Снимайте удивителни портрети с новия Nikkor Z 85mm F/1.8 S на Nikon

 
Nikon представи нов светлосилен стандартен обектив за портрети за системата Nikon Z. NIKKOR Z 85mm f/1.8 S е бързофокусиращ обектив, който осигурява невероятен детайл в целия кадър. Този пълнокадров безогледален обектив позволява създаването на портрети със спираща дъха яснота.

От класически бюст до портрети в среда или от задушевна обстановка до мащабни събития, усъвършенстваните оптични характеристики на NIKKOR Z 85mm f/1.8 S предоставят изключителни резултати на всяко място. Остротата от край до край е възхитителна – дори когато снимате с максимално отворена диафрагма от f/1,8. Бокето е красиво и естествено, а отблясъците на обектива се спират ефективно дори в ситуации с насрещно осветление.

Фокусирането е бързо, а новата функция АФ с детекция на очи на фотоапаратите Nikon Z може да следи автоматично окото на обекта, независимо дали е сам, или сред хора. Видео ентусиастите могат да използват 85-милиметровото фокусно разстояние за открояване на обектите и да заснемат видео клипове с впечатляващо малка дълбочина на рязкост.


Основни характеристики:

NIKKOR Z: проектиран на базата на широкия байонет Z на Nikon, позволява да се улови повече светлина в целия кадър.

S-Line: оптичен дизайн от следващо поколение. Антирефлексно нанокристално покритие. Плавна, безшумна система за фокус.

Ясни детайли: изключителни резултати от край до край. Минимално разстояние на фокусиране от 0,80 м.

Здрава конструкция: всяка подвижна част на цилиндъра на обектива е херметично уплътнена, за да го защитава от водни капки и прах.

Чудесен за видео: безшумно регулиране на диафрагмата и почти безшумен АФ. 

Ринг за управление с възможност за персонализиране: може да се използва за ръчно фокусиране, контрол на диафрагмата или компенсация на експозицията.

 

Фотогалерия: Снимайте удивителни портрети с новия Nikkor Z 85mm F/1.8 S на Nikon

Прочети още статии