ФотоСинтезис – място за фотография, хора и идеи

През 2006 г. създадохме първото си място за фотография и го нарекохме ФотоСинтезис, движени от идеята да съберем в едно всичко, което фотографията ни носи като вдъхновение и забавление, страст и изкуство.

Място, където ще откриеш всичко за фотографията, място за среща с хора, за които творчеството е вътрешна необходимост, хора с идеи, които търсят споделяне.


Място, посветено на целия творчески процес Фотография – от заснемането до представянето ѝ като завършено произведение на изкуството.


Да предложим всичко необходимо, за да реализирате идеите си – с огромния избор на фото и видео техника в нашите магазини в София и Варна  и с професионалната консултация и съдействие на екипа ни.

Да осигурим нужните услуги за любители и професионалисти, които ще улеснят вашата работа или ще допълнят хобито ви:

студио под наем, оказион за техника втора употреба, принт център за фотографски печат.


Да създадем пространство, в което фотографията да бъде показвана и споделяна – в галерии с постоянна програма от изложби.


Да пренесем това пространство в онлайн общност, в което всеки да намери среда за споделяне, онлайн галерия и фенове на фотографията.

Да вдъхновим фотографското творчество, започвайки с обученията в нашата фото школа и с многобройните събития, които организираме - лекции, дискусии, портфолио ревюта, срещи с автори.


През 2016г. поставихме началото на Фестивал за фотография, хора и идеи с повече от 60 събития с отворен вход.


За нас това е начин да подкрепим всички, които творят и обичат фотографията, но и възможност да пренесем любовта си към фотографията и към тези, които тепърва ще откриват в нея своята страст и вдъхновение.


Вярваме, че творчеството, способността ни да създаваме и така да изразяваме себе си в света, е храна за душата и ума. Изгубим ли творчеството вътре в себе си, губим и същността на живота.


Затова тук, във ФотоСинтезис, стъпка по стъпка, заедно с приятели, създаваме едно живо място за творчество, в което идеите срещат споделяне и съмишленици.