Включи се!

Абонирай се за нашия бюлетин,

за да си сред първите, които ще получават най-интересните оферти!

 

обектив Nikon PC NIKKOR 19mm f/4E ED Tilt-Shift

Код:101020174
Nikon PC NIKKOR 19mm f/4E ED Tilt-Shift
Nikon PC NIKKOR 19mm f/4E ED Tilt-Shift Nikon PC NIKKOR 19mm f/4E ED Tilt-Shift Nikon PC NIKKOR 19mm f/4E ED Tilt-Shift
  • Широкоъгълен обектив с контрол на перспективата
  • Електромагнитно управление на диафрагмата
  • Ръчно фокусиране
  • Нано кристално просветление (N)
  • Тегло: 885 грама
  • Мин. Разстояние (макро): 0.25 м (1/5.5)
  • Резба за филтър: --
  • Съвместимост: Nikon F
  • Фок. разст.(екв.на 35мм филм): 19 мм
Цена: 6 799,00 лв.

Кредит Добави в любими

Описание

NIKON PC 19MM F/4E ED TILT-SHIFT


Пригответе се за по-високо ниво на контрол с обектива PC NIKKOR 19mm f/4E ED с контрол на перспективата.
Като първия обектив PC-NIKKOR, който използва два механизма на завъртане за PC, този обектив предлага по-високо ниво на гъвкавост. Идеален за снимане на архитектура, изящно изкуство и пейзажи, той е създаден за фотографи, които имат тънък усет за пространство.
Накланянето и преместването могат да се задействат поотделно и в комбинация, повтаряйки до голяма степен движенията на фотоапарат с широкоформатен изглед. Ултраширокият зрителен ъгъл ви позволява да представите действителните пропорции на сцената или да заснемете по-голяма част от сградата и по-малко от предния план. Оптичната конструкция гарантира изключително качество на изображението в целия кадър.

 
NIKON PC 19MM F/4E ED TILT-SHIFT

NIKON PC 19MM F/4E ED TILT-SHIFTПОЕМЕТЕ КОНТРОЛА: 19-МИЛИМЕТРОВ УЛТРАШИРОКОЪГЪЛЕН ОБЕКТИВ PC NIKKOR С КОНТРОЛ НА ПЕРСПЕКТИВАТА

Предлагайки мощна комбинация от ъгъл и качество на изображението, този обектив с формат FX за ръчно фокусиране с контрол на перспективата позволява изключителна свобода на композиране. Уникалните му възможности за накланяне, преместване и завъртане на две нива ви предоставят обширен контрол върху фокусната равнина на обектива. Чрез лесното му преместване се създават изображения, които не са засегнати от конвергенция. А чрез накланянето му се създават пейзажи, които са ясни от предния план до фона, без необходимост от затваряне на диафрагмата. 19-милиметровият зрителен ъгъл е идеален за големи сгради и пространства (когато е монтиран към цифров SLR с формат DX, зрителният ъгъл е еквивалентен на този при обектив с фокусно разстояние 28,5 мм при формат FX/35 мм).

NIKON PC 19MM F/4E ED TILT-SHIFTВИСОКА ПРЕЦИЗНОСТ: ЛЕГЕНДАРНОТО КАЧЕСТВО НА NIKKOR

Както всички обективи NIKKOR, PC NIKKOR 19mm f/4E ED създава изображения с изключителна чистота и острота. Благодарение на уникалната му оптична конструкция изкривяването, което е често срещано при широкоъгълните обективи, се минимизира дори при ръбовете на кадъра. Двете асферични лещи до голяма степен намаляват комата и другите типове аберация. Трите елемента от стъкло с изключително ниска дисперсия ограничават до минимум аксиалната хроматична аберация. Нанокристалното покритие на Nikon практически премахва фантомите и отблясъците в целия кадър дори при ситуации с контражур.


ЗАВЪРТАНЕ НА ДВЕ НИВА ЗА PC: СНИМАНЕ ОТ ИДЕАЛНАТА ИЗХОДНА ПОЗИЦИЯ

Двата механизма на завъртане за PC улесняват заснемането на изображения, които идеално отразяват виждането ви. Можете да въртите обектива около собствената му ос и да регулирате посоката на накланяне и преместване поотделно. Накланянето може да се извършва успоредно или перпендикулярно на преместването, което е полезно, когато искате да избегнете трапецовидното изкривяване в изображения на архитектурни сгради, без да се налага изрязване при последващо редактиране. Целият обектив може да се завърта до 90° в която и да е посока с фиксирани позиции на 30° и 60°. При завъртане с накланяне спрямо преместване обективът може да се завърта до 90º с фиксирана позиция на 45°. Можете също така да заключите обектива на „0“ и да го използвате като 19-милиметров обектив с ръчно фокусиране.
 
NIKON PC 19MM F/4E ED TILT-SHIFT

БЕЗПРОБЛЕМНА РАБОТА: ПРЕВЪЗХОДНА КОНСТРУКЦИЯ, ИЗКЛЮЧИТЕЛНА ЕРГОНОМИЯ

Здравият механизъм за преместване позволява безпроблемна работа, когато регулирате перспективите. Не е необходимо да се използва механизмът за заключване на преместването за фиксиране на позицията на обектива, което позволява да се избегне ненужно движение на фотоапарата. Обективът е компактен и тежи приблизително 885 г. Освен това е снабден с флуорното покритие на Nikon, което активно отблъсква водата, праха и замърсяванията, без да влошава качеството на изображението. Покритието е нанесено върху повърхността на най-предния елемент, което улеснява почистването на стъклото без повреждане на повърхността му.

ТЕХНИЧЕСКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ

 
Фокусно разстояние19 мм
Максимална диафрагмаf/4
Минимална диафрагмаf/32
Конструкция на обектива17 елемента в 13 групи (включително 3 елемента от ED стъкло, 2 асферични лещи и елементи на обектива с нанокристално или флуорно покритие)
 
Зрителен ъгъл97° (73° при фотоапарат с формат DX)
Минимално разстояние на фокусиране0,25 м/0,9 фута от фокусната равнина
Максимален коефициент на репродукция0,18 пъти
Брой пластини на диафрагмата9 (заоблен отвор на диафрагмата)
Контрол на перспективатаХоризонтално и вертикално накланяне и преместване. Преместване с ±12 мм, накланяне на ±7,5°
Завъртане90° наляво и надясно с фиксирани позиции на всеки 30°
Размер на приставката за филтриНе е възможна приставка за филтри
Диаметър x дължина (размер от байонета за монтиране на обектива)Приблиз. 89 мм максимален диаметър x 124 мм (разстояние от фланеца за монтиране на обектива на фотоапарата, според указанията на CIPA)
ТеглоПриблиз. 885 г (според указанията на CIPA)
Аксесоари, включени в комплектаЗадна капачка на обектива LF-4, плъзгаща се предна капачка на обектива LC-K101, калъф за обектив CL-1120
 

Характеристики

Общи характеристики
Увеличение0.18x
Размер на филтъра---
Максимална диафрагмаf/4
Минимална диафрагмаf/32
Оптична стабилизацияНе
Минимално разстояние на фокусиране25 см
Конструкция (групи / елементи)17 Елемента в 13 групи
Зрителен ъгъл97°

+/- 12 mm Shift

+/- 7.5° Tilt
Ламели на диафрагмата9
Размер89 x 124 мм
Тегло885 грама

Съдържание на кутията

Nikon Pc Nikkor 19Mm F/4E Ed Tilt-Shift

Задна капачка на обектива LF-4

Плъзгаща се предна капачка на обектива LC-K101
Калъф за обектив CL-1120

Разгледани продукти

Изчисти