аксесоар X-Rite ColorChecker Grey Balance Card

Код:103090019
X-Rite ColorChecker Grey Balance Card
  • Еталонът ColorChecker Gray Balance съответства на 18%-ните сиви полета в многоцветната ColorChecker тест скала и е проектиран така, че да притежава равномерна и спектрално неутрална повърхност, т.е. такава, която отразява еднакви количества червена, зелена и синя светлина при всички условия на осветление.
94,00 лв.
Цена: 79,00 лв.
Спестете: 15,00 лв.

Добави в любими

Безплатна доставка
Безплатна доставка
за поръчки над 50 лв.

Описание

ColorChecker 18% Gray Balance е еталон за неутрално сив цвят, предназначен за настройка сивия баланс, проверка на осветлението в студиото и бърза корекция на цвета във фотографията.

Използването на еталонът ColorChecker Gray Balance за измерване на експонацията при силно отразяващи обекти ще ви даде увереността, че изображенията са заснети при възможно най-подходящите условия на експонация.

Възприемането на белия цвят от човешкото око се променя в зависимост от осветлението: навън цветът изглежда «по-студен», вътре – «по-топъл», а при флуоресцентно осветление – по-зелен. Това може да представлява проблем дори във фотостудиото, където осветлението е контролирано. Където и да се намирате – във фотостудиото или извън него с ColorChecker Gray Balance Вие можете да настроите чувствителността на Вашата камера така, че да съответства напълно на осветлението на работната среда, което ще Ви осигури вярно възпроизвеждне на цветовете.

Еталонът ColorChecker Gray Balance съответства на 18%-ните сиви полета в многоцветната ColorChecker тест скала и е проектиран така, че да притежава равномерна и спектрално неутрална повърхност, т.е. такава, която отразява еднакви количества червена, зелена и синя светлина при всички условия на осветление.

ColorChecker Gray Balance е идеален за оценка на експонацията и баланс на сивото в дигиталната фотография. С негова помощ Вие настройвате чувствителността на Вашата камера така, че да съответства напълно на условията на осветление на работната среда. В традиционната фотография той може да бъде използван за оценка на филми, осветление, филтри и хартия, а в телевизията и видеото – за проверка на сивия баланс при настройка на камерите, осветлението и филма.

ColorChecker Gray Balance е компактен, с размери само 10 x 18 cm.

X-Rite ColorChecker Grey Balance Card

Наличен Икона за повече информация за наличността на продукта
Поръчай сега, и ще го изпратим на 03.10.2022
94,00 лв.
Цена: 79,00 лв.
Спестете: 15,00 лв.

Разгледани продукти

Изчисти