Уцели офертата!

Абонирай се за нашия бюлетин,

за да си подготвен за перфектните оферти!

 

фотоапарат Nikon D5300 + обектив Nikon AF-P 18-55mm VR

Код:100030044
фотоапарат Nikon D5300 + обектив Nikon AF-P 18-55mm VR
фотоапарат Nikon D5300 + обектив Nikon AF-P 18-55mm VR фотоапарат Nikon D5300 + обектив Nikon AF-P 18-55mm VR фотоапарат Nikon D5300 + обектив Nikon AF-P 18-55mm VR фотоапарат Nikon D5300 + обектив Nikon AF-P 18-55mm VR фотоапарат Nikon D5300 + обектив Nikon AF-P 18-55mm VR
фотоапарат Nikon D5300 + обектив Nikon AF-P 18-55mm VR фотоапарат Nikon D5300 + обектив Nikon AF-P 18-55mm VR
  • 24.2MP (CMOS Bayer RGB)
  • 1.5х кроп (23.5х15.6mm)DX
  • FullHD (1920x1080)60p
  • 39 точков Phase AF
  • Nikon F съвместимост
  • 5fps при 24.2MP
  • 1/4000s Mакс. скорост
  • 1/200s Х-скорост
  • 1x SD/SDHC/SDXC
  • 100-12800(25600)ISO
Не можем да ти предложим този продукт в момента. - Виж други подобни продукти

Описание

Nikon D5300 е фотоапарат с 24.2 MP сензор в DX формат (APS-C кроп 1.5х), който, в комбинация с процесора Expeed 4, предлага изображения с висока разделителна способност и HD видео с отлично качество. Моделът предлага висока светлочувствителност до ISO 12800 и супер бърза серия от снимки с 5 кад./сек.

Сензорът е с премахнат оптичен нискочестотен филтър (OLPF) за максимална рязкост и перфектно предаване и на най-фините текстури. Отличните възможности за фото и видео заснемане на Nikon D5300 включват още гъвкава 39-точкова автофокусна система и 2016-пикселов RGB сензор за измерване на експонацията.

За бързо и лесно споделяне се грижи Wi-Fi функцията, а вграденият GPS прибавя към снимките информация за местоположението.

 
Пълна 24,2-мегапикселова мощност:
Специално конструиран без оптичен нискочестотен филтър (OLPF), сензорът за изображения на D5300 използва максимално 24,2-мегапикселовата си разделителна способност за ясно заснемане и на най-фините текстури и за предаване на изображенията с детайли с невероятно висока рязкост.

39-точкова система за автоматично фокусиране:
С 39-те си точки за фокусиране, включващи девет сензора от кръстосан тип в центъра, системата за автоматично фокусиране на D5300 е невероятно прецизна. Усъвършенстваното 3D проследяване на обектите поддържа на фокус дори най-малките обекти, колкото и непредвидими да са движенията им.

2016-пикселов RGB измерващ сензор:
Невероятно прецизният измерващ сензор на D5300 предоставя точни експозиции и изпраща данни към системата за разпознаване на сцени, която оптимизира автоматичната експозиция, автоматичното фокусиране и автоматичния баланс на бялото, за да осигури първокласни резултати.

NIKON D5300 BLACK BODY

5 кадъра за секунда скорост при серийно снимане:
Заснемете действието с бързите пет кадъра за секунда и уловете бързо отминаващите моменти или изражения точно в подходящия момент.

D-MOVIES
Записвайте Full HD видеоклипове с плавно преливане и фини детайли, с които да се гордеете (при кадрова честота до 50p/60p). Непрекъснатото автоматично фокусиране в режим live view (преглед в реално време) запазва обектите ясни, дори при бързо развиващо се действие.
NIKON D5300 BLACK BODY
Голям LCD дисплей с висока разделителна способност: Вижте всеки детайл от снимките и филмите си благодарение на големия 8,1-сантиметров (3,2-инчов) LCD дисплей с голям ъгъл на виждане и висока разделителна способност от 1 037 000 точки. Композирайте или преглеждайте снимки и прилагайте специални ефекти за по-голяма яснота, независимо от това дали снимате на закрито, или навън.

Висока ISO (100–12 800, Разширяема до еквивалент на 25 600)

Възползвайте се от великолепните характеристики при слабо осветление, за да заснемате детайлни изображения, когато е тъмно, и да правите ясни снимки на бързо движещи се обекти.
 
NIKON D5300 BLACK BODY

HDMI изход:
Свържете фотоапарата директно към екран на HDTV и се наслаждавайте на снимките и филмите си с великолепна резолюция. Този фотоапарат е съвместим с HDMI-CEC (Контрол на потребителската електроника) и ви позволява дори да управлявате възпроизвеждането, като използвате дистанционното управление на телевизора.

Високо качество на аудио сигнала:
Записвайте филми, които не само изглеждат, но и звучат добре. Благодарение на вградения във фотоапарата стерео микрофон и на съвместимостта с външния стерео микрофон ME-1 на Nikon е лесно да заснемете видео клип с ясен, чист звук.

NIKON D5300 BLACK BODYВградена Wi-Fi функция

Изпращайте изображения директно от D5300 към смартфон или таблет за лесно споделяне. Трябва само да изтеглите безплатното приложение Wireless Mobile Utility от Nikon на смартустройството си№.

Режим с ефекти:
Правете отличаващи се снимки и филми чрез използване на множество специални ефекти. Изолирайте цветовете, така че да изпъкват, снимайте в черно и бяло, изпробвайте ретро ефекти или направете така, че сградите да изглеждат като модели в миниатюрен мащаб. Докато снимате, можете да видите предварително избрания от вас ефект и да коригирате силата му.

16 сценични режима:
Правете бързо перфектни снимки, като използвате диапазон от сценични режими, включително Спорт, Плаж и Сняг. Трябва само да изберете режима, който отговаря на обекта или на ситуацията, която снимате, и фотоапаратът автоматично ще оптимизира скоростта на затвора, ISO и диафрагмата, за да получите първокласни резултати.
Оптимална детайлност в условия на силен контраст: Два режима ви помагат да уловите
детайлите както в тъмните, така и в ярко осветените участъци, когато снимате при силна светлина или в ситуации с контражур. HDR (Широк динамичен диапазон) е идеален за неподвижни обекти, а Активният D-Lighting – за снимки на движещи се обекти. И двата режима ви дават възможност да изберете нивото на интензивност.

NIKON D5300 BLACK BODYВграден GPS

Поставяйте геотагове на изображенията с прецизна информация за местоположението. Великолепен начин да подготвите за споделяне снимковия материал от пътуванията си!

Интелигентен дизайн:
Големият LCD дисплей и малкият лек корпус превръщат снимането с D5300 в удоволствие. Първокласната ергономичност от Nikon, ясните менюта и бутоните с едно докосване за често използвани функции като D-Movie и Live View (преглед в реално време) правят работата бърза и интуитивна.

Обективи NIKKOR:
Възползвайте се от предимствата на легендарните обективи NIKKOR от Nikon и използвайте максимално 24,2-мегапикселовата разделителна способност на фотоапарата. Правете снимки с живи цветове и впечатляващ контраст. Снимайте филми с детайли с висока рязкост или експериментирайте с кинематографични ефекти.
 

Save

обектив Nikon AF-P DX Nikkor 18-55mm f/3.5-5.6G VR

Nikon AF-P DX Nikkor 18-55mm f/3.5-5.6G VR  е стандартен компактен вариообектив с оптична стабилизация (VR), който покрива от широкоъгълен до портретен диапазон с еквивалент на фокусното разстояние (35мм филм) от 27-82.5 мм. Обективът намира приложение и при заснемане на видео, като новият стъпков мотор AF-P позволява бързо фокусиране и плавно преместване на фокуса от обект на обект практически безшумно. Super Integraded покритието, което е приложено на отделни елементи, помага да се подтиснат отраженията и отблясъците за подобряване на контрастта и точното цветопредаване при работа в условия на ярка светлина.

NIKON AF-P 18-55MM F/3.5-5.6G VR


Компактен и лек вариообектив с формат DX – за качествена ежедневна фотография

С диапазона си на увеличение, вариращо от широкоъгълно до нормално, и компактната си конструкция това е отличен преносим обектив. Винаги ще бъдете готови да заснемете множество обекти – от градски снимки и пейзажи до семейни спортни събития и изпълнени с действие HD филми. Независимо от снимания обект, функцията за намаляване на вибрациите на Nikon запазва яснотата на изображенията дори в условия на слаба осветеност. Оптимизираният дизайн прави обектива компактен и удобен за всекидневно носене.

NIKON AF-P 18-55MM F/3.5-5.6G VRЕжедневие: компактен и лек вариообектив с 3,1-кратно увеличение
Покрива често използвания диапазон на фокусното разстояние 18 – 55 мм (35 мм еквивалент: 27 – 82,5 мм) с максимална диафрагма от f/3,5 – 5,6. От портрети до пейзажи, този обектив е перфектен за заснемане на всякакви снимки. Той е идеален и за снимане на HD филми.

Плавно и бързо автоматично фокусиране: Стъпков двигател на Nikon
Новият стъпков двигател на Nikon позволява бързо фокусиране и е идеален за снимане на филми. Благодарение на новия двигател, този обектив работи по-тихо и дори по-бързо от своя предшественик. При увеличаване за снимка можете да фокусирате обектите мигновено и с абсолютна точност. При снимане на видео клип двигателят позволява плавно преместване на фокуса от обект на обект практически безшумно.

Изображения с качество, характерно за Nikon
Този обектив с формат DX е специално проектиран оптимално да използва високия брой пиксели и усъвършенствания сензор за изображения на D-SLR фотоапаратите на Nikon. Двете асферични лещи намаляват до минимум сферичната аберация и другите форми на изкривяване, така че да можете да се наслаждавате на снимки с висока разделителна способност и филми с ярки цветове, забележителен контраст и детайли с висока рязкост.

 
NIKON AF-P 18-55MM F/3.5-5.6G VR

Намаляване на вибрациите (VR)
Впечатляващата функция за намаляване на вибрациите на Nikon запазва яснотата на изображенията дори в условия на слаба осветеност. Предназначена да позволява по-стабилно снимане от ръка, функцията за намаляване на вибрациите ви дава възможност да използвате до четири стопа по-ниски скорости. Независимо дали правите портрети, групови снимки или заснемате впечатляващи пейзажи, обективът ви помага да заснемате всеки път изображения без размазване. Можете да включвате и изключвате функцията за намаляване на вибрациите с помощта на менюто на фотоапарата.
 
NIKON AF-P 18-55MM F/3.5-5.6G VR
 
Опростено управление
Можете да превключвате между автоматично и ръчно фокусиране и да включвате и изключвате функцията за намаляване на вибрациите с помощта на менюто на фотоапарата*. Без превключватели по самия цилиндър на обектива няма опасност от неволна промяна на настройките, когато искате да направите снимката.
Преносимият обектив за ежедневна употреба
Свръхкомпактен и лек, това е идеален преносим обектив. Тялото на обектива тежи само 205 г и можете да го приберете, когато не го използвате, така че дължината му да стане едва 62,5 мм, което го прави удобен за носене навсякъде с вас.

* Работи само със съвместими фотоапарати: D5500/D5300/D3300. Съвместимите фотоапарати може да изискват актуализация на фърмуера.

Характеристики

фотоапарат Nikon D5300

Общи характеристики
СензорDX,CMOS сензор 23,5 x 15,6 мм, 24,78MP
Ефективна резолюция24,2 мегапиксела
Цвят12- или 14-битов
Формат на изображениятаNEF (RAW): 12- или 14-битов, компресиран. JPEG: JPEG-Baseline, съвместимост с добро (приблиз. 1:4), нормално (приблиз. 1:8) или базово (приблиз. 1:16) компресиране. NEF (RAW)+JPEG: единична снимка, запазена във формати NEF (RAW) и JPEG
Резолюция при запис на изображенията6000 x 4000 (големи). 4496 x 3000 (средни). 2992 x 2000 (малки)
Видео записMOV, H.264/MPEG-4, Линейна PCM, 1920 x 1080, 60p (последователна развивка)/50p/30p/25p/24p, висока/нормална. 1280 x 720, 60p/50p, висока/нормална. 640 x 424, 30p/25p, висока/нормална. Кадрови честоти от 30p (действителна кадрова честота 29,97 кадъра/сек) и 60р (действителна кадрова честота 59,94 кадъра/сек) са налични при избор на NTSC за видео режим. 25р и 50р са налични при избор на PAL за видео режим. Действителната честота на снимане, когато е избрано 24p, е 23,976 кадъра/сек.
БайонетNikon F-mount
Увеличение на фокусното разстояние спрямо 35mm стандарт1.5x
Стабилизация на изображениетоДа (с Nikon VR обективи)
ТипСензорен модул с автоматично фокусиране Nikon Multi-CAM 4800DX с TTL детектиране на фазата, 39 точки за фокусиране (включително 9 сензора от кръстосан тип) и лъч за подпомагане на АФ (обхват приблиз. 0,5 – 3 м/1 фут и 8 инча – 9 фута и 10 инча), Диапазон на детектиране -1 – +19 EV (ISO 100, 20°/68°F)
Режими на работаВъзможност за избор на 39 или 11 точки за фокусиране
СветлочувствителностISO 100-12 800 на стъпки от 1/3 EV. Могат да се зададат и стойности приблиз. 0,3, 0,7 или 1 EV (еквивалент на ISO 25 600) над ISO 12 800; наличен е автоматичен контрол на ISO чувствителността
Вид на затвораФокален затвор с вертикален ход и електронно управление
Скорост на затвора1/4000 – 30 сек на стъпки от 1/3 или 1/2 EV, bulb (продължителна ръчна експозиция, докато е натиснат спусъкът), продължителна ръчна експозиция за зададен период от време
Заключване на огледалотоДа
СветломерМатрично измерване: 3D цветно матрично измерване II (обективи тип G, Е и D); цветно матрично измерване II (други обективи с процесор). Централно претеглено измерване: 75% чувствителност за кръг с диаметър 8 мм в центъра на кадъра. Точково измерване: Измерва кръг с диаметър 3,5 мм (около 2,5% от кадъра), центриран върху избрана точка за фокусиране
Режими на експозицияАвтоматични режими (автоматичен; автоматичен (изключена светкавица)); режим с автоматична гъвкава програма (Р); автоматичен режим с приоритет на затвора (S); автоматичен режим с приоритет на диафрагмата (А); ръчен режим (М); сценични режими (портрет; пейзаж; деца; спорт; близък план; нощен портрет; нощен пейзаж; парти/на закрито; плаж/сняг; залез; здрач/зазоряване; портрет на домашен любимец; светлина на свещи; цвят; есенни цветове; храна); режими със специални ефекти (нощно зрение; цветен ескиз; ефект фотоапарат-играчка, ефект „миниатюра”; селективен цвят; силует; висок ключ; нисък ключ; HDR рисуване)
Баланс на бялотоАвтоматично, осветление от лампа с нажежаема жичка, флуоресцентно (7 типа), директна слънчева светлина, блясък, облачно небе, сянка, ръчна потребителска настройка, всички без ръчната потребителска настройка разполагат с фина настройка.
Вградена светкавицаДа
Ефективен обсег на светкавицатаПриблиз. 12/39, 13/43 при ръчна светкавица (м/фута, ISO 100, 20˚C/68˚F)
Контакт за външна светкавицаГнездо за „горещо“ включване ISO 518 със синхронизация, контакти за данни и защитно заключване
Контрол на външната светкавицаTTL: i-TTL управление на светкавицата чрез 2016-пикселов RGB сензор се предлага с вградена светкавица и с SB-910, SB-900, SB-800, SB-700, SB-600, SB-400 или SB-300; i-TTL балансираната запълваща светкавица за цифрови огледално-рефлексни фотоапарати се използва при матрично и централно претеглено измерване, стандартната i-TTL светкавица за цифрови огледално-рефлексни фотоапарати – при точково измерване
Максимална скорост за синхронизация с външна светкавица (Х-синхр.)1/200 сек.
Дисплей8,1-сантиметров (3,2-инчов) (3:2), приблиз. 1 037 000 точки (720 x 480 x 3 = 1 036 800 точки), TFT дисплей с променлив ъгъл и ъгъл на виждане 170 °, приблиз. 100% покритие на кадъра и регулиране на яркостта
Серийни снимкиСерийно снимане L: До 3 кадъра/сек Серийно снимане Н: До 5 кадъра/сек (JPEG и 12-битови NEF/RAW) или 4 кадъра/сек (14-битови NEF/RAW). Забележка: Кадровите честоти предполагат използване на АФ с непрекъснато следене, ръчна експозиция или експозиция с автоматичен режим с приоритет на затвора, скорост на затвора 1/250 сек или по-висока, избиране на Освобождаване за потребителска настройка а1 (избор на приоритет AF-C) и стойности по подразбиране на другите настройки.
Самоснимачка2 сек, 5 сек, 10 сек, 20 сек; 1 – 9 експозиции
Снимане през зададен интервалНе
ИнтерфейсиВисокоскоростен USB, Видеоизход NTSC, PAL, HDMI конектор тип С с мини изводи, Стерео мини жак (диаметър 3,5 мм); поддържа опционални стерео микрофони ME-1, Wi-Fi (безжична LAN) IEEE 802.11b, IEEE 802.11g., GPS WGS84
Вградена паметНе
Съвместими памет носителиSD (стандарт Secure Digital) карти с памет и карти с памет SDHC и SDXC, съвместими с UHS-I
БатерияEN-EL14а
Електрически адаптерЗахранващ адаптер EH-5b; изисква конектор за захранването EP-5A (предлага се отделно)
Дистанционно управлениеWR-R10 (WR-A10 адаптер) или WR-1, ML-L3, MC-DC2
РазмериПриблиз. 125 x 98 x 76 мм
ТЕГЛОПриблиз. 530 г (1 фунт и 2,7 унции) с батерия и с карта с памет, но без капачката на тялото на фотоапарата; приблиз. 480 г/1 фунт и 0,9 унции (само тялото на фотоапарата)
ДИСПЛЕЙ
ВизьорОгледално-рефлексен визьор на нивото на окото с пентапризма, Приблиз. 95% хоризонтално и 95% вертикално, Екран от тип B BriteView Clear Matte Mark VII
Преглед на дълбочината на рязкостНе
ЕзициАрабски, бенгалски, китайски (опростен и традиционен), чешки, датски, нидерландски, английски, фински, френски, немски, гръцки, хинди, унгарски, индонезийски, италиански, японски, корейски, норвежки, персийски, полски, португалски (португалски и бразилски), румънски, руски, испански, шведски, тамилски, тайски, турски, украински, виетнамски
ВъзпроизвежданеВ цял кадър или в миниатюри (4, 12 или 80 изображения или календар) с увеличаване при възпроизвеждане, възпроизвеждане на филми, слайдшоута на снимки и/или филми, показване на хистограма, показване на най-интересното, автоматично завъртане на изображенията, оценка на изображенията и коментар към тях (до 36 символа)

обектив Nikon AF-P DX Nikkor 18-55mm f/3.5-5.6G VR

Основни
ТЕГЛО205 г
Общи характеристики
Размер на филтъра55 мм
Диапазон на диафрагмения отворF/3,5 – 5,6 / f/22 – 38
Оптична стабилизацияДа
Минимално предметно разстояние0,25 м
Увеличение0,38 пъти
Конструкция на обектива (групи/елементи)12 елемента в 9 групи (включително 2 асферични лещи)
Зрителен ъгълD-SLR фотоапарати с формат DX на Nikon: 76° – 28°50′
Фокусно разстояние, приравнено към 35mm стандарт27 - 82.5 mm
Гнездо за стативНе
Дължина64,5 мм
Максимален диаметър62,5 мм

Съдържание на кутията

фотоапарат Nikon D5300

Батерия EN-EL14A Rechargeable Li-Ion Battery 
Зарядно устройство MH-24 Quick Charger
Аудио видео кабел EG-CP16 
USB кабел UC-E17
Чашка за окуляр DK-25 Rubber Eyecup
Ремък AN-DC3 Camera Strap
Капаче за окуляр DK-5 Eyepiece Shield 
Защитна капачка BF-1B Body Cap
Капачка за Hot Shoe BS-1 Hot-Shoe Cover
Софтуер Nikon View NX2 

обектив Nikon AF-P DX Nikkor 18-55mm f/3.5-5.6G VR

Предна капачка на обектива LC-55A
Задна капачка на обектива

Не можем да ти предложим този продукт в момента. - Виж други подобни продукти

Работно време с клиенти на магазини ФотоСинтезис

Приятели,
магазини ФотоСинтезис в София и Варна работят на място с клиенти - всеки ден от понеделник до събота от 10:00 до 19:00 часа - при съответните мерки за безопасност.

Както и досега можете да се свържете с нас
за видео-конслутация за избор на техника чрез Viber на телефон
0887 232 669
и за информация относно онлайн поръчки на
0889 905 530

Бъдете здрави!
Работно време