Фотоапарат Nikon D5

Уцели офертата!

Абонирай се за нашия бюлетин,

за да си подготвен за перфектните оферти!

 

фотоапарат Nikon D5
Код:100030041

Nikon D5
D5 D5 D5 D5 D5
  • 20.8MP (CMOS Bayer RGB)
  • Full-Frame (35.9х23.9mm)FX
  • 4K UHD (3840x2160)30p
  • 153 точков Phase AF
  • Nikon F съвместимост
  • 12fps при 20.8MP
  • 1/8000s Mакс. скорост
  • 1/250s Х-скорост
  • 2x XQD или 2х CF
  • 100-102400(50-3280000)ISO
Цена: 12 999,00 лв.
Плати: 10 999,00 лв.
Спестете: 2 000,00 лв.

Лизинг

Описание

 
Снимайте всичко невидимо за очите с фотоапарата D5 – мощност и прецизност за постигане на невъзможното.
Оборудван с невероятната 153-точкова система за АФ от следващо поколение на Nikon, D5 ви помага да държите ситуацията под контрол, независимо дали снимате състезание, или тържествено събитие. С изключително широк диапазон и нов буфер, който позволява да се заснемат до 200 изображения във формат NEF (RAW) по време на една серия от снимки с висока скорост. Новите сензори за изображения и измерване осигуряват феноменално точно разпознаване на обекта и детайлност на изображението. Най-разширеният обхват на чувствителността в историята на Nikon ви дава свободата да снимате при всякакви условия – от ярка слънчева светлина до астрономически полумрак. А на кинематографите, които стигат до крайности, D-Movie вече позволява да записват 4K UHD филми с висока разделителна способност във фотоапарата.
Бъдете на върха в своята професия с 153-точково АФ и буфер за 200 изображения с формат NEF (RAW)
Спечелете в съревнованието с конкурентите с помощта на феноменалната нова система за АФ на Nikon. С невероятните 153 точки за фокусиране и 99 сензора от кръстосан тип D5 предлага изключително широко покритие. Независимо дали снимате състезание, или тържествено събитие, в почти всички ситуации контролът е във ваши ръце. Малки обекти, движещи се с висока скорост, могат да се проследяват с ново ниво на прецизност. Обектите в края на кадъра се откриват лесно, а вертикалното снимане е значително подобрено. Долната граница на чувствителността при АФ от -4 EV (ISO 100, 20 °C/68 °F) позволява да се постигнат великолепни резултати при слаба осветеност, а всички режими за АФ са подобрени. Системата може да бъде конфигурирана с настройки за 153-точково, 72-точково и 25-точково покритие в режим непрекъснат АФ. Всичките 153 точки за фокусиране са съвместими с обективи AF NIKKOR с диафрагма f/5,6 или по-бърза, а 15-те централни точки за фокусиране работят с ефективна диафрагма f/8. Високопроизводителният буфер на фотоапарата позволява заснемане на до 200 изображения във формат NEF (RAW) или големи JPEG изображения по време на една серия от снимки с висока скорост – достатъчно, за да снимате цял финал на 100 метра спринт, без да махате пръста си от спусъка.
 
От условия на ярка слънчева светлина до астрономически полумрак – снимайте онова, което е невидимо за очите
D5 разширява възможностите за снимане в условия на слаба осветеност. Със стандартен диапазон на ISO от 100 до 102 400 и най-разширения обхват на чувствителността в историята на Nikon, всички възможности са във ваши ръце. Благодарение на новия процесор за обработка на изображенията EXPEED 5 на фотоапарата, качеството на изображението е безпрецедентно високо в целия стандартен диапазон на ISO. Тези изключително добри работни характеристики са възможни чрез система за обработка на сигнали, оптимизирана за 25% по-високия брой пиксели на новия сензор. Финият шум е драстично намален и дори изрязаните изображения, заснети при високи стойности на ISO чувствителността, запазват качеството си. В това невероятно постижение на инженерната мисъл диапазонът на ISO може вече да се разширява до еквивалент на ISO 3 280 000 при настройката Hi 5. Предназначени за употреба от специалисти, като например при приложения за видеонаблюдение или охрана, тези изключително високи стойности на ISO позволяват да се заснемат цветни изображения без светкавица в астрономически полумрак, което е еквивалентно на невероятно ниската стойност от 0,001 лукса.

Постигайте невъзможното с успешна комбинация от мощност и прецизност

Феноменалната производителност на D5 е всичко, от което се нуждаете за заснемане на изображения, надвишаващи очакванията. Благодарение на новия ASIC модул за АФ, през цялото време се заделя максимална изчислителна мощност за АФ. Независимо от бързината на действието, фотоапаратът не прави компромиси. Снимайте при до 12 кадъра/сек с проследяване на AЕ/AФ или при до 14 кадъра/сек с вдигнато огледало. Проследяването на АФ и видимостта на визьора са значително подобрени при снимане на спортни състезания или сцени, при които обектите обикновено сменят внезапно посоката си на движение. По-бързите механизми за последователно снимане на затвора и огледалото значително намаляват затъмнението на визьора по време на серии от снимки с висока скорост. За максимална прецизност комбинирайте D5 с професионален обектив NIKKOR, разполагащ с режим SPORT VR (Спорт с намаляване на вибрациите), като например AF-S NIKKOR 600mm f/4E или AF-S NIKKOR 500mm f/4E. Режимът SPORT VR осигурява също и стабилно изображение във визьора при проследяване на високоскоростно движение. Съчетайте D5 с един от тези обективи и ще заснемате бързодвижещи се, непредвидими обекти с безпрецедентна гладкост.
 
Изпреварете конкурентите с новите сензори за измерване и изображения
Абсолютната мощност на изобразяване на D5 дава свобода на действията. Съвсем новият 20,8-мегапикселов CMOS сензор за изображения с формат FX и 180 000-пикселовият RGB сензор за измерване осигуряват феноменално точно разпознаване на обекта и детайлност на изображението. Дори ако снимате бързи спортни състезания на закрито, с този фотоапарат ще направите нужната ви снимка. И не просто някаква снимка – с него преливането на тоновете е по-богато и по-точно. D5 също така разполага с 8,0-сантиметров (3,2-инчов) LCD дисплей с 2 360 000 точки, който позволява работа с докосване в режим на преглед. С ниво на реакция, сравнимо с това на смартфоните, този екран с висока разделителна способност означава, че лесно можете на място да преглеждате и избирате най-добрите изображения. Снимайте в режим Live view и можете да сменяте чрез докосване точката за фокусиране или да получавате данни за настройка на точков баланс на бялото въз основа на избраната област в кадъра. За още по-добър контрол Picture Control 2.0 улеснява дефинирането на параметри, независимо дали снимате неподвижни изображения, или видео. Лесна последваща обработка с предварителната настройка „Равни“ за максимален динамичен диапазон; фино коригиране на детайлите с помощта на „Яснота“.

Стигнете до крайности: 4K D-Movie с висока разделителна способност
Като първи фотоапарат D-SLR на Nikon, който записва 4K/UHD филми с висока разделителна способност във фотоапарата, D5 значително надвишава гъвкавостта за заснемане на филми на D4S. 4K филмите (3840 x 2160 пиксела) могат да се записват при 30p/25p/24p с вградено пикселно изрязване точка по точка, което осигурява максимално качество на изображението. При снимане на Full HD (1080p) видео можете да записвате при кадрови честоти до 50p/60p в няколко формата на изрязване, включително вградено пикселно изрязване на Full HD. При заснемане на филми в режим M чувствителността за всички разделителни способности на видеоизображението и режими на изрязване може да се задава от ISO 100 чак до Hi 5. Автоматичната настройка на ISO позволява ISO 200 до Hi 5, а чрез нея можете да конфигурирате максималните настройки на ISO, с които искате да работите. Фотоапаратът предлага чист HDMI изход: дори 4K филми могат да се записват в картата с памет във фотоапарата или да се извеждат некомпресирани към HDMI с 8-бита 4:2:2 YCbCr. HDMI изход се предлага за всички стойности на разделителната способност за филми по време на снимане от дистанция.

Турбо ускорение на вашия работен процес: високоскоростно заснемане на изображения и 4 пъти по-бързо прехвърляне на данни
По-бърз, по-ясен и по-лесен за работа – всичко в D5 е насочено към по-добро потребителско преживяване. Разработен въз основа на отзивите от служители във фотографски агенции, които прекарват по цял ден в снимане, този фотоапарат намалява стресовите фактори, които са свързани с изискванията на професионалната фотография. Ергономичните подобрения включват бутони с по-изразени ръбове и извивки, които позволяват по-интуитивно управление, особено при снимане през визьора. Новите двойни слотове за карти XQD подпомагат невероятната способност на D5 за заснемане на до 200 изображения във формат NEF (RAW) в една серия от снимки и гарантират, че буферът ще бъде незабавно изчистен за следващата серия. Новият USB 3.0 порт позволява високоскоростно прехвърляне на големи обеми от данни, а безжичната и Ethernet връзката вече са 2 пъти по-бързи. Освен тялото на фотоапарата, системата за креативно осветяване на Nikon допълнително се подобрява с новата светкавица SB-5000. Тази нова светкавица Speedlight използва радиовръзка и подобрява производителността на системите от светкавици на Nikon при трудни условия.
 

Save

Характеристики

ДИСПЛЕЙ
ВизьорОгледално-рефлексен визьор на нивото на окото с пентапризма, Матов екран тип B BriteView Clear Matte Mark IX с ограничители на АФ зона (може да се показва кадрираща мрежа)
Преглед на дълбочината на рязкостДа
ЕзициАнглийски, арабски, бенгалски, български, виетнамски, гръцки, датски, индонезийски, испански, италиански, китайски (опростен и традиционен), корейски, марати, немски, нидерландски, норвежки, персийски, полски, португалски (европейски и бразилски), румънски, руски, сръбски, тайски, тамилски, телугу, турски, украински, унгарски, фински, френски, хинди, чешки, шведски, японски
ВъзпроизвежданеВъзпроизвеждане в пълен размер на кадъра или в миниатюри (4, 9 или 72 изображения) с увеличаване при възпроизвеждане, възпроизвеждане на филми, слайдшоута на снимки и/или филми, показване на хистограма, силно осветени елементи, информация за снимките, показване на данни за местоположението, автоматично завъртане на изображенията, оценка на изображенията, въвеждане и възпроизвеждане на гласови бележки и вграждане и показване на IPTC информация
Изображение
СензорFX, CMOS, 35,9 мм x 23,9 мм, 21,33MP
Ефективна резолюция20,8 мегапиксела
Цвят12-Bit, 14-Bit
Формат на изображениятаNEF (RAW): 12 или 14-битови (компресиране без загуби, с компресиране или без компресиране); налични са големи, средни и малки (средните и малките изображения се записват при дълбочина 12 бита, като се използва компресиране без загуби), TIFF (RGB), JPEG: формат JPEG-Baseline, съвместим с добро (приблиз. 1 : 4), нормално (приблиз. 1 : 8) или базово (приблиз. 1 : 16) компресия; налична е компресия с оптимално качество; NEF (RAW) + JPEG: единична снимка, записана във формати NEF (RAW) и JPEG
Резолюция при запис на изображениятаFX (36 x 24) зона на изображението във визьора, (L) 5568 x 3712, (M) 4176 x 2784, (S) 2784 x 1856, 1,2 x (30 x 20) зона на изображението във визьора, (L) 4640 x 3088, (M) 3472 x 2312, (S) 2320 x 1544, DX (24 x 16) зона на изображението във визьора, (L) 3648 x 2432, (M) 2736 x 1824, (S) 1824 x 1216,5 : 4 (30 x 24) зона на изображението във визьора, (L) 4640 x 3712, (M) 3472 x 2784, (S) 2320 x 1856, снимки с формат FX, направени по време на запис на филм при размер на кадъра 1920 x 1080 или 1280 x 720, (L) 5568 x 3128, (M) 4176 x 2344, (S) 2784 x 1560, снимки с формат DX, направени по време на запис на филм при размер на кадъра 1920 x 1080 или 1280 x 720, (L) 3648 x 2048, (M) 2736 x 1536, (S) 1824 x 1024, снимки, направени по време на запис на филм при размер на кадъра 3840 x 2160: 3840 x 2160, снимки, направени по време на запис на филм при размер на кадъра 1920 x 1080 изрязване: 1920 x 1080
Видео записMOV, H.264/MPEG-4, Линейна PCM, 3840 x 2160 (4K UHD): 30p (последователна развивка), 25p, 24p; 1920 x 1080: 60p, 50p, 30p, 25p, 24p; 1920 x 1080 изрязване: 60p, 50p, 30p, 25p, 24p; 1280 x 720: 60p, 50p; действителните кадрови честоти за 60p, 50p, 30p, 25p и 24p са съответно 59,94, 50, 29,97, 25 и 23,976 кадъра/сек; високо качество е налично при всички кадрови честоти, нормално качество е налично при всички кадрови честоти с изключение на 3840 x 2160
ОПТИКА
БайонетNikon F-mount
Увеличение на фокусното разстояние спрямо 35mm стандарт1x
Стабилизация на изображениетоДа (с Nikon VR обективи)
Фокус
ТипСензорен модул за автоматично фокусиране Multi-CAM 20 000 с TTL детектиране на фазата, фина настройка и 153 точки за фокусиране (включително 99 сензора от кръстосан тип и 15 сензора, които поддържат f/8), от които 55 (35 сензора от кръстосан тип и 9 сензора за f/8) са налични за избор, От -4 до +20 EV (ISO 100, 20°C/68°F)
Режими на работаЕдиничен АФ (AF-S), АФ с непрекъснато следене (AF-C), автоматично активиране на проследяване с предвиждащо фокусиране в зависимост от състоянието на обекта, ръчно фокусиране (М): Може да се използва електронен далекомер
Светкавица
Вградена светкавицаНе
Ефективен обсег на светкавицата...
Контакт за външна светкавицаГнездо за „горещо“ включване ISO 518 със синхронизация, контакти за данни и защитно заключване
Контрол на външната светкавицаTTL: i-TTL управление на светкавицата чрез RGB сензор с приблиз. 180 000 пиксела; i-TTL балансираната запълваща светкавица за цифрови SLR се използва при матрично, централно претеглено измерване и измерване с претегляне на светлите участъци, стандартната i-TTL запълваща светкавица за цифрови SLR – при точково измерване, синхронизация по предно перде, бавна синхронизация, синхронизация по задно перде, намаляване на ефекта „червени очи“, намаляване на ефекта „червени очи“ с бавна синхронизация, бавна синхронизация по задно перде; изкл.; поддържа се автоматична FP високоскоростна синхронизация, компенсация: от -3 до +1 EV на стъпки от 1/3, 1/2 или 1 EV
Максимална скорост за синхронизация с външна светкавица (Х-синхр.)1/250 сек.
Работни параметри
Серийни снимки12 кадъра/сек, до 10 кадъра/сек (CL); 10 – 12 кадъра/сек или 14 кадъра/сек с вдигнато огледало (CH); или 3 кадъра/сек (тих режим на непрекъснато снимане)
Самоснимачка2 сек, 5 сек, 10 сек, 20 сек; от 1 до 9 експозиции на интервали от 0,5, 1, 2 или 3 сек
Снимане през зададен интервалДа
Памет и захранване
Дисплей8-сантиметров (3,2-инчов) диагонал, сензорен TFT LCD дисплей с ъгъл на виждане приблиз. 170°, приблиз. 100% покритие на кадъра и ръчно управление на яркостта на дисплея, приблиз. 2 359 000 точки (XGA)
Вградена паметНе
Съвместими памет носители2 x XQD или 2 х CF
БатерияEN-EL18a
Електрически адаптерЗахранващ адаптер EH-6b; изисква конектор за захранването EP-6 (предлага се отделно)
Интерфейс
ИнтерфейсиSuperSpeed USB (USB 3.0 Micro-B конектор), препоръчва се свързване към вградения USB порт, HDMI конектор тип С, Стерео мини жак (диаметър 3,5 мм; поддръжка на добавено захранване) вход, Стерео мини жак (диаметър 3,5 мм) изход, Универсален конектор с десет пина: може да се използва за свързване на опционално дистанционно управление, WR-R10 (необходим е адаптер WR-A10) или безжично дистанционно управление WR-1, GPS устройство GP-1/GP-1A или съвместимо с NMEA0183 версия 2.01 или 3.01 (необходим е опционален адаптерен кабел MC-35 за GPS и кабел с конектор с 9 пина тип D-sub); Ethernet конектор: RJ-45 конектор; стандарти: IEEE 802.3ab (1000BASE-T)/IEEE 802.3u (100BASE-TX)/IEEE 802.3 (10BASE-T); скорости на обмен на данните: 10/100/1000 Mб/сек с автоматично детектиране (максимални скорости на обмен на логически данни съгласно стандарта IEEE; действителните скорости може да са различни); порт: 1000BASE-T/100BASE-TX/10BASE-T (AUTO-MDIX); конектор за периферия: за WT-6, WT-5
Дистанционно управлениеWR-R10 (WR-A10 адаптер) или WR-1
Размер и тегло
РазмериПриблиз. 160 x 158,5 x 92 мм
ТЕГЛОПриблиз. 1405 г (3 фунта 1,6 унции), с батерия и две карти с памет XQD, но без капачката на тялото на фотоапарата и капачето на гнездото за аксесоари; приблиз. 1235 г/2 фунта 11,6 унции (само тялото на фотоапарата); приблиз. 1415 г (3 фунта 1,9 унции), с батерия и две карти с памет CompactFlash, но без капачката на тялото на фотоапарата и капачето на гнездото за аксесоари; приблиз. 1240 г/2 фунта 11,8 унции (само тялото на фотоапарата)
Експозиция
СветлочувствителностISO чувствителност от 100 до 102 400, на стъпки от 1/3, 1/2 или 1 EV; може да бъде зададена и на приблизителни стойности 0,3, 0,5, 0,7 или 1 EV (еквивалентно на ISO 50) под ISO 100 или до приблизителни стойности 0,3, 0,5, 0,7, 1, 2, 3, 4 или 5 EV (еквивалентно на ISO 3 280 000) над ISO 102 400; налична е автоматична настройка на ISO чувствителността, Видео: Режими на експозиция P, S и A: автоматична настройка на ISO чувствителността (ISO 100 до Hi 5) с горно ограничение, което може да се избира; режим на експозиция M: налична е автоматична настройка на ISO чувствителността (ISO 100 до Hi 5) с горно ограничение, което може да се избира; ръчно избиране (ISO 100 до 102 400 на стъпки от 1/3, 1/2 или 1 EV) с предлагани допълнителни опции, еквивалентни на приблиз. 0,3, 0,5, 0,7, 1, 2, 3, 4 или 5 EV (еквивалент на ISO 3 280 000) над ISO 102 400
Вид на затвораМеханичен затвор с фокална равнина, с вертикален ход и електронно управление, електронен затвор с предно перде, наличен при режим на снимане с вдигнато огледало
Скорост на затвора1/8000 до 30 сек на стъпки от 1/3, 1/2 или 1 EV, режим bulb (продължителна ръчна експозиция докато е натиснат спусъкът), продължителна ръчна експозиция за зададен период от време, X250
Заключване на огледалотоДа
СветломерМатрично: 3D цветно матрично измерване ІІІ (обективи тип G, Е и D); цветно матрично измерване ІІІ (други обективи с процесори); цветно матрично измерване е налично при обективи без процесор, ако потребителят осигури данни за тях; централно претеглено: кръг с диаметър 12 мм в центъра на кадъра получава тегло приблиз. 75%. Диаметърът на кръга може да бъде променен на 8, 15 или 20 мм или теглото може да се базира на средната стойност на целия кадър (обективите без процесор използват 12-милиметров кръг); точково: измерва 4-милиметров кръг (около 1,5% от кадъра), центриран върху избраната точка за фокусиране (върху централната точка за фокусиране, когато се използва обектив без процесор); измерване с претегляне на светлите участъци: налично при обективи тип G, E и D, Видео: TTL измерване на експозицията чрез главния сензор за изображения
Режими на експозицияПрограмен режим, Приоритет на бленда, Приоритет на скорост, Ръчен, компенсация –5 до +5 EV, 1/3, 1/2, or 1 EV
Баланс на бялотоАвтоматично (3 типа), осветление от лампа с нажежаема жичка, флуоресцентно осветление (7 типа), пряка слънчева светлина, светкавица, облачно небе, сянка, ръчна потребителска настройка (могат да се съхранят до 6 стойности, налично измерване на точков баланс на бялото при live view (преглед в реално време)), избор на цветна температура (от 2500 К до 10 000 K), всички с фина настройка.

Съдържание на кутията

Nikon D5

Упътване за употреба

Ремък за врата AN-DC15

Li-Ion батерия EN-EL18a

Капачка за тяло BF-1B

Чашка за визьор DK-17F

USB кабел UC-Е22 USB 3.0

Зарядно устройство MH-26а

Nikon D5

Наличен
Поръчай сега, и ще го изпратим на 25.03.2019
Безплатна доставка
Цена: 12 999,00 лв.
Плати: 10 999,00 лв.
Спестете: 2 000,00 лв.

Разгледани продукти

Изчисти