Canon анонсира три нови RF обектива на пазара и безогледален флагман EOS R3 на хоризонта

// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Април 14, 2021
Canon обяви пускането на пазара на три нови обектива за системата Canon EOS R - RF 100mm f/2.8L Macro IS USM, RF 400mm f/2.8L IS USM и RF 600mm f/4L IS USM, както и разработката на безогледалния флагман Canon EOS R3.

За съжаление, информацията за EOS R3 не е особено подробна - по подобие на анонса на Nikon от месец по-рано за техния безогледален флагман Nikon Z9, и конкурентите от Canon се задоволяват само с няколко основни заявки. Към момента известните акценти са:

- нов BSI CMOS сензор (разработка на Canon)
- серийно снимане с до 30 к/сек с AF/AE проследяване
- контрол на AF точката с око (Eye Control Function)
- AF проследяване по окото и главата на обекта (за хора и животни)
- Dual Pixel CMOS AF
- устойчивост на влага и прах
- професионална ергономия по подобие на серията EOS 1D
- пълна съвместимост с приложението Canon Mobile File Transfer за оптимизиране на работния процес на терен

Желаещите да получават своевременно повече подробности за новия модел могат да се регистрират на страницата на canon.bg.За разлика от Canon EOS R3, новите обективи са съвсем завършени продукти, които се очакват на пазара съвсем скоро.

Canon RF 100mm F2.8L Macro IS USM е първият в света автофокусен макро обектив с увеличение от 1.4 пъти. Той обаче е проектиран не само за макрофотография, но и за потретна фотография или натюрморт.

Най-голямата промяна спрямо DSLR еквивалента ЕF 100mm f/2.8L Macro IS USM, освен голямото увеличение, е пръстенът за контрол на сферичните аберации, който позволява промяна на вида на бокето в предния и задния план и soft focus ефект за интересни и романтични портрети и наторморти.

Canon RF 100mm F2.8L Macro IS USM осигурява стабилизация до 5 стъпки (до 8 при комбинирана работа със стабилизация в тялото) и минимално "дишане" при фокусиране.

Обективът е оборудван с два автофокусни мотора за бързо, тихо и прецизно фокусиране, както и с контролен пръстен за директна корекция на определени настройки, а корпусът е устойчив на прах и влага и позволява използването на опционална яка за монтаж на статив.

Супер теле обективите Canon RF 400mm f/2.8L IS USM и RF 600mm f/4L IS USM наследяват доказалите се оптични дизайни на DSLR предшествениците си - съответно Canon EF 400mm f/2.8L IS III USM и Canon EF 600mm f/4 IS III USM, а корпусите им са актуализирани за работа със системата Canon EOS R.

И двата модела са устойчиви на прах и влага, оборудвани са със стабилизация, компенсираща до 5.5 стъпки, приемат 52mm филтри на резба (Drop-In) и работят с конверторите Canon RF 1.4x и 2x. Флуоритните и Super UD елементи се грижат за максимална яснота на изображенията и точност на цветопредаването, а диафрагмата с 9 заоблени елемента - за плавно и приятно боке.

Интересен акцент при Canon RF 400mm F2.8L IS USM и RF 600mm F4L IS USM са двете позиции за запаметяване на разстояние на фокусиране, които позволяват мигновеното връщане на фокуса към тях, както и пръстенът за ръчно фокусиране, чиято електроника дава възможност за избор между три скорости на фокусиране.

Информация относно цените и датите на първи доставки на обективите в магазините на ФотоСинтезис се очаква всеки момент, а за Canon EOS R3 - в неопределено бъдеще.
// Техника / Техника | PhotoSynthesis | Април 14, 2021

Фотогалерия: Canon анонсира три нови RF обектива на пазара и безогледален флагман EOS R3 на хоризонта

Прочети още статии