Усещане за храна

Майсторски клас за кулинарна фотография с Илиан Илиев














24 и 25 април / 10.00 – 17.00 часа

ФотоСинтезис Арт Център, кафе-галерия / бул.”Васил Левски” 57

Кулинарната фотография не е просто правене на „вкусни” снимки, тя е начин да разкажете една история за вкусове, емоции, цветове и естетика.


В този майсторски клас ще научим как да разкажем история в чиния. Ще се потопим в изкуството да аранжираме и заснемаме храна, за да създадем едно истинско “гурме” преживяване за окото.


В тайните на кулинарната фотография и стайлинг ще ни води

Илиан Илиев -

фотограф, преподавател, вдъхновен готвач и автор на книги с “Оскар" за кулинарна фотография за книгата си "The Bulgarian Chefs” - престижната първа награда в категорията „Best Book for Professionals" на световния кулинарен форум Gourmand World Cook Book Awards.


За ястията в нашите чинии ще се грижи гост шеф-готвач Владимир Тодоров.


Този майсторски клас ще бъде полезен както на тези, които искат да се занимават професионално с кулинарна фотография, така и на всички, за които готвенето е страст, която споделят чрез своя блог или Инстаграм и искат да развият своите умения и знания в аранжирането и снимането на храна. И съвсем не на последно място, да се заредят с вдъхновение и да освободят кретивността си.


Готови ли сте да сътворите своята неповторима чиния?

ПРОГРАМА

Ден 1

24 април (сряда)

10:00 – 10:30 Запознанство и кафе за добре дошли


10:30 – 11:20 Теория: Илиан за неговият подход и стил в кулинарната фотография и стайлинг


11:20 – 11:30 Почивка


11:30 – 12:30 Теория: техника, оборудване, настройки на камерата, осветление


12:30 – Почивка за обяд


14:00 – 15:00 Практическа част: аранжиране и заснемане на кадър 1 част


15:00 – 16:00 Практическа част: аранжиране и заснемане на кадър 2 част


16:00 – 16:30 Въпроси и отговори

Ден 2

25 април (четвъртък)

10:00 – 10:30 Кафе за добре дошли и подготовка за снимачния ден


10:30 – 11:20 Композиция, аранжиране и “пропс” (аксесоари)


11:20 – 11:30 Почивка


11:30 – 12:30 Практическа част: аранжиране и заснемане на кадър 3 част


12:30 – Почивка за обяд


14:00 – 15:00 Практическа част: аранжиране и заснемане на кадър 4 част


15:00 – 16:00 Практическа част: студийно снимане - аранжиране и заснемане на ефектен кадър със студийно осветление


16:00 – 16:30 Въпроси и отговори

Илиан Илиев специализира кулинарна фотография повече от 30 години. В работата си развива свой собствен стил като балансира комерсиалните послания с остро артистично око. Освен фотограф, той е страстен и вдъхновен готвач.


Работи в студиото си в Кеймбридж, Великобритания, а сред клиентите му са големи търговски вериги, хотели, ресторанти. Сътрудничи на издания като Waitrose food, BBC GoodFood, Olive, FOUR, Culinary Artist, Professional Photographer, Digital Photographer, The Rock.


Илиан е автор на четири готварски книги, а в десетки издания е автор на фотографиите. Три от книгите му са удостоени със сертификата “Gourmand Best in the World”. Има повече от двадесет самостоятелни фотоизложби по целия свят и две награди за фотограф на годината.


През 2018г. печели “Оскар" за кулинарна фотография – престижната първа награда в категорията „Best Book for Professionals" за книгата си "The Bulgarian Chefs” в световния кулинарен форум Gourmand World Cook Book Awards.

Преподава кулинарна фотография и стайлинг в HRC culinary academy, България, и води многобройни майсторски класове във Великобритания, Франция, Русия, Швеция, Китай и др.


"Когато правиш фотография на храна, ти създаваш един диалог. Ти питаш този, който гледа: искаш ли да опиташ, харесва ли ти?"


ilian.co.uk

Владимир Тодоров завършва HRC Culinary Academy. Работи в реномирани ресторанти в Холандия, Белгия, САЩ и България.


През 2015 г. печели първо място и златен медал в категория "Най-добър кулинарен студент" в състезанието "ACF AND WORLD CHEFS CULINARY SALON", САЩ.


През 2016 г. се завръща в България и печели приза "Готвач на България" за 2016 г.


Владимир е част от българския национален отбор, който представя страната ни на Кулинарните Олимпийски Игри в Ерфурт, Германия.


facebook.com/Vladimir.Todorov

С какво ще снимаме











Как да се запишете за участие

Такса за участие: 390 лв.

За да се включите за участие в майсторския клас, изпратете заявка с двете имена и телефон за контакт на photo@photosynthesis.bg до 15 април 2019 г.

Такса при ранно записване: 350 лв.

За да се възползвате от отстъпката за ранно записване, изпратете своята заявка на photo@photosynthesis.bg до 10 април 2019 г. включително.