Запознайте се с новия средноформатен безогледален фотоапарат Hasselblad X1D II - по-бърз и на по-ниска цена


Средноформатният безогледален фотоапарат Hasselblad X1D II 50C е вторият модел от серията X на легендарния производител, който се стреми да изкара средния формат от студиото.

Този компактен и елегантен модел се характеризира с изключителни възможности. Tой предлага преработен и подобрен набор от функции, предназначен да ускори и направи цялостната работата с него още по-опростена и интуитивна.

43.8 x 32.9mm 50MP CMOS сензор е в основата на Hasselblad X1D II 50C. Той осигурява перфектни изображения с висока резолюция, широк динамичен обхват от 14 стъпки, 16-битов цвят и светлочувствителност от ISO 100-25600. Сензорът осигурява реалистични, приятни цветови тонове и гладки тонални преходи.

Едно от нововъведенията са възможност за снимане с 2,7 кадъра в секунда, по-кратко време за стартиране, намалено закъснение на затвора и по-бърза реакция на автофокуса.
Hasselblad  X1D II се отличава и с актуализиран корпус с по-голям 3,6-инчов сензорен LCD дисплей с размери 2 360 000 т. и OLED електронен визьор с увеличение от 0,87х и 3 690 000 т. Корпусът обаче запазва удобния дълбок грип.
 
Вграденият Wi-Fi модул позволява безжично дистанционно управление и прехвърляне на файлове чрез Phocus Mobile 2, а GPS модулът позволява запис на данни за местоположението.

Благодарение на централния затвор в обективите Hasselblad от серията XCD корпусът остава максимално компактен, вие имате пълна синхронизация на светкавицата през целия диапазон на скоростта на затвора до 1/2000 сек.

3,6-инчовият сензорен LCD дисплей с размери 2.36 млн. точки (1024 х 768) и честота на опресняване от 60 fps, позволява интуитивно управление, навигация в менюто и възпроизвеждане. Разположението и размерът на точката на автоматично фокусиране се променя с пръст.

Оборудван с голям 50-мегапикселов CMOS сензор с размери 43.8 x 32.9mm, X1D II 50c може да заснеме изключително широк динамичен обхват до 14 стопа с 16-битова дълбочина на цветовете. В комбинация с Hasselblad Natural Color Solution, тоналните преходи и тоновете на кожата показват огромна дълбочина, детайлност и яснота за максимална реалистичност и качество на изображението, дори в най-ярките и най-тъмните области. За да се справите с работата в различни условия на осветление помага широкият диапазон на светлочувствителност от ISO 100-25600.
Усъвършенстваният OLED електронен визьор с 3.69 млн. точки (1280 х 960) се отличава с голямо увеличение от 0.87x. Увеличената резолюция благоприятства точността на ръчното фокусиране, а системата от менюта може да се разглежда и чрез EVF за по-интуитивно регулиране при работа в ярки условия.

Вграден Wi-Fi модул позволява безжично споделяне на файлове, както и дистанционно управление на камерата. Освен това, Phocus Mobile 2 дава възможност за снимане чрез iPad Pro или iPad Air (2019).

Корпусът на Hasselblad X1D II e фрезовано шаси от алуминиева сплав с чиста повърхност и минимален брой бутони и по-опростен потребителски интерфейс. 
 
Hasselblad X1D II е максимално оптимизиран за използване с XCD серия обективи, които предлагат интегрирана централна система за затвора, способна да синхронизира скорости до 1/2000 сек.

 

Фотогалерия: Запознайте се с новия средноформатен безогледален фотоапарат Hasselblad X1D II - по-бърз и на по-ниска цена

Прочети още статии