Новият обектив Laowa 10mm f/2.8 Zero-D FF - първият автофокусен модел на марката

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Февруари 22, 2024
Laowa 10mm f/2.8 Zero-D FF е своеобразно отбелязване на десетата годишнина на марката с първия ѝ обектив с автоматично фокусиране. Новият модел съчетава голям зрителен ъгъл (130.4°) и голям максимален отвор на диафрагмата с минимизирана дисторсия (Zero-D) и компактен корпус (82 x 70.8 мм, 420 г), което го превръща в отличен избор за астрофотография, панорамни снимки, архитектурна фотография и др. Това е един от най-широкоъгълните светлосилни обективи за пълноформатни фотоапарати в света в момента и се предлага с байонет Nikon Z и Sony E (за байонет Canon RF и Leica L обективът е ръчнофокусен). Автофокус


Автофокусът на Laowa 10mm f/2.8 Zero-D FF поддържа и проследяване на обекти и това допълнително разширява възможностите за употребата му за фото и видеозаснемане при фокусиране още от 12 см от обекта за драматични близки кадри. Диафрагмата е с пет елемента, което осигурява ефектни звезди с десет лъча при наличие на точкови източници на светлина в кадъра.

Оптика


Оптичната схема на широкоъгълния обектив Laowa 10mm f/2.8 Zero-D FF включва 15 елемента в 9 групи, като шест от тях са с висок индекс на рефракция, три с ниска дисперсия и два асферични елемента за отлично коригиране на различните аберации и чисти и резки изображения.

Компактният корпус на новия модел е с вграден сенник и резба с диаметър 77 мм за монтиране на филтри и аксесоари, което се среща относително рядко сред ултраширокоъгълните обективи.

Очаквайте скоро новия обектив Laowa 10mm f/2.8 Zero-D FF в магазини ФотоСинтезис.
// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Февруари 22, 2024

Фотогалерия: Новият обектив Laowa 10mm f/2.8 Zero-D FF - първият автофокусен модел на марката

Прочети още статии