Уцели офертата!

Абонирай се за нашия бюлетин,

за да си подготвен за перфектните оферти!

 

аксесоар X-Rite ColorChecker Classic

Код:103090017
X-Rite ColorChecker Classic
X-Rite ColorChecker Classic X-Rite ColorChecker Classic
  • X-Rite ColorChecker® съдържа внимателно подбран набор от 12 естествени цвята, които се срещат в ежедневието (листа на дървета, цветя, човешка кожа), 6 прецизно формулирани карета с основните цветове (R, G, B, C, M и Y) и 6 карета с плавна градация на сивото. Повърхността на еталона отразява светлина по същия начин като нормалните предмети в природата.
Цена: 189,00 лв.

Добави в любими

Безплатна доставка
Безплатна доставка
за поръчки над 100 лв.

Описание

Цветният еталон ColorChecker® Classic на X-Rite служи за постигане на акуратно цветопредаване при заснемане с цифрова камера във всякакви светлинни условия или при сканиране с настолен (плосък) скенер. Това е един от най-често фотографираните предмети на планетата и е най-употребяваният инструмент за цифрова репродукция на картини и други изображения, при които точното предаване на цветовете е от първостепенна важност.

X-Rite ColorChecker® съдържа внимателно подбран набор от 12 естествени цвята, които се срещат в ежедневието (листа на дървета, цветя, човешка кожа), 6 прецизно формулирани карета с основните цветове (R, G, B, C, M и Y) и 6 карета с плавна градация на сивото. Повърхността на еталона отразява светлина по същия начин като нормалните предмети в природата.

Цветните стойности на 24-те елемента на ColorChecker® Classic са стандартизирани и непроменени от 1976 г. насам, когато продуктът е представен като GretagMacbeth ColorChecker. Техните стойности в CIExyY и sRGB са документирани (можете да изтеглите таблицата със стойностите от сайта на X-Rite в PDF формат). Използвайки ColorChecker® Classic и безплатния инструмент DNG Camera Editor на Adobe, можете да създадете ръчно ICC профил на вашата цифрова камера.

По време на обработката на вашите изображения от цифрова камера или скенер можете да внесете всички необходими корекции в цветността, така че заснетото копие на цветния еталон да постигне същите цветни стойности като оригинала. Този процес е технически акуратен и независим от прецизността на работния монитор, тъй като работите по цифрови стойности на цветовете, а не визуално. По този начин можете максимално точно да репродуцирате цветовете на заснемания обект.

Заради своята популярност, X-Rite ColorChecker® Classic успешно се използва и за цветна корекция във филмопроизводството.

X-Rite ColorChecker Classic

Наличен Икона за повече информация за наличността на продукта
Поръчай сега, и ще го изпратим на 18.11.2019
Безплатна доставка
Цена: 189,00 лв.

Разгледани продукти

Изчисти

Промяна в работното време на магазини ФотоСинтезис

Уважаеми клиенти,

от 11.11. (понеделник) работното време на магазини ФотоСинтезис в София и Варна се променя както следва:

Понеделник - петък: 09:30 - 20:00 часа
Събота: 10:00 - 19:00 часа
Неделя: почивен ден
Ново работно време на магазини ФотоСинтезис