Уцели офертата!

Абонирай се за нашия бюлетин,

за да си подготвен за перфектните оферти!

 

средноформатен фотоапарат Hasselblad X1D II 50C

Код:100024131
HASSELBLAD X1D II 50C CAMERA
HASSELBLAD X1D II 50C CAMERA HASSELBLAD X1D II 50C CAMERA
 • Сензор: 50MP 4:3 CMOS
 • Размер на сензора: Среден формат 43.8x32.9mm
 • Визьор : 3 686 400т (0.87x) OLED
 • Обективи: Hasselblad XCD байонет
 • Автофокус: 117-зонов контрастен AF
 • Серийно снимане: 2.7 fps
 • Макс. ск. на затвора: 1/2000 (1/10000)
 • X-синхрон: 1/2000
 • Памет: 2х SD (UHS-II)
 • ISO: 100-25600
 • 16-bit цвят, 14 стъпки динамичен диапазон
 • Wi-Fi, GPS, USB 3.0
Цена: 11 699,00 лв.

Кредит Добави в любими

Описание

Средноформатният безогледален фотоапарат Hasselblad X1D II 50C е вторият модел от серията X на легендарния производител, който се стреми да изкара средния формат от студиата.

Този е елегантен и компактен модел се характеризира с изключителен дизайн и възможности. Tой предлага преработен и подобрен набор от функции, предназначен да ускори и направи цялостната работата с него още по-интуитивна и опростена.

В основата на Hasselblad X1D II 50C e големият 43.8 x 32.9mm 50MP CMOS сензор, който осигурява перфектни изображения с висока резолюция, широк динамичен обхват от 14 стъпки, 16-битов цвят и светлочувствителност от ISO 100-25600. Сензорът осигурява реалистични, приятни цветови тонове и гладки тонални преходи.

Сред нововъведенията са възможност за снимане с 2,7 кадъра в секунда, по-кратко време за стартиране, намалено закъснение на затвора и по-бърза реакция на автофокуса.

X1D II се отличава и с актуализиран корпус с по-голям 3,6-инчов сензорен LCD дисплей с размери 2 360 000 т. и OLED електронен визьор с увеличение от 0,87х и 3 690 000 т. Корпусът обаче запазва удобния дълбок грип.

Благодарение на централния затвор в обективите Hasselblad от серията XCD корпусът остава максимално компактен, вие имате пълна синхронизация на светкавицата през целия диапазон на скоростта на затвора до 1/2000 сек.

Вграденият Wi-Fi модул позволява безжично дистанционно управление и прехвърляне на файлове чрез Phocus Mobile 2, а GPS модулът позволява запис на данни за местоположението.

Оборудван с голям 50-мегапикселов CMOS сензор с размери 43.8 x 32.9mm, X1D II 50c може да заснеме изключително широк динамичен обхват до 14 стопа с 16-битова дълбочина на цветовете. Когато се комбинира с Hasselblad Natural Color Solution, тоналните преходи и тоновете на кожата показват огромна дълбочина, детайлност и яснота за максимална реалистичност и качество на изображението, дори в най-тъмните и най-ярките области. За да се справите с работата в различни условия на осветление помага диапазонът на светлочувствителност от ISO 100-25600.Работейки с впечатляващото качество на изображението на 50-мегапикселовия CMOS сензор, Hasselblad Natural Color Solution е проектиран да доставя изображения с най-естествен цвят, без да се налага досадно ровене в множество различни настройки. Тази система също така е в състояние да създава изображения с изключително гладки тонални преходи, които напомнят за заснемането на филм, което отчасти се дължи и на 16-битовата дълбочина на цвета на X1D II.
 
Големият 3,6-инчов заден сензорен LCD дисплей с размери 2.36 млн. точки (1024 х 768) и честота на опресняване от 60 fps, позволява интуитивно управление, навигация в менюто и възпроизвеждане. Разположението и размерът на точката на автоматично фокусиране се променя с пръст.


Усъвършенстваният OLED електронен визьор с 3.69 млн. точки (1280 х 960) се отличава с голямо увеличение от 0.87x. Увеличената резолюция благоприятства точността на ръчното фокусиране, а системата от менюта може да се разглежда и чрез EVF за по-интуитивно регулиране при работа в ярки условия.

Двата слота за SD карта с памет поддържат протокола UHS-II за по-бързи скорости на четене / запис.

Вграденият Wi-Fi модул позволява безжично споделяне на файлове, както и дистанционно управление на камерата. Освен това, Phocus Mobile 2 дава възможност за снимане чрез iPad Pro или iPad Air (2019).

USB 3.0 Type-C конекторът може да се използва за прехвърляне на файлове, връзката с iPad или за зареждане на батерията в камерата чрез компютър, зарядно устройство или банка за захранване.

Интегрираният GPS модул може да се използва за записване на подробности за местоположението за приложения с географско маркиране.

Корпусът на Hasselblad X1D II e фрезовано шаси от алуминиева сплав с чиста повърхност и минимален брой бутони и по-опростен потребителски интерфейс.

Актуализираната електронна платформа позволява по-бърза цялостна работа, включително 46% по-бързо стартиране, намалено закъснение на затвора и затъмнение, както и по-отзивчив автофокус в сравнение с първото поколение X1D.

X1D II е максимално оптимизиран за използване с XCD серия обективи, които предлагат интегрирана централна система за затвора, способна да синхронизира скорости до 1/2000 сек.

Phocus Mobile 2, наличен за iPad Pro и iPad Air (2019), позволяват трансфер, редактиране и оценка на сурови изображения, както и импортиране и оценяване на JPEG изображения с пълна резолюция директно на таблет. Освен това, Phocus Mobile 2 поддържа експортиране на изображения с пълна разделителна способност, свръзка и директно управление на камерата.
Конвенционалното компютърно базирано заснемане се поддържа чрез настолната версия на Phocus.

Съдържание на кутията

Hasselblad X1D Ii 50C

Батерия
Зарядно устройство
Капачка
Ремък за носене
USB кабел

Разгледани продукти

Изчисти