Включи се!

Абонирай се за нашия бюлетин,

за да си сред първите, които ще получават най-интересните оферти!

 

калибратор X-Rite ColorChecker® Passport

Код:103090022
X-Rite ColorChecker® Passport
  • X-Rite ColorChecker Passport представлява джобен еталон за цветна калибрация на цифрова камера. Той има компактни размери и корпус от здрава поликарбонатна пластмаса, която улеснява съхранението и предпазва вътрешните компоненти от повреждане по време на транспорт.
Не можем да ти предложим този продукт в момента. - Виж други подобни продукти

Описание

ColorChecker Passport има три работни повърхности с общо 50 различни цветни елемента. Техните функции:

Основната цветна таблица съдържа 24 специално подбрани цветни карета, представляващи основните цветове (синьо, червено и зелено), техните противоположни (циан, магента и жълто), както и набор често срещани в природата съставни цветове плюс плавна градация от черно до бяло. Всъщност, тя съдържа същите цветове като ColorChecker Classic, което прави ColorChecker Passport съвместим с всички софтуерни продукти, които могат да генерират и/или редактират цветни профили (например безплатният Adobe DNG Camera Editor).

Допълнителната цветна таблица съдържа 26 цветни карета, които позволяват по-прецизна проверка на репродукционните способности на използваната камера.

Третата работна повърхност на прибора има 18% неутрално сиво покритие за ръчен баланс на бялото и прецизно определяне на експозицията.

Използваните багрила са спектрално неутрални и позволяват калибриране на цветовете на камерата при разнообразни светлинни условия.

Употребата на ColorChecker Passport е лесна: достатъчно е да заснемете един тестов кадър, в който цветната таблица е поставена при същите светлинни условия, при които ще снимате. Когато започнете да обработвате кадрите от сесията с продуктите на Adobe (Photoshop, Elements и Lightroom), трябва да експортирате снимката на цветната таблица като RAW файл в DNG формат и да я отворите във включения в комплекта на ColorChecker Passport безплатен софтуер на X-Rite. Той генерира автоматично цветен профил за камерата, който е валиден за светлинните условия, при които е направена снимката на еталона. Този профил се използва като база за редакция в Camera Raw модула на Photoshop или Lightroom, когато обработвате цялата поредица кадри.

Не можем да ти предложим този продукт в момента. - Виж други подобни продукти