ФотоСинтезис Арт Център, място за фотография, хора и идеи

Преди пет години отворихме първото си място за фотография. Нарекохме го Фотосинтезис, защото искахме това да е място за творчество, а не само фотографски магазин.
През тези години работихме упорито и от сърце, за да подкрепим това, което обичаме – фотографията. Организирахме многобройни изложби и конкурси, семинари, пленери и обучения, които дават възможност на все повече хора да се приобщят към изкуството фотография и да откриват себе си чрез творчество.

Сега новото ни място за творчество е тук – ФотоСинтезис Арт Център отвори врати на 16 юни, в центъра на София, на бул.Васил Левски 57, до Попа.

За по-малко от половин година тук се случиха 21 фотографски изложби, многобройни срещи и дискусии, прожекции и семинари ... Идеята, с която тръгнахме - да създадем една жива среда за творчество се случи и продължава да се случва тук.

Вярваме, че творчеството е храна за душата и ума. Способността ни да създаваме и така да изразявам себе си в света, е дълбока вътрешна необходимост за всеки човек и изгубим ли творчеството вътре в себе си, губим и същността на живота.
Затова и тук, във ФотоСинтезис Арт Център, стъпка по стъпка, заедно с приятели, създаваме едно живо място за всички форми на творчество, чрез които хората търсят и изразяват себе си – фотография или рисуване, музика или текст, място, в което идеите срещат споделяне и съмишленици.

ТУК ще намериш
- Всичко за фотографията в най-големия специализиран магазин за фотографска техника
- Две галерии, в които ще се случват изложби, прожекции на филми, лекции, дискусии,
обучения и всякакви други случки, в които участие можеш да вземеш и ти.
- Арт кафе, където ще се срещнеш с много хора и идеи

Кафе-галерия Synthesis

През прозореца ще надникнеш към булеварда и градът изглежда неочаквано красив, защото целия шум е останал навън, а тук е уютно и тихо, място за теб. Сутрешното ни кафе е ароматно и истинско. Също, както и каничката с чай, ще те пренесе другаде, някъде в собствените ти мисли. Кроасаните печем при нас, както и тортите, и малките кексчета, всъщност и почти всичко, което правим. В дългия следобед може да послушаш музика, да почетеш книга, списание или просто да не правиш нищо. Вечерта е време за приятели, може би с чаша вино и нашите тапаси. Тук е и мястото, където се случват много от нашите изложби, срещи и семинари, прожекции, да, често, нещо се случва. Официалното откриване все още предстои, но дотогава пак ще те посрещнем, както посрещаме всеки ден приятели.

Магазин Фотосинтезис, всичко за фотографията на едно място

В най-големия специализиран магазин за фотографска техника в страната ще откриеш всичко за фотографията: от първия ти фотоапарат до професионална фото оборудване, заедно с техника втора употреба и техника под наем. При нас може да се запознаеш с най-новите постижения на световните марки и то отблизо - като пробваш и тестваш всичко, което те интересува.
Тук ще получиш максимална информация преди да направиш избор, така че той да отговаря на твоите потребности. Вярваме, че добрият избор е този, който отговаря на твоите нужди. Затова и едно от важните неща в работата ни е да предложим най-подходящото решение, което е адекватно за теб. Защото да вземеш първия си фотоапарат в ръце е емоция, страст и истинска радост.

Галерия-сутерен

Тя е проектирана така, че да предразполага всеки посетител към интимност и лично общуване с ав тора чрез неговите творби. Заедно с това тя е и пространство, което удовлетворява специфичните нужди на самия автор, неговите произведения да се чувстват уютно и на място.

Принт център

В принт центъра ще откриеш най-добрите професионални решения за фотографски печат за вътрешно и външно излагане. Ще ти предложим широкоформатен печат върху различни медии – включително канава, арт хартии, винил и други, а скоро и черно-бяла фотография – ръчно копиране по класическия метод. Също и всички основни дейности, необходими за перфектния краен резултат – ламиниране, рамкиране, каширане върху различни видове плоскости. В принт центъра създаваме разнообразни фотографски продукти: фотокниги с меки или твърди страници с готови теми и по индивидуален дизайн, календари, арт декор приложения. Във ФотоСинтезис Арт Център ще откриеш и богата база данни с фотографии и репродукции на световни автори, които може да отпечатаме в желания от теб размер и вид. Основният приоритет в работата ни е качеството, великолепното качество, което твоето творчество заслужава.

Фото Школа

Колкото повече научаваш, толкова по-лесно и по-добре ще претворяваш идеите си във вдъхновяващи фотографии. Какво можем да направим, за да станат снимките ни по-добри и да започнат качествено да се отличават от просто „щракнатите“ снимки? Във Фото Школа може да научиш повече за това как да използваш пълния потенциал на своя фотоапарта и как да реализираш идеите си. Открий обучението, което те интересува:

- Периодично въвеждащо обучение за основните понятия във фотографията – безплатно за всички, които са закупили своя DSLR фотоапарат или компактен фотоапарат със сменяма оптика от ФотоСинтезис.
- Основен фотографски курс – две нива
- Тематични курсове
- Практически семинари
- Продуктови презентации и технически обучения