Включи се!

Абонирай се за нашия бюлетин,

за да си сред първите, които ще получават най-интересните оферти!

 

книга Непознатият фотограф Георг Волц

Код:135010041
Непознатият фотограф Георг Волц
Непознатият фотограф Георг Волц Непознатият фотограф Георг Волц Непознатият фотограф Георг Волц Непознатият фотограф Георг Волц Непознатият фотограф Георг Волц
Непознатият фотограф Георг Волц Непознатият фотограф Георг Волц
  • Луксозно двуезично издание на български и английски език с твърди корици
  • Съдържа над 900 подробно описани фотографии, биография и родословно дърво на фотографа Георг Волц
  • Автор: Биляна Брайкова Карастоянова
  • Страници: 328
  • Формат: 70/100/16
Цена: 98,00 лв.

Добави в любими

Описание

Книгата албум „Непознатият фотограф Георг Волц“ събира в себе си голяма част от творчеството на именития български фотограф с германо-френски корени и гръцки произход.

След дългогодишна работа по дигитализацията на запазения архив на фотографа могат да бъдат видяни  непоказвани досега фотографии.

Заснетото от Георг Волц  фотографско наследство има висока историческа и художествена стойност, като обхваща едни от най-бурните времена в Трето българско Царство.

Настоящата книга албум е един всеобхватен опит да се направи монографичен портрет на тази колоритна личност. Георг Волц живее и работи в България от 90-те години на XIX век, а след 1905 г. става придворен фотограф на княз Фердинанд I. Той е автор на множество от популярните студиини портрети и непринудени фотографии на царското семейство.

Георг Волц фотографира едни от най значителните кадри от бойните действия през Балканската война. Запазеният семеен архив на фотографа, включва  репортажни кадри от важни събития като обявяването на Независимостта на България, посещението на Великия княз Владимир Александрович, откриването на паметника на Цар Освободител, строежа на храм-паметника Св. Александър Невски и голямото земетресение през 1913 година в Горна Оряховица.

Волц заснема възхитителни панорамни фотографии на България, направени от аероплан, каето го превръща в един от пионерите в тази област.

Благодарение на неговите безценни кадри от София и цяла България, съвременния човек може да придобие ясна представа за тогавашния бит и живот на хората.

Фотографът Георг Волц остава на поколенията след него множество безценни кадри, някои от тях добре познати, като например снимката на кръга „Мисъл“, а други от тях непознати до излизането на тази книга албум.

Автор на книгата албум е Биляна Брайкова Карастоянова. Обработката и ретуша на хартиените снимки и стъклени плаки са направени от Росен Ненов.

Книгата е в памет на Франсоаз Мари Режин Волц, внучка на фотографа и радетел на френско-българската дружба и сътрудничество. По-голяма част от фотографиите, част от книгата албум са любезно предоставени от внука на Георг Волц – инж. Иван Терзиев.

В книгата са включени над 900 подробно описани фотографии, биография и родословно дърво на фотографа. А уводните думи са написани от доц. Георги Лозанов и д-р Андрей Захариев.

Книгата е с твърди корици, луксозно издание, състои се от 328 страници, формат: 70/100/16, печатните коли са: 20,5.

Графичното оформление, предпечатната подготовка и печата са направени от GLP Printing.

Книгата е разделена на следните глави: Спомени от фронта на Балканската война, Стара София, Окръг София, Пейзажи от България, Личности, портрети, Събития, Царят и неговото семейство.

Изданието на книгата албум е двуезично на български и английски език.