аксесоар Calibrite ColorChecker Classic Nano

Код:103090038
CALIBRITE COLORCHECKER CLASSIC NANO
CALIBRITE COLORCHECKER CLASSIC NANO CALIBRITE COLORCHECKER CLASSIC NANO CALIBRITE COLORCHECKER CLASSIC NANO CALIBRITE COLORCHECKER CLASSIC NANO CALIBRITE COLORCHECKER CLASSIC NANO
CALIBRITE COLORCHECKER CLASSIC NANO CALIBRITE COLORCHECKER CLASSIC NANO CALIBRITE COLORCHECKER CLASSIC NANO
  • Малък цветен еталон с 24 полета
  • Размер: 24 x 40 mm
  • 12 естествени цвята
  • 6 основни цвята (R, G, B, C, M и Y)
  • 6 карета с градация на сиво
  • Варианти:
  • Calibrite ColorChecker Classic Mini
  • Calibrite ColorChecker Classic
Цена: 389,00 лв.

Кредит Добави в любими

Безплатна доставка
Безплатна доставка
за поръчки над 50 лв.

Описание

Цветният еталон Calibrite ColorChecker Classic Nano служи за постигане на акуратно цветопредаване при заснемане с цифрова камера във всякакви светлинни условия или при сканиране с плосък скенер.

Използвайки Calibrite ColorChecker Classic Nano и безплатния инструмент DNG Camera Editor на Adobe, можете да създадете ръчно ICC профил на цифрова камера.

Calibrite ColorChecker Classic Nano съдържа внимателно подбран набор от 12 естествени цвята, които се срещат в ежедневието (листа на дървета, цветя, човешка кожа), 6 прецизно формулирани карета с основните цветове (R, G, B, C, M и Y) и 6 карета с плавна градация на сивото. Повърхността на еталона отразява светлина по същия начин като нормалните предмети в природата.

Цветните стойности на 24-те елемента на Calibrite ColorChecker Classic са стандартизирани и непроменени от 1976 г. насам, когато продуктът е представен като GretagMacbeth ColorChecker.

По време на обработката на вашите изображения от цифрова камера или скенер можете да внесете всички необходими корекции в цветността, така че заснетото копие на цветния еталон да постигне същите цветни стойности като оригинала. Този процес е технически акуратен и независим от прецизността на работния монитор, тъй като работите по цифрови стойности на цветовете, а не визуално. По този начин можете максимално точно да репродуцирате цветовете на заснемания обект.

Заради своята популярност, Calibrite ColorChecker Classic успешно се използва и за цветна корекция във филмопроизводството.

Съвместимост със софтуер:

Adobe Photoshop / Adobe Lightroom (с безплатен плъг-ин)
Color Finale
Black Magic DaVinci Resolve (за градиране на цветовете в работен процес за редактиране на видео)
Hasselblad Phocus (за профилиране на ICC камера)
3DLUT Creator

Calibrite ColorChecker Classic Nano

Наличен Икона за повече информация за наличността на продукта
Поръчай сега, и ще го изпратим на 05.12.2022
Безплатна доставка
Цена: 389,00 лв.

Разгледани продукти

Изчисти

Удължен срок за обработка на поръчки

Уважаеми клиенти,

поради голямото натоварване във връзка с "черен петък", поръчките, направени чрез нашия онлайн магазин до края на ноември, ще се изпълняват с известно закъснение.

Очакваме допълнително забавяне на работата на куриерските компании, поради което препоръчваме да избирате опцията за доставка до офис.

Ще направим всичко възможно да получите поръчките си колкото може по-скоро.

В периода от 21.11. до 04.12. ФотоСинтезис Варна ще е с намалено работно време - от понеделник до петък 10:00 - 19:00 часа, събота и неделя ще са почивни дни.
Важно съобщение