Включи се!

Абонирай се за нашия бюлетин,

за да си сред първите, които ще получават най-интересните оферти!

 

калибратор X-Rite i1Display Pro

Код:132020005
X-Rite i1Display Pro
  • i1Basic Pro 2 на X-Rite е професионален спектрофотометър с богата окомплектовка, предназначен за следните видове дейности:
  • създаване на цветни профили за компютърни екрани и проекционни апарати;
  • екранна проверка за печат (soft proofing);
  • управление на спот цветове;
  • качествен контрол на цветопредаването на екраните (monitor QA);
  • качествен контрол на разпечатките (print QA).
Не можем да ти предложим този продукт в момента. - Виж други подобни продукти

Описание

X-Rite i1Display Pro е прецизен колориметър, предназначен за профилиране и цветна калибрация на LCD монитори и проекционни апарати. С негова помощ можете да настроите акуратно яркостта, контраста и цветопредаването на вашите екрани, за да се приближите максимално близко до реалните цветове по време на обработка на вашите снимки и видео.

Софтуерът на i1Display Pro се нарича i1Profiler и се изпълнява като поредица от стъпки с кратки инструкции за всеки етап (т.н. wizard mode). i1Profiler има два режима на работа: основен (Basic) и разширен (Advanced). Основният режим избира автоматично подходящите настройки и задава само няколко въпроса, докато разширеният режим дава пълна свобода за настройване на екрана и предоставя следните възможности:

Неограничен контрол на стойностите на бялата точка, яркостта, контраста и гамата;
Калибриране на неограничен брой монитори (проектори), свързани към една работна станция;
Калибриране на множество монитори в работна група;
Възможност за избор между 3 размера екранни мостри за увеличаване на акуратността на цветния профил;
Периодично автоматизирано измерване на нивото на околна осветеност и съобразяване на екранните профили с него;
Технология за компенсация на отраженията на лъскави екрани (FlareCorrect™);
Автоматизирано управление на дисплеите на хардуерно ниво — елиминира необходимостта от ръчни настройки навсякъде, където това е възможно;
Тест за равномерност на цветовъзпроизвеждането по цялата площ на екрана;
Периодичен контрол на качеството на направената калибрация и изготвяне на трендов модел.

Колориметричният модул на i1Display Pro е съвместим с всички съвременни видове плоски екранни технологии (CCFL, White/RGB LED подсветка, Wide Gammut LCD) и е спектрално калибриран, което го прави съвместим с всякакви бъдещи мониторни технологии посредством проста актуализация на софтуера и го предпазва от технологично овехтяване.

i1Display поддържа цветните пространства на всички броудкаст стандарти: NTSC, PAL, SECAM и най-важно — ITU-R Rec.BT.709 (HD video). Това го прави единственото възможно решение за калибриране на монитори за видеомонтаж, пост-продукция и color grading, когато крайното предназначение на материалите е за телевизионно излъчване.

Освен за обработка на фото изображения и видео, i1Display Pro има още една специална функция: оптимизация на монитора за акуратно възпроизвеждане на цветната скала Pantone®. Това го прави изключително подходящ за графичен дизайн, предпечат и печат.

Когато работи в режим на отчитане на нивото на околна осветеност, i1Display Pro отчита както яркостта, така и цветната температура на светлината в помещението.

Не можем да ти предложим този продукт в момента. - Виж други подобни продукти