Включи се!

Абонирай се за нашия бюлетин,

за да си сред първите, които ще получават най-интересните оферти!

 

фотоапарат Nikon D750

Код:100030056
Nikon D750
Nikon D750 Nikon D750 Nikon D750 Nikon D750
  • 24.3MP (CMOS Bayer RGB)
  • Full-Frame (35.9х24mm)FX
  • FullHD (1920x1080)60p
  • 51 точков Phase AF
  • Nikon F съвместимост
  • 6.5fps при 24.3MP
  • 1/4000s Mакс. скорост
  • 1/200s Х-скорост
  • 2x SD/SDHC/SDXC
  • 100-12800(50-51200)ISO
Не можем да ти предложим този продукт в момента. - Виж други подобни продукти

Описание

Nikon D750 е full-frame DSLR фотоапарат, който предлага система за автоматично фокусиране с 51 точки Multi-CAM 3500 FX II, 24.3 MP CMOS сензор, 6.5 fps серийно снимане, вграден Wi Fi и много лека и устойчива на метеорологичните условия конструкция. Комбинацията на сензора и процесора за обработка на изображенията Expeed 4 позволява създаването на снимки с висока резолюция, с плавни цветови градации, нисък шум и чувстителност ISO 100-12800(50-51200). Камерата поддържа запис на Full HD 1080p видео при 60fps, както и възможността за запис на некомпресиран видеоклип към допълнителен външен рекордер. Също така D750 има функция за заснемане на Time-lapse видео, а композирането от всякакъв ъгъл е възможно благодарение на накланящия се 3.2-инчов LCD монитор. Nikon D750 разполага с два слота за карта памет, които разширяват възможностите за съхраняване на файлове. 24,3-мегапикселов сензор с формат FX

Пълни детайли, пълна свобода. Напълно новият сензор предлага широк динамичен диапазон плюс добри работни характеристики при всички стойности на чувствителността за изображения с невероятна острота и наситени тонове.

NIKON D750 BODY

Впечатляващи стойности на ISO
Заснемайте по-отчетливи, по-чисти и по-добре дефинирани изображения при високи стойности на ISO. Диапазонът на ISO от 100–12 800 може да се разширява до 50–51 200 (еквивалент).

Професионални работни характеристики на АФ
Чувствителен надолу до -3 EV и с добавен режим „АФ с групирана зона“ на Nikon, D750 улавя целта ви с невероятна точност дори когато е тъмно.

Освободени | Изследване на нови висоти с Nikon D750

NIKON D750 BODY
Здрав дисплей с накланящ се екран
Снимайте снимки и филми от уникални перспективи. Екранът има възможност за разгъване и накланяне нагоре до 90º и надолу до 75º.

Обща цифрова система за изображения

извлечете пълния потенциал от 24,3-мегапикселовия сензор на D750 с помощта на обширната гама от обективи NIKKOR. С възможностите си за осигуряване на изключително висока разделителна способност обективите NIKKOR отговарят на изискванията на фотографите във всяка сфера. Освен това D750 е напълно съвместим с водещата в отрасъла система за креативно осветяване на Nikon и може да се използва заедно с гама от универсални светкавици Speedlight за творческо снимане с вградена или външна светкавица.
 
NIKON D750 BODY

Улавяйте бързодвижещи се обекти
с невероятна гъвкавост. Снимайте безкомпромисни изображения с пълна разделителна способност при скорост до 6,5 кадъра/сек. както в FX, така и в DX формат.

NIKON D750 BODYВградена Wi-Fi функция
Споделете идеите си. Качвайте впечатляващи снимки с пълен размер на кадъра чрез съвместим смартфон или таблет. Трябва само да изтеглите безплатната помощна програма Wireless Mobile Utility на смарт устройството.

Свобода при заснемане на филми

Записвайте Full HD (1080p) филми с 50p/60p. Възможност за достъп до ISO чувствителност от 100 до 51 200 (еквивалент) при снимане на филм, както и управление на скоростта на затвора, диафрагмата и нивата на звука. Специалното меню за филми ви позволява да съхранявате всички настройки за филми на едно място.

EXPEED 4

Повишава цялостната производителност на фотоапарата за постигане на изключителни резултати. Дава възможност за превъзходно предаване на изображенията и ISO работни характеристики, както и за високи кадрови честоти при снимане на филми.

Picture Control 2.0

поема пълния контрол над рязкостта, контраста, яркостта, нюансите и наситеността при снимане на снимки и видеоклипове. Лесна последваща обработка с настройката „Равни“ за максимален динамичен диапазон, фина настройка на детайлите с помощта на „Яснота“. Можете да регулирате настройките визуално, докато снимате, и да ускорите процеса на снимане, като запазите различните опции за филми и снимки в специално меню.
 
NIKON D750 BODY

Дисплей с регулиране на цветовете: променяйте баланса на цветовете и яркостта във всяка посока, така че да съответстват на личните ви предпочитания по отношение на работния процес. Противоотразяващият 8,0-сантиметров (3,2-инчов) RGBW LCD дисплей с накланящ се екран и 1 229 000 точки дава възможност за гъвкава и лесна работа при всякакви условия.

Енергоспестяваща конструкция:
снимайте по-дълго с едно зареждане. Снимайте до 1230 неподвижни изображения и видеоклипове² с дължина до 55 минути с едно зареждане на ултракомпактната и олекотена литиево-йонна акумулаторна батерия EN-EL15.
Портативност с пълен размер на кадъра: отличната ергономия, съчетана с олекотеното монолитно тяло на фотоапарата, предлагат истинска свобода на снимане с пълен размер на кадъра. Формата на ръкохватката помага за здраво хващане на фотоапарата независимо от размера на ръцете и осигурява удобство при продължително държане на фотоапарата, така че да не изпитвате умора.

NIKON D750 BODYЗдрав и издръжлив
защитен чрез здраво тяло за защита от атмосферни влияния, D750 е готов да се справи във всяка среда. Блокът на затвора е изработен от композит на кевлар и карбонови влакна и е изпитан за 150 000 освобождавания, а здравото монолитно тяло обуславя леката и издръжлива конструкция на фотоапарата.
 
51-точкова АФ система Multi-CAM 3500DX: зрелищна прецизност с пълен размер на кадъра. Възможност за конфигуриране с настройки за 9-точково, 21-точково и 51-точково покритие; чувствителността е до -3 EV (ISO 100, 20 °C/68 °F). Предлага бърза блокировка и разширено „запомняне по ориентация“. Петнадесетте сензора от кръстосан тип в центъра са съвместими с обективи AF NIKKOR с отворена диафрагма f/5,6 или по-бърза, а 11-те централни точки за фокусиране работят с отворена диафрагма f/8.

АФ с групирана зона:
изпробвайте подобрено откриване и проследяване на обекта. Режимът на АФ с групирана зона наблюдава непрекъснато пет различни полета за АФ, като предлага по-добро фокусиране и изолиране от фона при заснемане на относително малки обекти, намиращи се в близост до силно контрастен или разсейващ фон. АФ зоната с 5 точки може да бъде премествана в 51-точковата матрица, когато композицията го изисква.

D-Movie с няколко зони:
за заснемане на филми при различни условия D-Movie предлага висококачествено заснемане на видеоклипове в няколко формата на кадъра. D750 записва Full HD филми (1080p) във формати FX и DX с кадрови честоти 50p/60p и забележимо намаляване на шума, ефектите „моаре“ и „грешен цвят“. Можете да управлявате диафрагмата с електрическо задвижване по време на запис, а фотоапаратът предлага чист HDMI изходен сигнал, както и едновременно записване на видеоклипове с пълна разделителна способност във фотоапарата и на външно записващо устройство.

NIKON D750 BODYСвобода при заснемане на филми:
поемете пълен контрол над видеоклиповете, докато снимате. Можете да конфигурирате настройките за ISO чувствителността, с която желаете да работите, в пълния диапазон от ISO 100 до ISO 51 200 (еквивалент) или да фиксирате максималния диапазон на автоматична ISO чувствителност от ISO 200 нагоре, когато снимате в режим М. Освен това 3D намаляването на шума от Nikon намалява случайния шум, изкривяването и трептенето, когато се заснемат филми при висока чувствителност. Режимът „Маркирано показване“ ви дава възможност да видите върху дисплея на фотоапарата къде силно осветените елементи са станали бели.

Контрол с висока точност на звука:
изключителният контрол на звука подобрява звукозаписа и предлага по-добра цялостна универсалност. Входът за стереомикрофон и аудиоизходът ви дават възможност за фина самостоятелна настройка на нивата на звука, както преди, така и по време на записа. Можете да избирате звуковия диапазон (широколентов/глас) и да намалите шума от вятъра при запис с вградения микрофон.

Вградена функция за снимане през интервал:
създавайте серия снимки през интервал с плавни преходи на експозицията посредством прости операции от менюто. Снимането през зададен интервал от време може да се използва за задействане на затвора през интервали с потребителска настройка. Използвайте снимането през интервал, за да запазвате изображения като файлове с филми и да гледате бавното действие чрез бързо възпроизвеждане при скорости на възпроизвеждане от 24 до 36 000 пъти по-високи от обичайните.

Режим с ефекти:
забавлявайте се с гама специални ефекти или използвайте сценичните режими за специфични ситуации и местоположения. Специалните ефекти могат да се прилагат както към снимки, така и към филми, и включват Селективен цвят, Цветна рисунка, ефект „миниатюра“ и Нощна визия. Докато снимате, можете да видите предварително избрания от вас ефект и да коригирате силата му.

NIKON D750 BODYНеограничен режим на непрекъснато снимане:
снимайте безброй много изображения и правете впечатляващи снимки със светлинни следи. Снимайте в режим на непрекъснато снимане със скорост на затвора 4 секунди или по-бавна и можете да запишете толкова висококачествени JPEG или RAW изображения, за колкото дават възможност мултимедийните карти и живота на батерията. Благодарение на изключително краткия промеждутък от време между отделните експозиции можете със софтуер от трети страни безпроблемно да обединявате снимки на звездни следи или задни светлини, за да получите красив ефект.

Управление от разстояние:
улеснете работния процес с помощта на специални аксесоари за професионално безжично управление и предаване на изображения. Освобождавайте дистанционно затвора на фотоапарата чрез смарт устройство с помощта на вградената Wi-Fi функция и специалното приложение WMU.¹ За допълнително управление на безжичното снимане използвайте безжичния приемопредавател WR-R10 и безжичния предавател WR-T10 или контролирайте настройките на фотоапарата с безжичното дистанционно управление WR-1. За свързване към Ethernet и безжична локална мрежа използвайте опционалния предавател на данни UT-1 заедно с безжичния предавател WT-5.

Широк динамичен диапазон (HDR):
комбинира две снимки от едно освобождаване на затвора за създаване на детайлни изображения на сцени с висок контраст.

Носители за съхранение:
два слота за SD карти, за да снимате безпроблемно. Двата слота за карти са съвместими с SDXC и UHS-I карти с голям капацитет.
 

SaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSave

Характеристики

Общи характеристики
СензорFX,CMOS сензор 35,9 x 24,0 мм, 24,93 MP
Ефективна резолюция24,3 мегапиксела
Цвят12- или 14-битов
Формат на изображениятаNEF (RAW): 12 или 14 бита, компресиран без загуби или компресиран. JPEG: Формат JPEG-Baseline, съвместим с добра (приблиз. 1: 4), нормална (приблиз. 1: 8), или базово (приблиз. 1: 16) компресия (приоритет на размер); предлага се компресия с оптимално качество. NEF (RAW) + JPEG: Единична снимка, запазена във формати NEF (RAW) и JPEG
Резолюция при запис на изображениятаFX (36x24) зона на изображението във визьора: (L) 6016 x 4016, (M) 4512 x 3008, (S) 3008 x 2008. 1,2х (30x20) зона на изображението във визьора: (L) 5008 x 3336, (M) 3752 x 2504, (S) 2504 x 1664. DX (24x16) зона на изображението във визьора: (L) 3936 x 2624, (M) 2944 x 1968, (S) 1968 x 1312. Снимки с формат FX, направени при снимане на филм в режим live view (преглед в реално време): (L) 6016 x 3376, (M) 4512 x 2528, (S) 3008 x 1688. Снимки с формат DX, направени при снимане на филм в режим live view (преглед в реално време): (L) 3936 x 2224, (M) 2944 x 1664, (S) 1968 x 1112. Забележка: Снимки, направени при снимане на филм с live view (преглед в реално време), имат съотношение 16: 9. Фотоапаратът предлага избор между DX- и FX-базирани формати.
Видео записMOV, H.264/MPEG-4, Линейна PCM,1920 x 1080; 60 p (последователна развивка), 50 p, 30 p, 25 p, 24 p. 1280 x 720; 60 p, 50 p. Действителните кадрови честоти съответно за 60 p, 50 p, 30 p, 25 p и 24 p са 59,94, 50, 29,97, 25 и 23,976 кадъра/сек; опциите поддържат както високо, така и нормално качество на изображението
БайонетNikon F-mount
Увеличение на фокусното разстояние спрямо 35mm стандарт1x
Стабилизация на изображениетоДа (с Nikon VR обективи)
ТипУсъвършенстван сензорен модул с автоматично фокусиране Nikon Multi-CAM 3500 II с TTL детектиране на фазата, фина настройка, 51 точки за фокусиране (включително 15 сензора от кръстосан тип; f/8, поддържано от 11 сензора) и лъч за подпомагане на АФ (обхват приблиз. 0,5–3 м/1 фут и 8 инча – 9 фута и 10 инча)
Режими на работаАФ с единична точка, АФ с динамична зона с 9, 21 или 51 точки, с 3D проследяване, АФ с групирана зона, АФ с автоматична зона
СветлочувствителностISO 100–12800 на стъпки от 1/3 или 1/2 EV. Също така може да се настрои на приблиз. 0,3, 0,5, 0,7 или 1 EV (ISO 50 еквивалент) под ISO 100 или на приблиз. 0,3, 0,5, 0,7, 1 или 2 EV (ISO 51 200 еквивалент) над ISO 12 800, има автоматичен контрол на ISO чувствителността
Вид на затвораФокален затвор с вертикален ход и електронно управление
Скорост на затвора1/4000 – 30 сек на стъпки от 1/3 или 1/2 EV, bulb (продължителна ръчна експозиция, докато е натиснат спусъкът), продължителна ръчна експозиция за зададен период от време, X200
Заключване на огледалотоДа
СветломерМатрично: 3D цветно матрично измерване III (обективи тип G, Е и D); цветно матрично измерване III (други CPU обективи); предлага се цветно матрично измерване при non-CPU обективи, ако потребителят предостави данни за обектива. Централно претеглено: Дава тегло приблиз. 75% на информацията от кръг с диаметър 12 мм в центъра на кадъра. Диаметърът на кръга може да бъде променен на 8, 15 или 20 мм или теглото може да се базира на средната стойност на целия кадър (non-CPU обективите използват 12-милиметров кръг). Точково: Измерва 4-милиметров кръг (около 1,5% от кадъра), центриран върху избраната точка за фокусиране (в централната точка за фокусиране, когато се използва non-CPU обектив). Претегляне на светлите участъци: Предлага се при обективи тип G, Е и D; еквивалентно е на централно претегленото, когато се използват други обективи.
Режими на експозицияАвтоматични режими (автоматичен; автоматичен (изключена светкавица)); сценични режими (портрет; пейзаж; деца; спорт; близък план; нощен портрет; нощен пейзаж; парти/на закрито; плаж/сняг; залез; здрач/зазоряване; портрет на домашен любимец; светлина на свещи; цвят; есенни цветове; храна); режими със специални ефекти (нощно зрение; цветен ескиз; ефект „миниатюра”; селективен цвят; силует; висок ключ; нисък ключ); режим с автоматична гъвкава програма (Р); автоматичен с приоритет на затвора (S); автоматичен с приоритет на диафрагмата (А); ръчен режим (М); U1 (потребителски настройки 1); U2 (потребителски настройки 2)
Баланс на бялотоАвтоматичен (2 типа), осветление от лампа с нажежаема жичка, флуоресцентно (7 типа), директна слънчева светлина, светкавица, облачно, засенчено, с потребителска настройка (могат да се запазят до 6 стойности, измерване на точковия баланс на бялото, налично при live view (преглед в реално време)), избиране на цветна температура (от 2500 K до 10 000 K), всички с фина настройка.
Вградена светкавицаДа
Ефективен обсег на светкавицатаПриблиз. 12/39, 12/39 при ръчна светкавица (м/фута, ISO 100, 20˚C/68˚F)
Контакт за външна светкавицаСтандартно гнездо за „горещо“ включване ISO 518 със синхронизация, контакти за данни и защитно заключване
Контрол на външната светкавицаTTL: i-TTL управлението на светкавицата чрез RGB сензор с приблизително 91 000 пиксела се предлага с вградена светкавица; i-TTL балансираната запълваща светкавица за цифрови SLR се използва при матрично и централно претеглено и измерване с претегляне на светлите участъци, стандартната i-TTL светкавица е за цифрови SLR с точково измерване
Максимална скорост за синхронизация с външна светкавица (Х-синхр.)X = 1/200 сек; синхронизира се със затвора при 1/250 сек или по-бавно (диапазонът на светкавицата намалява при скорости между 1/200 и 1/250 сек)
Дисплей8-сантиметров (3,2-инчов) диагонал. TFT LCD накланящ се дисплей от нискотемпературен поликристален силиций с ъгъл на виждане приблиз. 170°, приблиз. 100% покритие на кадъра и регулировка на яркостта и ъгъла Приблиз. 1 229 000 точки (VGA; 640 x RGBW x 480 = 1 228 800 точки)
Серийни снимкиПриблиз. 6 кадъра/сек, 1–6 кадъра/сек (CL), 6,5 кадъра/сек (CH) или 3 кадъра/сек (Qc)
Самоснимачка2 сек, 5 сек, 10 сек, 20 сек; 1 – 9 експозиции на интервали от 0,5, 1, 2 или 3 сек
Снимане през зададен интервалДа
ИнтерфейсиВисокоскоростен USB, Видеоизход NTSC, PAL, HDMI конектор тип С с мини изводи, Стерео мини жак (диаметър 3,5 мм); Wi-Fi (безжична LAN) комуникационни протоколи IEEE 802.11b, IEEE 802.11g, Аудиоизход: Стерео мини жак (диаметър 3,5 мм), Безжични дистанционни управления: WR-1, WR-R10 (предлага се отделно). Кабел за дистанционно управление: MC-DC2 (предлага се отделно). GPS устройство: GP-1/GP-1A (предлага се отделно)
Вградена паметНе
Съвместими памет носителиSD, SDHC (съвместими с UHS-I), SDXC (съвместими с UHS-I), Слот 2 може да се използва при препълване, за резервни копия или за отделно запазване на копия, създадени чрез NEF+JPEG; може да се копират снимки от едната карта в другата.
БатерияEN-EL15
Електрически адаптерЗахранващ адаптер EH-5b; изисква конектор за захранването EP-5B (предлага се отделно)
Дистанционно управлениеWR-R10 (WR-A10 адаптер) или WR-1, ML-L3
РазмериПриблиз. 140.5 x 113 x 78 мм
ТЕГЛОПриблиз. 840 г (1 фунт и 13,7 унции) с батерия и с карта с памет, но без капачката на тялото на фотоапарата; приблиз. 750 г (1 фунт и 10,5 унции; само тялото на фотоапарата)
ДИСПЛЕЙ
ВизьорОгледално-рефлексен визьор на нивото на окото с пентапризма, FX (36x24): Приблиз. 100% хоризонтално и 100% вертикално. DX (24x16): Приблиз. 97% хоризонтално и 97% вертикално
Преглед на дълбочината на рязкостДа
ЕзициАнглийски, арабски, бенгалски, български, виетнамски, гръцки, датски, индонезийски, испански, италиански, китайски (опростен и традиционен), корейски, марати, немски, нидерландски, норвежки, персийски, полски, португалски (европейски и бразилски), румънски, руски, сръбски, тайски, тамилски, телугу, турски, украински, унгарски, фински, френски, хинди, чешки, шведски, японски
ВъзпроизвежданеВъзпроизвеждане в цял кадър или в миниатюри (4, 9 или 72 изображения или календар) с увеличаване при възпроизвеждане, възпроизвеждане на филми, слайдшоута на снимки и/или филми, показване на хистограма, показване на най-интересното, информация за снимката, показване на данни за местоположението и автоматично завъртане на изображенията

Съдържание на кутията

Nikon D750

Батерия EN-EL15 Lithium-Ion Battery (1900mAh)
Зарядно у-во MH-25A 
UC-E17 USB кабел
Ремък AN-DC14 Neck Strap 
Защитна капачка BF-1B Body Cap
Капачка за визьор DK-5 Eyepiece Shield 
Чашка за визьор DK-21 Rubber Eyecup

Не можем да ти предложим този продукт в момента. - Виж други подобни продукти