фотоапарат Nikon 1 J5 (черен)
Код: 100020040

Nikon 1 J5 (черен)
1 J5 (черен) 1 J5 (черен)
 • По-бърз от D-SLR
 • Пълен контрол
 • Вълнуващи 4K филми
 • Подвижен дисплей
 • Процесор EXPEED 5A
 • Сензорно управление
 • NFC & Wi-Fi функция
 • Усъвършенстван хибриден АФ
 • AF зони: 171/105-контрастни/фазови
 • Кроп фактор: 2.7 х
 • Серия: До 60 к/сек.
 • X-синхрон: До 1/160 сек.
 • ISO: 160-12800
 • Памет: microSD/SDHC/SDXC
 • Скорост на затвора: B/30сек. До 1/16 000 сек.
Цена: 769,00 лв.

Лизинг

ОписаниеИзбягайте от обикновеното с изключително портативния фотоапарат Nikon 1 J5 със сменяеми обективи. Заснемайте вълнуващи 20,8-мегапикселови изображения и невероятно ясни 4K видеоклипове. Не пропускайте нищо благодарение на скоростите на снимане, които са по-високи от тези на D-SLR.
С големия си CMOS сензор и сменяемите обективи 1 NIKKOR, Nikon 1 J5 ще подобри значително качеството на фотографията ви, при това бързо.
Наслаждавайте се на свободата да снимате смело при слаба светлина. Правете с лекота стоп кадри със скорост 20 кадъра/сек с непрекъснат АФ в режим „Спорт“. Записвайте богати на детайли илюстрации на пътешествията си с разделителна способност 4K или обуздайте скоростта на фотоапарата, за да запишете драматични видеоклипове с бавно движение. Бъдете креативни с накланящия се сензорен екран и ръчните контроли, а след това споделяйте лесно всяка блестяща снимка с помощта на смарт устройство.

КАЧЕСТВО НА ИЗОБРАЖЕНИЕТО ОТ СЛЕДВАЩО НИВО

Оставете зад себе си тълпата, снимаща със смартфони, чрез великолепни 20,8-мегапикселови изображения. С големия си CMOS сензор и обективи 1 NIKKOR, Nikon 1 J5 ще ви даде възможност да използвате максимално творческите си идеи.

ПО-БЪРЗ ОТ D-SLR

При скорост 20 кадъра/сек с непрекъснато автоматично фокусиране, портативният Nikon 1 J5 може да ви помогне да заснемете наситени с действие снимки, които D-SLR може да пропусне. Направете стоп кадри на всичко и не пропускайте нищо с режим „Спорт“

ПЪЛЕН КОНТРОЛ

Наслаждавайте се на управление в стил D-SLR благодарение на диска за избор на режим PSAM, диска за управление и бутона Fn. Осигурете си творческо предимство и улавяйте живо всяко вдъхновение точно по желания от вас начин.

ВЪЛНУВАЩИ 4K ФИЛМИ

Записвайте монументални филми със свръхясна 4K разделителна способност. Разтеглете времето и засилете чувството за драматичност чрез плавни филми от снимки, направени през зададен интервал от време, и чрез HD последователности с бавно движение. Заснемайте епични неподвижни изображения, докато снимате филм.

ВПЕЧАТЛЯВАЩИ РЕЗУЛТАТИ
От изключителни снимки при слабо осветление до артистично размазани фонове – насладете се на ново ниво на качеството на изображението. Със сензор с формат CX, който е четири пъти по-голям от този в повечето компактни фотоапарати, Nikon 1 J5 блести във всяка ситуация.

ОРИГИНАЛЕН СТИЛ

С красивия си външен вид Nikon 1 J5 създава реално чувство за фотографски стил. Перфектното разстояние между дисковете за управление ви дава възможност да снимате, без да сваляте очи от обекта си. Предната и задната ръкохватка осигуряват здрав захват.

1 NIKKOR

най-добрите обективи правят най-добрите снимки, а на обективите 1 NIKKOR не им липсва нито една изключителна характеристика. Когато разполагате с прекрасна селекция на бързи твърди обективи, супер телефото и широкоъгълни обективи с голям ъгъл, можете да уловите всички видове сцени с изключителна прецизност. Всеки обектив е оптимизиран за запис на филми и има портативна конструкция, която наистина отличава системата Nikon 1 от останалите.

ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНО СНИМАНЕ:
изпробвайте перфектния баланс на скорост, качество на изображението и преносимост. Със сензор за изображения, който е четири пъти по-голям от този в повечето компактни фотоапарати, Nikon 1 J5 ви дава свободата да постигате превъзходни изображения. Големият сензор с формат CX и задно осветление улавя възможно най-голямото количество светлина: всеки пиксел се възпроизвежда перфектно, за да се получат изображения, преливащи от цветове и фини детайли.

СЕНЗОРНО УПРАВЛЕНИЕ ЧРЕЗ НАКЛАНЯЩ СЕ ЕКРАН
Насладете се на заснемането на интригуващи неподвижни изображения и филми. Натиснете бързореагиращия сензорен екран, за да фокусирате, да снимате и да регулирате основните настройки. Наклонете дисплея надолу или нагоре, за да снимате под необичаен ъгъл или да си направите творчески автопортрети.

Брилянтен при слаба светлина:
с обхват на ISO 160–12 800, Nikon 1 J5 осигурява кристално ясни изображения при всяка светлина. Управлявайте ръчно ISO, за да имате пълна фотографска свобода, или оставете фотоапарата да настрои автоматично ISO чувствителността, за да получите перфектни резултати. Усъвършенстваното намаляване на шума осигурява по-чисти, по-добре дефинирани изображения при високи стойности на ISO.

EXPEED 5A: постигнете поразителна яснота с процесора за изображения от следващо поколение на Nikon. EXPEED 5A стои в основата на бързото като светкавица автоматично фокусиране на фотоапарата, интелигентното намаляване на шума и кристално чистите изображения. Повишената скорост на обработка се справя лесно с богатството от творчески режими и мълниеносни скорости на фотоапарата, като преобразува с лекота огромното количество данни от 20,8-мегапикселовия сензор в превъзходни снимки и 4K филми.

Мълниеносни стойности на кадри/сек:
тъй като скоростите на непрекъснато снимане са по-високи от тези на D-SLR, няма нещо, което да се движи прекалено бързо за Nikon 1 J5. Снимайте с непрекъснат АФ със скорост на снимане на световно равнище от 20 кадъра/сек или се наслаждавайте на 60 кадъра/сек с фиксиране на фокуса при първия кадър. За лесен достъп до режимите на фотоапарата за серии от снимки трябва само да завъртите диска за избор на режим до положение „Спорт“. Можете да изберете желаната скорост на снимане и да видите веднага последователности с моменти от бързо променящото се действие като една група снимки.
 
 


 

Усъвършенстван хибриден АФ:
Новаторската система за хибриден АФ на Nikon използва 171 точки за автоматично фокусиране, за да заключи бързо фокуса върху обекта ви. Системата незабавно превключва моментално между 105-точкова система за АФ с детекция на фазата и бърз АФ с детекция на контраст. АФ с детекция на фазата открива движението с изумителна бързина. АФ с детекция на контраст достига до ръба на кадъра, така че можете да постигнете ясно фокусиране на периферните обекти дори при слаба светлина.

Филми, които предизвикват екстаз:
записвайте невероятно ясни филми в 4K/15p или Full HD 1080/60p, за да покорите публиката си. Изживейте отново всеки удар на сърцето чрез функцията „Забавени движения“, която възпроизвежда трисекунден HD филм със 120 кадъра/сек в продължение на 12 секунди. Използвайте автоматично заснемане на изображения или ръчно снимане, за да запишете неподвижни изображения, докато снимате филм. Активният D-lighting се справя със сцените с висок контраст, за да осигури навсякъде естествено балансирана светлина и сенки. E-VR (електронно намаляване на вибрациите) запазва ясното фокусиране на филмите ви дори когато снимате при пълно увеличение.

Креативни режими за филми:
функциите „Забързани движения“, „Бърза смяна на кадрите“ и „4-секунден филм“ поставят кинооператора, който се крие във вас, в центъра на действието. Внесете енергия в сцените, които снимате на улицата, със „Забързани движения“, създайте чувство за анимирано спиране и пускане с течение на времето чрез „Бърза смяна на кадрите“, или покажете експресивността си чрез кратки клипове „4-секунден филм“.Филми от снимки през зададен интервал от време: покажете как тече времето чрез невероятни Full HD клипове от снимки, направени през зададен интервал от време, включващи до 300 снимки. Поставете Nikon 1 J5 на статив, за да уловите магията на бавно извършващите се чудеса. Носете фотоапарата на врата си, за да заснемете уникални кадри на градските си приключения. Можете да настроите фотоапарата да прави снимки на всеки 5, 10 или 30 секунди.

Активирани NFC & Wi-Fi функция:
споделянето на впечатляващи снимки с Nikon 1 чрез смарт устройство никога не е било по-лесно. Трябва само да допрете Nikon 1 J5 до смарт устройство, съвместимо с NFC (комуникация на близко разстояние), и можете да прехвърлите изображението, което се показва върху LCD дисплея на фотоапарата. За да прехвърляйте лесно снимки към смарт устройството си чрез Wi-Fi, трябва само да натиснете специалния Wi-Fi бутон на фотоапарата. Можете също така да използвате Wi-Fi функцията за задействане на затвора на фотоапарата или да създавате перфектни композиции, като правите предварителен преглед на снимките на екрана на таблета или смартфона си. 

Отлична ергономичност:
при Nikon 1 J5 компактността не е свързана с ограничаване на възможностите. Изчистеният, опростен дизайн и перфектното разстояние между дисковете за управление гарантира, че контролите са лесно достъпни и че можете да снимате, без да сваляте очи от обекта си. Превключвайте лесно между режими „PSAM“ и „Спорт“ чрез диска за избор на режим. Променяйте настройките чрез диска за управление и присвоете често използваните настройки на бутона Fn (избор на функция).
 
 

Характеристики

Експозиция
СветлочувствителностISO от 200 до 12 800 на стъпки от 1 EV. ISO 160; 6400 (NR); 12 800 (NR); автоматична настройка на ISO чувствителността (ISO 160 до 6400, 160 до 3200, 160 до 800) (управлявана от потребителя в режими на експозиция P, S, A и М)
Вид на затвораЕлектронен затвор
Скорост на затвора1/16 000 до 30 сек на стъпки от 1/3 EV; режим Вulb (продължителна ръчна експозиция докато е натиснат спусъкът). Забележка: Bulb (продължителна ръчна експозиция докато е натиснат спусъкът) приключва автоматично след приблизително 2 минути
СветломерTTL измерване чрез сензор за изображения
Режими на експозицияP: режим с автоматична гъвкава програма; S: автоматичен с приоритет на затвора; A: автоматичен с приоритет на диафрагмата; M: ръчен; автоматичен селектор на сцени
Баланс на бялотоАвтоматично, осветление от лампа с нажежаема жичка, флуоресцентно, пряка слънчева светлина, светкавица, облачно небе, сянка, ръчна потребителска настройка; всички без ръчната потребителска настройка разполагат с фина настройка
Изображение
СензорNikon формат СX (13,2 мм x 8,8 мм) 20,8 мегапикселов RGB CMOS сензор
Ефективна резолюция23,01 мегапиксела
Цвят12-битов
Формат на изображениятаNEF (RAW): 12-битов, компресиран. JPEG: Формат JPEG-Baseline, съвместим с добро (приблиз. 1: 4), нормално (приблиз. 1: 8) компресиране. NEF (RAW) + JPEG: Единична снимка, запазена във формати NEF (RAW) и JPEG
Резолюция при запис на изображениятаНеподвижни изображения, направени в автоматичен режим, P, S, A, M, режим „Спорт“, улавяне на най-добрия момент и всички творчески режими, различни от „Лесна панорама“, формат на кадъра 3: 2): (L) 5568 x 3712, (M) 4176 x 2784, (S) 2784 x 1856. Неподвижни изображения, заснети при нормална панорама със завъртян хоризонтално фотоапарат (формат на кадъра 120: 23): (L) 4800 x 920. Неподвижни изображения, заснети при нормална панорама със завъртян вертикално фотоапарат (формат на кадъра 8: 25): (L) 1536 x 4800. Неподвижни изображения, заснети при широка панорама със завъртян хоризонтално фотоапарат (формат на кадъра 240: 23): (L) 9600 x 920. Неподвижни изображения, заснети при широка панорама със завъртян вертикално фотоапарат (формат на кадъра 4: 25): (L) 1536 x 9600. Заснемане на неподвижни изображения по време на запис на филми (формат на кадъра 3: 2): (L) 5568 x 3712. Движещи се снимки (част от снимка; формат на кадъра 16 : 9): 5568 x 3136
Видео записMOV, Усъвършенствано видеокодиране H.264/MPEG-4, PCM, HD филми (формат на кадъра 16 : 9). 1920 x 1080/60p (59,94 кадъра/сек). 1920 x 1080/30p (29,97 кадъра/сек). 1280 x 720/60p (59,94 кадъра/сек). 1280 x 720/30p (29,97 кадъра/сек). 4K филми (формат на кадъра 16 : 9). 3840 x 2160/15p (14,99 кадъра/сек). Филми на забавен каданс. 1280 x 720/120 кадъра/сек. (формат на кадъра 16 : 9; възпроизвеждане при 30p/29,97 кадъра/сек). 800 x 296/400 кадъра/сек. (формат на кадъра 8 : 3; възпроизвеждане при 30p/29,97 кадъра/сек). 400 x 144/1200 кадъра/сек. (формат на кадъра 8 : 3; възпроизвеждане при 30p/29,97 кадъра/сек). „Филми от снимки през зададен интервал от време“, „Забързани движения“, „Бърза смяна на кадрите“ и „4-секундни филми“ (формат на кадъра 16 : 9). 1920 x 1080/30p (29,97 кадъра/сек). „Движещи се снимки“ (част от филм; формат на кадъра 16 : 9). 1920 x 1080/60p (59,94 кадъра/сек) (възпроизвеждане при 24p/23,976 кадъра/сек).
ОПТИКА
Увеличение на фокусното разстояние спрямо 35mm стандарт2.7x
БайонетNikon 1
Стабилизация на изображениетоДа (с Nikon VR обективи)
Фокус
ТипХибридно автоматично фокусиране (детектиране на фазата/АФ с детекция на контраст); лъч за подпомагане на АФАвтоматично фокусиране (АФ): Единичен АФ (AF-S); непрекъснат АФ (AF-C); автоматично избиране на AF-S/AF-C (AF-A); постоянен АФ (AF-F). Ръчно фокусиране (MF)
Режими на работаАФ с единична точка: 171 зони за фокусиране; централните 105 зони поддържат АФ с детекция на фазата. АФ с автоматична зона: 41 зони за фокусиране
Експонация
Заключване на огледалотоНе
Светкавица
Ефективен обсег на светкавицатаПриблиз. 5/16 (м/фута, ISO 100, 20°C/68°F; при ISO 160 водещото число е приблиз. 6,3/20,7)
Контрол на външната светкавицаTTL измерване чрез сензор за изображения
Вградена светкавицаДа
Максимална скорост за синхронизация с външна светкавица (Х-синхр.)Синхронизира се със затвора при X=1/60 сек или по-ниски скорости
Контакт за външна светкавицаНе
Работни параметри
Снимане през зададен интервалДа
Серийни снимкиПриблиз. 60 кадъра/сек. Приблиз. 5, 10, 20, 30 или 60 кадъра/сек
Самоснимачка2 сек, 10 сек
Памет и захранване
Вградена паметНе
Електрически адаптерЗахранващ адаптер EH-5b; изисква конектор за захранването EP-5F (предлага се отделно)
Съвместими памет носителиmicroSD (micro Secure Digital), microSDHC, microSDXC
БатерияЕдна акумулаторна литиево-йонна батерия EN-EL24
Дистанционно управление...
Дисплей7,5-сантиметров (3-инчов) диагонал. Разделителна способност: Приблиз. 1 037 000 точки. Тип: накланящ се TFT LCD дисплей със сензорен екран с регулировка на яркостта.
ВизьорНе
ЕзициАнглийски, арабски, български, виетнамски, гръцки, датски, индонезийски, испански, италиански, китайски (опростен и традиционен), корейски, немски, нидерландски, норвежки, персийски, полски, португалски (европейски и бразилски), румънски, руски, сръбски, тайски, турски, украински, унгарски, фински, френски, хинди, чешки, шведски, японски
Интерфейс
ИнтерфейсиВисокоскоростен USB, HDMI, Wi-Fi, NFC
Преглед на дълбочината на рязкостНе
ВъзпроизвежданеВъзпроизвеждане в цял кадър или в миниатюри (4, 9 или 16 изображения или календар) с възможност за увеличаване при възпроизвеждане, серии от снимки, показвани във вид на ключови кадри или на последователни изображения, възпроизвеждане на филми и панорами, слайдшоу, показване на хистограма и автоматично завъртане
Размер и тегло
РазмериПриблиз. 98,3 x 59,7 x 31,5 мм (3,9 x 2,4 x 1,3 инча), без издадените части
ТЕГЛОПриблиз. 265 г (9,4 унции) с батерия и с карта с памет, но без капачката на тялото на фотоапарата; приблиз. 231 г (8,2 унции), само тялото на фотоапарата

Съдържание на кутията

Батерия EN-EL24 Rechargeable Lithium-Ion Battery Pack (7.2V, 850mAh)
Зарядно устройство MH-31 Battery Charger
UC-E20 микро USB кабел
Ремък AN-N1000 Neck Strap (черен)
Капачка за тяло BF-N1000 Body Cap

Комплекти

 • По-бърз от D-SLR
 • Пълен контрол
 • Вълнуващи 4K филми
 • Подвижен дисплей
 • Процесор EXPEED 5A
 • Сензорно управление
 • NFC & Wi-Fi функция
 • Усъвършенстван хибриден АФ
 • AF зони: 171/105-контрастни/фазови
 • Кроп фактор: 2.7 х
 • Серия: До 60 к/сек.
 • X-синхрон: До 1/160 сек.
 • ISO: 160-12800
 • Памет: microSD/SDHC/SDXC
 • Скорост на затвора: B/30сек. До 1/16 000 сек.
Цена: 1 618,00 лв.
Плати: 1 299,00 лв.
Спестете: 319,00 лв.
Код: 180020499

Аксесоари

Разгледани продукти

Изчисти