Включи се!

Абонирай се за нашия бюлетин,

за да си сред първите, които ще получават най-интересните оферти!

 

светкавица Nikon SB-5000

Код:105010041
Nikon SB-5000
Nikon SB-5000 Nikon SB-5000
  • Съвместимост с Nikon i-TTL
  • Радио комуникация в допълнение към IR
  • Възможност за безжично управление на общо 6 групи или 18 Speedlight светкавици
  • 30 м обхват на радио комуникацията
  • Вод. число: 34.5 м (при 35мм ISO 100)
  • Захранване: 4 x AA
  • Ъгъл на покритие: (14)24-200 мм (FX)
Цена: 1 149,00 лв.

Кредит Добави в любими

Описание

NIKON SB-5000


Осветление за всяка ситуация с SB-5000 – нашата първа светкавица Speedlight с радиоуправление.
Бърза, надеждна и универсална, SB-5000 предлага ненадминато качество на осветяване на открито и в студио. Радиосигналите позволяват да се работи на разстояние до 30 м и създават възможност за сложни постановки на осветяване със светкавици на и извън фотоапарата – вече можете да работите във всяка среда, при която има препятствия по линията на видимост или оптичният сигнал може да е отслабен от яркото слънце. Новата вградена охладителна система позволява заснемане на над 100 бързи последователни снимки при пълна мощност на светкавицата. А за фотографи, които не могат да си позволят да изпуснат кулминационния момент, леката и компактна SB-5000 разполага с опростени контроли за интуитивна работа.


ПРОФЕСИОНАЛНА СВЕТКАВИЦА SPEEDLIGHT ЗА НЕНАДМИНАТО КАЧЕСТВО НА ОСВЕТЯВАНЕ

Разработена, за да отговори на потребностите на професионалистите на открито и в студиото, SB-5000 е светкавица i-TTL Speedlight, съвместима с D-SLR фотоапарати с формати FX и DX. Тази Speedlight работи като светкавица, монтирана към „горещо“ гнездо, като дистанционен команден модул или дистанционна светкавица и е част от системата за креативно осветяване на Nikon. Това е първата светкавица Speedlight на Nikon, която предлага безжично радиоуправление, което премахва нуждата от пряка линия на видимост между главната и подчинената светкавица и увеличава надеждността при снимане в условия на ярка слънчева светлина. За ситуации, изискващи бързо последователно снимане, новата охладителна система на Nikon увеличава броя на последователните задействания и елиминира ненужните прекъсвания. Другите характеристики включват водещо число 34,5 и широк диапазон на увеличение с формат FX от 24 – 200 мм (14 мм с разсейващ панел на светкавицата). Оптимизираните контроли и менюта гарантират плавни операции, а компактната и лека конструкция осигурява удобна работа във фотоапарата. Трите метода на осветяване предлагат пълен контрол над покритието на светкавицата за конкретните условия на снимане. Вграденият разсейващ панел на светкавицата и отразяващата карта плюс включеният в комплекта куполообразен дифузер се комбинират с опционалните цветни филтри на Nikon за допълнително разширяване на възможностите ви за творчество.
 
NIKON SB-5000

NIKON SB-5000КОНТРОЛ ПРИ ТРУДНИ СИТУАЦИИ: УСЪВЪРШЕНСТВАНО БЕЗЖИЧНО УПРАВЛЕНИЕ НА ОСВЕТЯВАНЕТО С РАДИОУПРАВЛЕНИЕ
Създадена да преодолява трудните снимачни ситуации, SB-5000 изцяло поддържа новата функция за радиоуправление в системата за креативно осветяване на Nikon. Сега вече можете да осветявате чрез постановки с една или няколко светкавици с помощта на SB-5000 и безжичното дистанционно управление WR-R10. Способността на SB-5000 да реагира гъвкаво на отдалечени предизвикателства за осветяване ви позволява да създавате и управлявате почти всяка постановка на осветяване, включително сложни композиции от няколко светкавици. При съчетаването ѝ с безжичното дистанционно управление WR-R10 се поддържат до шест комбинации от светкавици SB-5000. Също така изцяло се поддържа оптичен контрол, което означава, че предишните модели светкавици Speedlight могат да продължат да се използват за различни постановки на осветяване.

NIKON SB-5000ПРОФЕСИОНАЛНАТА СВЕТКАВИЦА SPEEDLIGHT, КОЯТО НЕ ПРЕГРЯВА, КОЛКОТО И СНИМКИ ДА НАПРАВИТЕ

От червения килим до пистата, SB-5000 е разработена да не прегрява при натоварване. За да се справя със ситуации, които изискват бързо последователно снимане, SB-5000 включва нова система за охлаждане на Speedlight от Nikon – първата в света* с вградено регулиране на температурата за компактни светкавици от тип със защракване. Бърза и надеждна, тя постига невероятните 120 снимки при 5-секундни интервали или 84 снимки при 3-секундни интервали. Могат да се заснемат над 100 последователни снимки при пълна мощност на светкавицата. Системата потиска генерирането на топлина в главата на светкавицата и така я предпазва от прегряване: никога досега термичната защита не е била по-добра.
* От 1 септември 2015 г. SB-5000 е снабдена с първата в света вградена охладителна система в компактните светкавици от тип със защракване.

NIKON SB-5000БЕЗПРОБЛЕМНО ИНТЕГРИРАНЕ С ИЗВЕСТНАТА СИСТЕМА ЗА КРЕАТИВНО ОСВЕТЯВАНЕ НА NIKON

В основата на SB-5000 е управлението на светкавицата i-TTL (интелигентно измерване чрез обектива) на Nikon, което дава възможност на светкавиците Speedlight на Nikon да споделят важна информация за експозицията с D-SLR фотоапарати, съвместими със CLS. SB-5000 може да се управлява чрез радиосигнали като част от постановка с усъвършенствано безжично управление на осветяването или по традиционния начин с помощта на оптични сигнали по линията на видимост. Подобренията на работата включват унифицирано управление на светкавицата, което добавя допълнително ниво за контрол на системата. Вече можете да работите с SB-5000 или да променяте настройките ѝ от менюто на фотоапарата или от компютър с инсталиран софтуер Camera Control Pro 2, когато светкавицата е монтирана към тялото на фотоапарата.

NIKON SB-5000КОМПАКТНА КОНСТРУКЦИЯ, ОПРОСТЕНО УПРАВЛЕНИЕ

По-лека от предходния модел и по-интуитивна за работа, конструкцията на SB-5000 е преработена така, че да бъде по-удобна. Ще забележите разликата веднага щом монтирате SB-5000 към фотоапарата си или я поставите в пътната си чанта – компактното ѝ тяло тежи едва 420 г. Опростеният контролен панел позволява наличието на голям и четлив екран с информация. Въртящият се мултиселектор и бутонът „i“ осигуряват бърз достъп до често използвани или персонализирани функции, например бутонът „i“ незабавно показва списък с основните настройки на светкавицата за снимане с една светкавица или за усъвършенствано безжично управление на осветяването. Както и при предишния модел, главата на светкавицата SB-5000 се накланя надолу до 7° и нагоре до 90° и се върти хоризонтално на 180° наляво и надясно.

Характеристики

Основни
Захранващ източникЧетири батерии тип АА (алкално-манганови или акумулаторни никел-метал-хидридни), високопроизводителен батериен пакет SD-9
Брой светвания150 или повече (алкални батерии)/190 или повече (акумулаторни никел-метал-хидридни батерии)
Водещо число (ISO 100, м/фута)34,5/113 (при 35 мм)/55/180 (при 200 мм), във формат FX, стандартен метод на осветяване
Възможност за работа с отразена светкавицаГлавата на светкавицата се накланя надолу до 7° и нагоре до 90° и се върти хоризонтално на 180° наляво и надясно
Други функцииТестово задействане, предварителни контролни светкавици, осветяване за подпомагане на автоматичното фокусиране в множество точки и пилотно осветяване
Минимално време за презарежданеПриблиз. 2,6 сек (алкални батерии)/приблиз. 1,8 сек (акумулаторни никел-метал-хидридни батерии)
Осветяване за подпомагане на АФПокрива диапазон на фокусното разстояние 24 до 135 мм
Позиция на главата на светкавицатаПокрива зрителния ъгъл на 24- до 200-милиметров обектив, 14 мм с разсейващ панел (във формат FX, стандартен метод на осветяване)
Различни функции за снимане със светкавицаУсъвършенствано безжично управление на осветяването (AWL с радиоуправление [главна + 6 групи]/AWL с оптично управление [главна + 3 групи]), няколко безжични светкавици с директно дистанционно управление (режим на работа за отдалечена светкавица)
Размери (Ш × В × Д)Приблиз. 73 × 137 × 103,5 мм
Режим на светкавицатаi-TTL, светкавица при автоматична диафрагма, автоматична светкавица без TTL, ръчна светкавица с приоритет на разстоянието, ръчна светкавица, поредица от импулси на светкавицата
Сила на светлината1/1 до 1/256 (на 1/3 стъпки, ръчен режим)
ТЕГЛОПриблиз. 420 г (само тялото)
Унифицирано управление на светкавицатаСъвместимо
Функции за снимане (зададени във фотоапарата)Автоматична FP високоскоростна синхронизация, заключване на стойността на светкавицата, бавна синхронизация, намаляване на ефекта „червени очи“, синхронизация по задно перде, компенсация на експозицията
Цветови филтърВъншен филтър, налично е автоматично разпознаване

Съдържание на кутията

Nikon Sb-5000

Стойка за светкавица Speedlight AS-22

Kупол на дифузера SW-15H на Nikon
Филтър за флуоресцентно осветление SZ-4FL
Филтър за осветление от лампа с нажежаема жичка SZ-4TN
Мек калъф SS-5000
Торбичка за аксесоари

Nikon SB-5000

Наличен Икона за повече информация за наличността на продукта
Поръчай сега, и ще го изпратим на 24.06.2024
Безплатна доставка

Разгледани продукти

Изчисти