Включи се!

Абонирай се за нашия бюлетин,

за да си сред първите, които ще получават най-интересните оферти!

 

аксесоар Pentax O-GPS1

Код:103050043
Pentax O-GPS1
  • GPS функция за записване географските координати на сниманото място
  • Функция ASTROTRACER за по-лесна астро фотография
  • Simple Navigation за лесно намиране на дестинация
  • Функция електронен компас за намиране и запазване на посоката на снимане
Не можем да ти предложим този продукт в момента. - Виж други подобни продукти

Описание


GPS функция за записване географските координати на сниманото място

O-GPS1 се монтира на чехъла за светкавица на съвместимите камери и записва географските дължина и ширина, надморската височина, универсалното време(UTC) и посоката на заснемане в мета-данните на снимката. Използвайки позициониращ софтуер, като Google Earth™, например потребителя може лесно да провери мястото на картата, на което са направени снимките. Това е много полезно по-късно при сортирането на файловете от камерата.

Забележка: Когато O-GPS1 е използван на място където не може да се хване сигнал от GPS спътниците, записаните координати в мета-данните на снимката може да са грешни или да липсват.

Функция ASTROTRACER за по-лесна астро фотография

Когато се използва с PENTAX K-5 или K-r, O-GPS1 също предлага и функцията ASTROTRACER,** която свързва GPS устройството със SR (Shake Reduction) системата за стабилизация на камерата за прецизно проследяване на небесните тела. Устройството изчислява движението на звездите, планетите и други обекти използвайки географската ширина, взета от GPS координатите и хоризонталната и вертикалната ориентации, взети от жироскопския и магнитния сензор на камерата. С набавените данни сензорът на камерата отмества в синхрон с движението на обектите.*** Като резултат звездите и другите небесни тела са заснети като ясни точки вместо като размазани линии, дори и при дълги експонации. Така астрофотографията се превръща в много по-лесна задача, тъй като се изисква само наличието на статив и се елиминира необходимостта от други сложни устройства като екваториално монтиран телескоп например.

** Тази функция е възможна само когато O-GPS1 е монтира на PENTAX дитална SLR камера с електромагнитна SR система за оптична стабилизация.

*** Продължителността на операцията ASTROTRACER може да варира в зависимост фотографските условия.

Simple Navigation за лесно намиране на дестинация

O-GPS1 има функцията Simple Navigation, която изчислява посоката и разстоянието от сегашната позиция до дадена дестинация. Потребителят може да използва координатите на дестинацията от направена вече снимка или да ги въведе посредством компютър.****

**** В момента на покупка, O-GPS1 има въведени дестинациите на 9 международни сервизни центъра на PENTAX.

Функция електронен компас за намиране и запазване на посоката на снимане


O-GPS1 има електронен компас, който показва на LCD дисплея посоката, в която е насочена камерата. Използвайки данните за геомагнитното поле от своя магнитен сензор и GPS координатите, устройството изчислява отклонението от севера. Данните за посоката на снимане се записват в метаданните на снимката.

Други

Устойчива на климатичните влияния конструкция - няма да имате проблеми при лек дъжд
Независим енергивн източник (една AAA-размер батерия) за да не изразходва енергията на камерата

Не можем да ти предложим този продукт в момента. - Виж други подобни продукти