Компактен и лек варио обектив Sony 24-50mm f/2.8 G с постоянна максимална диафрагма

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Февруари 21, 2024
Серията компактни обективи Sony G получава нов попълнение - новият обектив Sony 24-50mm f/2.8 G е универсален вариообектив с постоянна максимална диафрагма, който е отлична опция за всички, готови да жертват част от класическия диапазон 24-70mm в името на по-малкия размер и тегло.


Бърз и прецизен автофокус


Новият модел разполага с линейни автофокусни двигатели, които поддържат дори максималната скорост на серийно снимане на Sony A9 III от 120 кадъра в секунда и осигуряват прецизно проследяване на обектите при снимане на видео с до 240 фрейма в секунда. Автофокусната система на Sony 24-50mm осигурява и безпроблемно снимане от малки разстояния до обекта (18 см).

Отлични видео характеристики


Новият обектив Sony 24-50mm f/2.8 G е подходящ и за видеографите, тъй като поддържа компенсация на “дишането” при фокусиране и Dynamic/Active стабилизацията на съвместими камери. Налице е опцията за плавен контрол и заключване на диафрагмата, както и за контрол на скоростта на зум-а. Автоматичното фокусиране е достатъчно тихо и подходящо за видеозаснемане.

Оптика и корпус


Оптичната схема на Sony 24-50mm f/2.8 G включва четири асферични елемента, които минимизират сферичните аберации и дисторсията, и два елемента с много ниски нива на дифракция, които контролират хроматичните аберации и осигуряват ясни изображения и добро цветопредаване.

Диафрагмата на обектива е с 11 заоблени елемента за плавен и елегантен дефокус. Големият ѝ максимален отвор, постоянен в целия диапазон на вариото, осигурява добър контрол над дълбочината на фокуса у безпроблемна работа в условията на слаба осветеност.

Въпреки големия максимален отвор на диафрагмата, корпусът на Sony 24-50mm f/2.8 G е доста компактен (74.8 x 92.3) и лек (440 g) и предлага:

  • Пръстен за ръчен контрол на диафрагмата с опция за безстъпков контрол и заключване
  • Програмируем бутон за задържане на фокуса
  • Директен превключвател между ръчен и автоматичен фокус
  • Компактен сенник, който да не увеличава излишно размерите на обектива
  • Защита срещу прах и пръски вода и защитно покритие на челния елемент, което отблъсква различни замърсители за по-лесно почистване
Очаквайте скоро новия обектив Sony 24-50mm f/2.8 G в магазини ФотоСинтезис.
// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Февруари 21, 2024

Фотогалерия: Компактен и лек варио обектив Sony 24-50mm f/2.8 G с постоянна максимална диафрагма

Прочети още статии