Фотоапарат Nikon D500 + Батерия Nikon EN-EL15

Уцели офертата!

Абонирай се за нашия бюлетин,

за да си подготвен за перфектните оферти!

 

фотоапарат Nikon D500 + батерия Nikon EN-EL15
Код:180030903

фотоапарат Nikon D500 + батерия Nikon EN-EL15
NIKON D500 BODY+EN-EL15 NIKON D500 BODY+EN-EL15 NIKON D500 BODY+EN-EL15 NIKON D500 BODY+EN-EL15 NIKON D500 BODY+EN-EL15
 • Професионалният D500 заимства почти всички върхови технологии на Nikon D5 но изпозва DX формат сензор
 • 4K UHD(3840 x 2160) видео може да се записва при 30p/25p/24p
 • 3.2" сензорен LCD с 2 359 000 точки
 • До 200 изображения във формат NEF (RAW) при серийно снимане
 • 4K видео може да се извежда некомпресирано с 8-бита 4:2:2 YCbCr през HDMI
 • Вграден Wi-Fi, Bluetooth и NFC
 • Възможност Auto AF Fine-Tune
 • AF зони: 153 - фазови (99 кръстосани)
 • Кроп фактор: 1.5х
 • Серия: 10 к./сек.
 • X-синхрон: До 1/250 сек.
 • ISO: 100 - 51 200 (50 - 1 640 000)*
 • Памет: XQD; SD
 • Скорост на затвора: B/30сек. до 1/8000 сек
Този продукт в момента се предлага в комплект с други продукти. - Виж нашите изгодни предложения

Описание

 


Nikon D500 - скорост и прецизност в едно - вижте ревю от Веселин Граматиков във photosynthesis.bg ►

Характеристики на АФ като на флагман: изключителна прецизност
Оборудван със същата система за АФ като флагмана D5 с формат FX на Nikon, D500 ви позволява да се фокусирате с абсолютна прецизност дори на близки разстояния в тъмнината. С невероятните 153 точки за фокусиране и 99 сензора от кръстосан тип тази феноменална система за АФ предлага безпрецедентно покритие, обхващащо почти пълната ширина на кадъра във визьора. Долната граница на чувствителността при АФ от -4 EV при централната точка и -3 EV (ISO 100, 20 °C/68 °F) за всички останали точки позволява да се постигнат великолепни резултати при слаба осветеност. Малки обекти, движещи се с висока скорост, могат да се проследяват с ново ниво на прецизност, а обектите в края на кадъра се откриват лесно. Системата може да бъде конфигурирана с настройки за 153-точково, 72-точково и 25-точково покритие в режим непрекъснат АФ. Всичките 153 точки за фокусиране са съвместими с обективи AF NIKKOR с диафрагма f/5,6 или по-бърза, а 15-те централни точки за фокусиране работят с ефективна диафрагма f/8.

Стигнете по-далеч: скорост, определяща изображенията
Свръхвисоката производителност на D500 помага да се улавят с лекота решаващи моменти. Можете да снимате при до 10 кадъра/сек с проследяване на AЕ/AФ или с вдигнато огледало. Проследяването на АФ и видимостта на визьора са значително подобрени при снимане на спортни състезания или сцени, при които обектите обикновено сменят внезапно посоката си на движение. Благодарение на новия модул ASIC за АФ през цялото време се заделя максимална изчислителна мощност за АФ. По-бързите механизми за последователно снимане на затвора и огледалото значително намаляват затъмнението на визьора по време на серии от снимки с висока скорост. Високопроизводителният буфер на фотоапарата позволява да се заснемат до 200 NEF (RAW) или големи JPEG изображения по време на една серия от снимки. Двата слота за карти (един за карти XQD и един за карти SD UHS II) се справят лесно с невероятните скорости на снимане на фотоапарата и гарантират, че буферът ще бъде незабавно изчистен за следващата серия. USB 3.0 портът позволява високоскоростен трансфер на големи обеми от данни, а вградената функция SnapBridge на фотоапарата дава възможност за безжично прехвърляне на изображения. За хората, които търсят още по-бързо решение за прехвърляне, D500 е съвместим също и с опционалния безжичен предавател WT-7A, който позволява предаване на файлове към FTP сървър или компютър със скорост до 866,7 Мбит/с.
 


Заснемане на перфектната снимка: мощни сензори за измерване и изображения

Независимо дали заснемате гепард в движение, или повратен момент по време на международното състезание за екстремни спортове X Games, D500 ще направи снимката, която очаквате. И не просто каква да е снимка. 20,9-мегапикселовият CMOS сензор за изображения с формат DX и 180 000-пикселовият RGB сензор за измерване осигуряват феноменално точно разпознаване на обекта и детайлност на изображението с великолепно преливане на тоновете. D500 също така е оборудван с 8,0-сантиметров (3,2 инча) накланящ се сензорен LCD дисплей с 2 359 000 точки и бърза реакция, който ви дава свободата да снимате от висок или нисък ъгъл. Можете лесно да превъртате и да избирате най-добрите изображения, както и да въвеждате на момента информация за оценка, местоположение, мрежа, IPTC и авторски права. Снимайте в режим Live view и можете чрез докосване да задавате точката за фокусиране, да освобождавате затвора и да получавате данни за потребителска настройка на точков баланс на бялото въз основа на избраната област в кадъра. За още по-добър контрол Picture Control 2.0 улеснява дефинирането на параметри, независимо дали снимате неподвижни изображения, или видео. Лесна последваща обработка с предварителната настройка „Равни“ за максимален динамичен диапазон; фино коригиране на детайлите с помощта на „Яснота“.

Без страх от тъмното: идеални снимки на обекти, които другите дори не могат да видят
Трудните условия на осветяване не плашат D500. Благодарение на изключително широкия си диапазон на ISO този фотоапарат разкрива море от нови възможности за снимане на тъмно и се справя изключително добре със силно осветените елементи. Новият процесор за обработка на изображенията EXPEED 5 на Nikon гарантира безпрецедентно високо качество на изображението в целия стандартен диапазон на ISO от 100 до 51 200. Финият шум е драстично намален и дори изрязаните изображения, заснети при високи стойности на ISO чувствителността, запазват качеството си. Можете също така да разширите диапазона на ISO надолу до еквивалент на ISO 50 при настройката Lo 1 или нагоре до невероятната стойност от 1 640 000 еквивалент на ISO при настройката Hi 5. В съчетание със системата за АФ на фотоапарата, която работи отлично на близки разстояния в тъмнината (-4 EV при централната точка), настройката Hi 5 ви позволява да снимате в ситуации, в каквито преди това вероятно не сте и опитвали. Тези изключително високи стойности на ISO, които позволяват да се заснемат цветни изображения без светкавица, са подходящи също и за използване от специалисти в сферата на видеонаблюдението и охраната.

Кинематографично 4K/UHD качество
Като първия D-SLR с формат DX на Nikon, който записва 4K/UHD филми с висока разделителна способност във фотоапарата, D500 предлага напълно ново ниво от възможности при заснемане на филми. 4K/UHD филми (3840 x 2160 пиксела) с дължина до 29 минути и 59 секунди могат да се записват при 30p/25p/24p с вградено пикселно изрязване точка по точка, което осигурява максимално качество на изображението. Full HD (1080p) видео може да се записва при кадрови честоти до 50p/60p в няколко формата на сензора за изрязване, включително вградено пикселно изрязване на Full HD. Електронното намаляване на вибрациите на Nikon драстично минимизира ефектите от заклащането на фотоапарата при снимане на Full HD филми от ръка. При заснемане на филми в режим M чувствителността за всички разделителни способности на видеоизображението и режими на изрязване може да се задава от ISO 100 чак до Hi 5. Автоматичната настройка на ISO позволява ISO 200 до Hi 5, а чрез нея можете да зададете максималните стойности на ISO, с които искате да работите. Фотоапаратът предлага чист HDMI изход: дори 4K/UHD филми могат да се записват в картата с памет или да се извеждат некомпресирани към HDMI с 8-бита 4:2:2 YCbCr. HDMI изход се предлага за всички стойности на разделителната способност за филми по време на снимане от дистанция. Другите функции включват вградено снимане през зададен интервал от време и снимане на филм през интервал с качество 4K/UHD.
 

Гъвкавост на DX: толкова издръжлив, колкото ви трябва

Като по-малкия брат на D5, на D500 може да се разчита, че ще се справи отлично, когато фотографските ви идеи ви отведат до екстремни условия на снимане. Здравата метална рамка е изградена от солидна магнезиева сплав и карбонови влакна, оформяйки леко и издръжливо тяло. Всички места на съединяване, бутони и дискове са изцяло херметизирани. Енергоспестяващият дизайн е предназначен да ви осигури максимален брой снимки между смяната на батериите. Опционалният батериен пакет с избор на различен тип батерии MB-D17 поддържа три различни източника на батерийно захранване и позволява по-лесно боравене с фотоапарата при вертикално снимане. А високопроизводителният затвор е тестван за 200 000 цикъла.
 


Обективи NIKKOR: предимството на телефото обективите с формат DX
Легендарните обективи NIKKOR на Nikon осигуряват ненадмината яснота и универсалност. D500 е съвместим с цялата гама обективи NIKKOR с формат DX, а 1,5-кратният коефициент на изрязване на сензора на фотоапарата с формат DX предлага телефото ефект при снимане с обектив с формат FX. При съчетаване на D500 с обектив AF-S NIKKOR 80-400mm f/4.5-5.6G ED VR зрителният ъгъл при телефото настройката ще е еквивалентен на този на D-SLR с формат FX, оборудван с 600-милиметров телефото обектив. В сравнение с комбинацията с пълен размер на кадъра това намалява теглото и дължината на телефото комплекта приблизително наполовина – сериозно предимство, ако искате да пътувате с лек багаж. Вече можете да влезете в центъра на събитията или да насочите фокуса точно към ръба на труднодостъпно гнездо на птици, без да се сблъсквате с проблемите, свързани с боравенето с по-тежки професионални комплекти.
Осветяване на сенките
D500 е напълно съвместим с получилата признание система за креативно осветяване/iTTL на Nikon и новата система за радиоконтролирано усъвършенствано безжично управление на осветяването на Nikon. Това означава, че можете с лекота да го използвате със светкавици Speedlight, като например професионалната SB-910, компактната SB-700 или SB-5000, която използва технология за радиоуправление. В съчетание с опционалния приемопредавател WR-R10 D500 може да управлява и безжично да задейства до шест комбинации от светкавици SB-5000 от друго помещение, покрай ъгли или на открито под ярка слънчева светлина.

Поддържайте постоянна връзка между фотоапарата и смарт устройствата си с помощта на SnapBridge

D500 е първият D-SLR фотоапарат на Nikon, който е съвместим със SnapBridge. Това интелигентно приложение на Nikon използва технологията Bluetooth с нисък разход на енергия (BLE), за да поддържа постоянна и щадяща батерията връзка между фотоапарата и смартфона или таблета ви. Докато снимате, можете автоматично да синхронизирате кадрите със смартустройството си, без да изразходвате батерията на фотоапарата си. Изображенията, синхронизирани при снимане, се преоразмеряват незабавно, за да ги разглеждате лесно и да ги качвате бързо в социалните медии. Можете също да управлявате ключови функции на фотоапарата чрез смартустройството си и лесно да геотагирате изображенията. Освен това всеки път, когато отидете на ново място, SnapBridge автоматично актуализира местния час и този по UTC на фотоапарата ви с помощта на информацията от GPS на вашето смартустройство. Кадрите ви ще бъдат с правилната подредба по дата, независимо колко часови зони пресечете. А благодарение на вградената в D500 функция за комуникация в близкото поле (NFC) е лесно да свържете фотоапарата със смартустройството си, за да активирате SnapBridge за първи път.

SaveSaveSaveSave

Характеристики

ДИСПЛЕЙ
ВизьорОгледално-рефлексен с фиксирана пентапризма с Type B BriteView Clear Matte screen Mark II екран за фокусиране, Диоптрична корекция (-2 to +1 m-1) ,100% поктитие при DX
Преглед на дълбочината на рязкостДа
ЕзициArabic, Bengali, Bulgarian, Chinese (Simplified and Traditional), Czech, Danish, Dutch, English, Finnish, French, German, Greek, Hindi, Hungarian, Indonesian, Italian, Japanese, Korean, Marathi, Norwegian, Persian, Polish, Portuguese (Portugal and Brazil), Romanian, Russian, Serbian, Spanish, Swedish, Tamil, Telugu, Thai, Turkish, Ukrainian, Vietnamese
ВъзпроизвежданеЕдинична снимка, 4, 9 или 72 снимки в прозорец, Слайдшоу, RGB хистограма, Експозиционни параметри, Увеличение, Автоматично завъртане на кадъра, Маркиране на преекспонирани участъци
Изображение
СензорNikon DX APS-C - 1.5x (23.5mm x 15.6mm), 21 MP (5568 x 3712)
Ефективна резолюция20.9 мегапиксела
Цвят12-Bit, 14-Bit
Формат на изображениятаRAW (.NEF:12-bit или 14-bit) (lossless compressed, compressed, or uncompressed), JPEG
Резолюция при запис на изображениятаDX (24 x 16): (L) 5568 x 3712, (M) 4176 x 2784, (S) 2784 x 1856; 1.3x (18 x 12): (L) 4272 x 2848, (M) 3200 x 2136, (S) 2128 x 1424; DX снимки по време на видеозапис: (L) 5568 x 3128, (M) 4176 x 2344, (S) 2784 x 1560; 1.3x по време на видеозапис: (L) 4272 x 2400, (M) 3200 x 1800, (S) 2128 x 1192; снимки по време на видеозапис 3840 x 2160: 3840 x 2160
Видео записMPEG-4 AVC/H.264 4К (3840 х 2160) 30p, 4К (3840 х 2160) 25p, 4К (3840 х 2160) 24pFull HD (1920 x 1080) 60p, Full HD (1920 x 1080) 50p, Full HD (1920 x 1080) 30p, Full HD (1920 x 1080) 24p, Full HD (1920 x 1080) 24pHD (1280 x 720) 60p, HD (1280 x 720) 50p – продължителност на записа до 29 минути и 59 секунди
ОПТИКА
БайонетNikon F-mount
Увеличение на фокусното разстояние спрямо 35mm стандарт1.5x
Стабилизация на изображениетоДа (с Nikon VR обективи)
Фокус
Тип153 точков TTL автофокус с 99 кръстосани сензора (Multi-CAM 20К), AF работен диапазон: –4 до +20 EV (ISO 100, 20 °C/68 °F)
Режими на работаАвтофокус за единичен кадър (AF-S), Следящ AF-C автофокус, Ръчен фокус, Интелигентен, Проследяване на лице
Светкавица
Вградена светкавицаДа
Ефективен обсег на светкавицата...
Контакт за външна светкавицаAccesory shoe (осигурен и стандартен ISO 518 hot-shoe контакт с предпазител), Sync Terminal (ISO 519 стандартен терминал)
Контрол на външната светкавицаI-TTL контрол чрез 180К (180 000) пиксела RGB сензор, Компенсация на светкавицата (-3 до +1 EV през 1/3, 1/2 или 1 EV стъпки)
Максимална скорост за синхронизация с външна светкавица (Х-синхр.)1/250 сек.
Работни параметри
Серийни снимки10 fps, CL: 1 до 9 fps, CH: 10 fps, Qc: 3 fps
Самоснимачка2 s, 5 s, 10 s, 20 s; 1 до 9 кадъра при интервал 0.5, 1, 2, или 3 s
Снимане през зададен интервалДа
Памет и захранване
Вградена паметНе
Съвместими памет носителиSD, SDHC, SDXC, XQD (UHS-II съвместим), двоен слот – 1x XQD, 1x SD
БатерияEN-EL15 Rechargeable lithium-Ion Battery
Електрически адаптерEH-5B + EP-5B адаптер (опционален)
Интерфейс
ИнтерфейсиUSB 3.0 Micro-B, Type C HDMI, Stereo mini-pin jack (3.5 mm) in/out, Ten-pin терминал, GP-1/GP-1A GPS съвместимост, Wi-Fi (Wireless LAN) IEEE 802.11b, IEEE 802.11g, Bluetooth Specification Version 4.1, NFC Forum Type 3
Дистанционно управлениеWR-R10 (WR-A10 адаптер) или WR-1
Размер и тегло
Размери147 x 115 x 81 mm
ТЕГЛО760 g без батерия и карта
Експозиция
СветлочувствителностISO 100-51200 , с разширение от 50-1640000, 1/3, 1/2, или 1 EV; 0.3, 0.5, 0.7, или 1 EV под ISO 100; 0.3, 0.5, 0.7, 1, 2, 3, 4, или 5 EV над ISO 51200
Вид на затвораВертикално ориентиран, механичен фокален затвор, електронен контрол на всички скорости, електронно предно перде при mirror up
Скорост на затвора30 - 1/8000 сек. (стъпки: 1/3- и 1/2- и 1 EV), ръчно избираема скорост на затвора (Bulb), time-lapse
Заключване на огледалотоДа
СветломерTTL измерване (E-,D-,G-type Nikkor обективи използват 3D Color Matrix III мерене с 180K (180,000) пиксела RGB сензор, други CPU обективи - Color Matrix III мерене, при обективи без вграден процесор се изплозва Color Matrix мерене, ако потребителят даде данни за обектива), Осреднено с приоритет на централната зона (отчита 75% от измерваната площ при настройка 8мм, възможни 6, 8,10, 13мм), Точково мерене (вклюва 2.5% от измерваната площ), Измерване на активната AF зона
Режими на експозицияПрограмен режим, Приоритет на бленда, Приоритет на скорост, Ръчен, компенсация –5 до +5 EV, 1/3, 1/2, or 1 EV
Баланс на бялотоАвтоматично, дневна светлина, облачно, флуоресцентен баланс на бялото 1, флуоресцентен баланс на бялото 2, флуоресцентен баланс на бялото 3, с нажежаема жичка, светкавица
Готови снимачни шаблониНе

Съдържание на кутията

Фотоапарат Nikon D500

Ремък за врата AN-DC17

Li-Ion батерия EN-EL15

Капачка за тяло BF-1B

Чашка за визьор DK-17F

USB кабел UC-E22 USB 3.0

Зарядно устройство MH-25а

Този продукт в момента се предлага в комплект с други продукти. - Виж нашите изгодни предложения

Комплекти

Nikon D500 + обектив Nikon AF-S 16-80mm f/2.8-4E ED DX VR
 • 20.9MP (CMOS Bayer RGB)
 • 1.5х кроп (23.5х15.6mm)DX
 • 4K UHD (3840x2160)30p
 • 153 точков Phase AF
 • Nikon F съвместимост
 • 10fps при 20.9MP
 • 1/8000s Mакс. скорост
 • 1/250s Х-скорост
 • 1x XQD; 1x SD/SDHC/SDXC
 • 100-51200(50-1640000)ISO
Наличен
Поръчай сега и ще го изпратим на 25.03.2019
Безплатна доставка
Цена: 5 299,00 лв.
Плати: 5 099,00 лв.
Спестете: 200,00 лв.
Код: 100030043
Nikon D500
 • 20.9MP (CMOS Bayer RGB)
 • 1.5х кроп (23.5х15.6mm)DX
 • 4K UHD (3840x2160)30p
 • 153 точков Phase AF
 • Nikon F съвместимост
 • 10fps при 20.9MP
 • 1/8000s Mакс. скорост
 • 1/250s Х-скорост
 • 1x XQD; 1x SD/SDHC/SDXC
 • 100-51200(50-1640000)ISO
Наличен
Поръчай сега и ще го изпратим на 25.03.2019
Безплатна доставка
Цена: 3 699,00 лв.
Плати: 3 499,00 лв.
Спестете: 200,00 лв.
Код: 100030042