Включи се!

Абонирай се за нашия бюлетин,

за да си сред първите, които ще получават най-интересните оферти!

 

фотоапарат Canon EOS 1DX Mark II + светкавица Canon 600EX-RT II SPEEDLITE

Код:180030137
фотоапарат Canon EOS 1DX Mark II + светкавица Canon 600EX-RT II SPEEDLITE
фотоапарат Canon EOS 1DX Mark II + светкавица Canon 600EX-RT II SPEEDLITE фотоапарат Canon EOS 1DX Mark II + светкавица Canon 600EX-RT II SPEEDLITE фотоапарат Canon EOS 1DX Mark II + светкавица Canon 600EX-RT II SPEEDLITE фотоапарат Canon EOS 1DX Mark II + светкавица Canon 600EX-RT II SPEEDLITE фотоапарат Canon EOS 1DX Mark II + светкавица Canon 600EX-RT II SPEEDLITE
фотоапарат Canon EOS 1DX Mark II + светкавица Canon 600EX-RT II SPEEDLITE фотоапарат Canon EOS 1DX Mark II + светкавица Canon 600EX-RT II SPEEDLITE фотоапарат Canon EOS 1DX Mark II + светкавица Canon 600EX-RT II SPEEDLITE фотоапарат Canon EOS 1DX Mark II + светкавица Canon 600EX-RT II SPEEDLITE
  • 20.2MP (CMOS Bayer RGB)
  • Full-Frame (36x24mm)
  • DCI 4K (4096 x 2160)60p
  • 61 точков Phase AF
  • Canon EF съвместимост
  • 14fps при 20.2MP
  • 1/8000s Mакс. скорост
  • 1/250s Х-скорост
  • 1x CFast; 1x CF
  • 100-51200(50-409600)ISO
Не можем да ти предложим този продукт в момента. - Виж други подобни продукти

Описание

EOS 1DX Mark II е водещ модел в гамата на full-frame DSLR на Canon, който съчетава бързина на снимане и видео възможности за професионалисти. Благодарение на 20.2MP full-frame CMOS сензор и голям динамичен диапазон се намалява шума както при висока, така и при ниска ISO светлочувствителност. Светлочувствителността играе важна роля във всяка професионална ситуация, а по-широкият диапазон ISO 50-409600 е особено полезен при снимане при екстремни светлинни условия. Комбинацията CMOS сензор и двойни процесори DIGIC 6+ позволява серийно снимане до 16 fps в Live View режим и да се записва видео в DCI 4K до 60 fps или във Full HD до 120 fps. EOS-1D X Mark II разполага с 61-точкова разширена зона за автоматично фокусиране, която дава по-голяма свобода за позициониране на обектите при композиране на снимката. В комбинация с усъвършенствания следящ AF III+ и с подобрената EOS система за интелигентно проследяване и разпознаване, EOS 1DX Mark II осигурява изключително рязък и прецизен автофокус. С универсален набор от характеристики Canon EOS-1D X Mark II заема своето място като високопроизводителен инструмент за професионални фотографи и видеографи.


Разделителна способност, чувствителност и динамичен диапазон

В сърцето на EOS-1D X Mark II стои разработеният от Canon CMOS сензор, който дава начало на следващото поколение професионално качество на изображението в серията EOS. С подобрените си способности за улавяне на светлината и нейното конвертиране в цифров сигнал този сензор осигурява висока чувствителност, намалявайки шума както при висока, така и при ниска ISO светлочувствителност, както и широк динамичен диапазон за улавяне на детайли в тъмните зони.
 
CANON EOS 1DX MARK II BODY

CANON EOS 1DX MARK II BODY20,2-мегапикселов CMOS сензор с пълен размер на кадъра

Благодарение на 20,2-мегапикселовия CMOS сензор с пълен размер на кадъра и голям динамичен диапазон, разработен и произведен от Canon, се намалява шума както при висока, така и при ниска ISO светлочувствителност. Този изключителен сензор разполага с микролещи без междина, с което се гарантира високото качество на изображението при всякакви снимачни условия. Липсата на междина между микролещите означава, че между отделните пиксели няма загуба, тъй като всичката попадаща върху сензора светлина се насочва върху пикселите. Това подобрява капацитета за улавяне на светлина и подобрява съотношението сигнал-шум.

Висока ISO светлочувствителност

Светлочувствителността играе важна роля във всяка професионална ситуация, а по-широкият ISO диапазон е особено полезен при снимане при лошо светени или почти тъмни места. Максималната ISO светлочувствителност от 51 200 на EOS-1D X MARK II може да се разшири допълнително до ISO 409 600 за снимане на много тъмни места. Гъвкавостта не свършва с това. Дори в режим Auto ISO" са възможни скорости на затвора до 1/8000 s, както и компенсация на експонацията в ръчен режим.

Вградена корекция на изкривяванията на обектива
CANON EOS 1DX MARK II BODYПри пускането на пазара на оригиналния EOS-1D X той беше снабден с функции за корекция на винетирането и корекция на хроматичната аберация, докато EOS 7D Mark II включва и усъвършенствана корекция на изкривяванията. Развивайки тези вградени функции за обработка, EOS-1D X Mark II включва и новата функция за корекция на дифракцията, която се прилага към JPEG изображения по време на снимане. Тази функция позволява на фотографа да работи с по-малки отвори на диафрагмата, без това да засяга качеството на изображението вследствие на дифракцията.
Преди беше нужно да се запаметят данните за корекцията на обектива с помощта на софтуера EOS Utility. При EOS-1D X Mark II данните за винетирането, корекцията на хроматичната аберация и корекцията на изкривяванията вече са предварително запаметени във фотоапарата, премахвайки нуждата от корекция на изкривяванията за JPEG изображения чрез компютър.

Вградена цифрова оптимизация на обектива
CANON EOS 1DX MARK II BODY
При EOS-1D X софтуерът Digital Photo Professional на Canon за пръв път предостави решения за коригиране на различните изкривявания, свързани с обектива и изображението. При EOS-1D X Mark II тези функции за коригиране са вградени във фотоапарата със специализираната функция "Цифрова оптимизация на обектива".
Функцията "Цифрова оптимизация на обектива" използва математически модели на работата на обектива, които точно пресъздават всеки етап от преминаването на светлината по оптичния път. С помощта на тази информация цифровата оптимизация на обектива може да коригира типичните оптични изкривявания и загубата на разделителна способност, причинена от нискочестотния филтър на фотоапарата, чрез прилагане на компенсираща функция към всяка снимка, за да се пресъздаде сцената така, както изглежда за невъоръжено око. Така се осигуряват детайлни и висококачествени изображения, а фотографите получават повече гъвкавост при работа с големи или малки отвори на диафрагмата, без да се притесняват за изкривяванията или дифракцията.
Докато корекциите на изкривяванията на обектива се прилагат към JPEG файлове при заснемането на изображенията, функцията за цифрова оптимизация на обектива се прилага по време на вътрешната обработка на RAW изображенията.

Стил на снимката "Фини детайли"

Стилът на снимката "Фини детайли", който е разработен първоначално за EOS 5DS и EOS 5DS R, е включен в EOS-1D X Mark II, за да се увеличи максимално количеството на детайлите, заснемани от 20,2-мегапикселовия сензор на фотоапарата. Тази настройка дава приоритет на градацията на тоновете и подчертава фините детайли. Стилът "Фини детайли" е предназначен за изображения, които ще бъдат използвани направо от фотоапарата без последваща обработка.
Стилът на снимката "Фини детайли" разполага с три регулируеми параметъра за рязкост, което предоставя по-голям контрол върху настройването на рязкостта на JPEG файлове, извършвано във фотоапарата. Параметрите са подобни на тези във филтъра Unsharp Mask в Adobe Photoshop и софтуера DPP на Canon.
Плъзгачът "Сила" регулира колко рязкост да се приложи върху контурите в изображението. С плъзгача "Финост" можете да определите размера на детайлите, към които да се приложи рязкост, като го придвижите наляво за по-резки малки детайли. Плъзгачът "Праг" задава колко контраст трябва да съществува в зона от снимката, за да се сметне за контур и да се приложи рязкост. При ниски настройки дори и към фините контури може да се приложи рязкост.

CANON EOS 1DX MARK II BODYAWB: Приоритет на атмосферата/Приоритет на бялото

EOS-1D X Mark II разполага с набор от настройки за автоматичен баланс на бялото (AWB), които имат различен подход към изкуствената светлина. Настройката "Приоритет на атмосферата" се стреми да запази част от топлите цветове от източниците на изкуствена светлина с цел да съхрани известна част от атмосферата на дадена сцена, подобно на стандартната AWB настройка на други EOS фотоапарати, а настройката "Приоритет на бялото" елиминира повечето от топлите нюанси на осветлението от лампи с нажежаема жичка и се стреми да пресъздаде колкото е възможно по-неутрални цветове.

Фотография със страховита рязкост

Разширена зона за фокусиране с 61 отделно избираеми AF точки, включително 41 AF точки от кръстовиден тип и 5 от двойно-кръстовиден, гарантира повишена гъвкавост при композиране на сцената. Дори при f/8 всичките 61 точки са използваеми, включително 21 точки от кръстовиден тип. В комбинация с усъвършенствания Следящ AF III+ и с подобрената EOS система за интелигентно проследяване и разпознаване EOS-1D X Mark II осигурява изключително рязък и прецизен автофокус.
 
CANON EOS 1DX MARK II BODY

360k RGB+IR сензор за измерване

CANON EOS 1DX MARK II BODYФотоапаратът разполага с RGB+IR сензор за измерване с 360 000 ефективни пиксела (разделителна способност 736 x 496, доближаваща се до WVGA). Функциите за оценъчно мерене и оценъчно мерене на светкавицата се използват информация от този сензор. Сензорът включва IR пиксели, които измерват инфрачервена (IR) светлина, което помага на EOS системата за разпознаване на сцени да анализира сцени и да подобрява прецизността на AF. IR пикселите и RGB пикселите служат и за разпознаване на яркост, цвят и лица в сцената. Освен че взема предвид информацията за разстоянието, алгоритъмът разпознава обекта и въз основа на информацията за лица и цветове.
Сензорът за мерене работи заедно със специален DIGIC 6 процесор, който обработва цялата информация за цветовете и данните за разпознаване на лица, за да се осигури разпознаване на обектите с изключителна прецизност.

EOS iTR система

Възможностите за разпознаване на лица и проследяване на цветовете на 360 000-пикселовия RGB+IR сензор се използват от EOS системата за интелигентно проследяване и разпознаване. При EOS-1D X MARK II системата EOS iTR AF включва подобрени алгоритми, използвани при EOS 7D Mark II, чрез които значително се подобрява цялостната ефективност на проследяване на обекта.
Освен режима за приоритет на лице е добавен и режим за проследяване на обекти за моментите, в които лицето не винаги се вижда, както и когато основният обект не е човек.

CANON EOS 1DX MARK II BODYAI Servo AF III+

Технологията AI Servo AF III+ на Canon включва AF алгоритъм, който заедно с EOS системата за интелигентно проследяване и разпознаване (EOS iTR) подобрява чувствителността на проследяване за сцени, в които са възможни внезапни движения на обекта, като по този начин се осигурява прецизно и точно фокусиране – дори в ситуации с труден фокус.
EOS-1D X Mark II разполага с шест настройки на AF за тип на сцената, за да ви помогне при избора на най-подходящата настройка за вашия обект. Тези настройки за тип на сцената предлагат различни конфигурации от предпочитания за параметрите за чувствителност на проследяване, проследяване на ускоряване/забавяне и автоматично превключване на AF точките. Тези параметри могат допълнително да се персонализират според личните предпочитания.

61-точкова разширена зона за автоматично фокусиране

CANON EOS 1DX MARK II BODYРазширяването на зоната, покрита от AF точките, е характеристика, която е силно желана от фотографите – независимо от това дали са професионалисти или аматьори. При EOS-1D X Mark II AF точките са разположени върху по-широка зона – 8 процента повече вертикално разширяване в централната зона и 24 процента повече вертикално разширяване в периферната зона – което дава по-голяма свобода за позициониране на обектите при композиране на снимката.
41 AF точки от кръстовиден тип и 5 от двойно-кръстовиден тип допълнително разширява диапазона на възможностите за фокусиране на EOS-1D X Mark II. AF точките от кръстовиден тип осигуряват по-голяма прецизност на автоматичното фокусиране в по-широка зона от кадъра, като по този начин гарантират необходимия за динамичните обекти точен фокус. Всички 61 AF точки и 41 AF точки от кръстовиден тип могат да се избират индивидуално.

CANON EOS 1DX MARK II BODYИзбор на AF точка

Използвайте всички 61 AF точки или ги групирайте в преместваеми зони, покриващи обекти извън центъра на сцената. Можете също така да изберете само една AF точка, чрез която да фокусирате точно определена част от сцената.
Известната широка зона на EOS 7D Mark II е добавена и към EOS-1D X Mark II, което позволява проследяване на движещи се обекти и гарантира висока ефективност за прецизни композиции на динамични обекти.

Автоматичен фокус при EV-3

AF системата прави по-лесно задържането на обекта на фокус дори при трудни светлинни условия. Лимитът на чувствителност на AF функцията е подобрен на EV-3, което улеснява снимането на сцени, за които преди автоматичният фокус беше невъзможен или прекалено бавен и неточен, например на тъмни места.

Разпознаване на пулсираща светлина

При условия на пулсираща светлина, като например флуоресцентно осветление, използването на по-висока скорост на затвора може да доведе до неправилни експонации и цветове поради честотата на пулсиране на светлината. EOS-1D X Mark II – също като EOS 7D Mark II, EOS 5DS R и EOS 5DS – разпознава честотата на пулсиране на светлинните източници и адаптира момента на освобождаването на затвора, за да заснеме изображението близо до максимума на яркостта, с което да се намали ефектът на пулсиращата светлина. Тази функция работи с честота на пулсиране 100 Hz и 120 Hz и разполага с подобрен алгоритъм, за да се предотврати неправилно разпознаване на пулсираща светлина.
 
Бъдете майстор в улавяне на действието с високоскоростно снимане.

Преминавайки отвъд границите на високоскоростното снимане, EOS-1D X Mark II може да снима с до 14 кад./сек. с пълно AF/AE проследяване на обекта или с до 16 кад./сек. в режим Live View благодарение на производителността на процесорите DIGIC 6+ и новата система за задвижване на огледалото. Със CFast 2.0™ карта памет фотоапаратът може да заснеме серия от до 170 некомпресирани 14-битови RAW изображения.
 
CANON EOS 1DX MARK II BODY

14 кад./сек. с пълно AF/AE проследяване, 16 кад./сек. при снимане в режим Live View

За професионалните фотографи никога няма втори шанс. Ето защо от изключително значение за тях е да увеличат шансовете си за заснемане на важните моменти, като например радостта от отбелязването на гол или пресичането на финалната линия, с голяма прецизност и с изключителна рязкост. Инженерите на Canon са наясно с това и успяха да осигурят максимална честота на задвижване на огледалото от 14 кад./сек. при пълно AF/AE проследяване.
Снимането в режим Live View повишава още повече производителността, като дава възможност за заснемане на серия от снимки с честота 16 кад./сек., когато фокусът и експонацията са фиксирани на първата снимка. Тази кадрова честота е по-висока от предходната максимална честота с фиксирано огледало при EOS-1D X и осигурява допълнително предимство – възможността сцената да се наблюдава в режим Live View, докато се заснема.

Два "DIGIC 6+" процесора

CANON EOS 1DX MARK II BODYС цел да се осигури високоскоростно четене на данните от 20,2-мегапикселовия CMOS сензор, EOS-1D X Mark II използва междинна обработваща електронна схема в комбинация два "DIGIC 6+" процесора за високоскоростна обработка на сигнала. Изключителната мощност на тези процесори позволява да се увеличи динамичния диапазон, да се подобри редуцирането на шума в ниския и във високия диапазон на ISO, да се заснемат изображения с естествените тонове на кожата, с които е известна марката Canon, да се прилагат различни корекции на обектива в реално време към JPEG изображения дори когато се снима с прибл. 16 кад./сек. в режим Live View и да се записва видео в DCI 4K до 60 кад./сек. или във Full HD до 120 кад./сек.



Технология за бързо връщане на огледалото

За да се постигнат типичните за EOS-1D X Mark II високи кадрови честоти и да се осигури бърз и точен AF, от изключително значение е отскачането на огледалото да е практически равно на нула и връщането на огледалото в неговата позиция да става възможно най-бързо и прецизно. За да се постигне това, EOS-1D X Mark II разполага със система от два мотора с висок въртящ момент, които задвижват механизмите на огледалото и затвора. Това позволява висока скорост, но също така изолира двете системи, за да не си влияят една на друга. Моторът за задвижване на огледалото и моторът за подготвяне на затвора имат подвижна опора от еластичен материал. Това намалява работния шум и гарантира минимални вибрации при снимане.

CANON EOS 1DX MARK II BODYСензорен LCD екран с висока разделителна способност

Висококачествените снимки, заснети с EOS-1D X Mark II, трябва да могат да се виждат на висококачествен LCD дисплей в момента на тяхното заснемане. За да стане това възможно, EOS-1D X Mark II е снабден с Clear View LCD II със съотношение 3:2 и непроменен диагонал на екрана от 3,2 инча. Плътността на пикселите на екрана е увеличена около 1,25 пъти, като броят на точките е увеличен на 1,62 милиона в сравнение с екрана на EOS-1D X.
Капацитивният сензорен екран позволява лесно избиране или превключване на AF точки и увеличаване на изображението при снимане в режим Live View или запис на видео.

Потребителски екран за бърз контрол

Всеки фотограф работи по различен начин и има специфични изисквания, когато става дума за проверка и промяна на информацията и параметрите на снимането. За да се улесни процеса на работа, вече е възможно бързо и лесно да променяте вида, размера и позицията на иконите на потребителския екран за бърз контрол на фотоапарата, за да може откриването на предпочитаните настройки да е лесно.

Интелигентен визьор II

CANON EOS 1DX MARK II BODYКато професионален фотограф последното нещо, което искате да направите, е да изгубите поглед над действието. Времето, когато не гледате през визьора, крие рискове от изпускане на важен момент и поради тази причина инженерите на Canon се вслушаха внимателно в съветите на EOS общността и осигуриха повече информация във визьора на EOS-1D X Mark II, която може да се персонализира според нуждите на фотографа. Вече лесно можете да променяте настройките и да проверявате състоянието на фотоапарата, без да сваляте окото си от визьора.
Можете да проверявате и променяте всички настройки във визьора, включително режима на снимане, режима на мерене, баланса на бялото и метода на снимане и ще бъдете уведомявани при разпознаване на пулсираща светлина.

Повишена издръжливост и надеждност

Като професионален модел от най-висок клас EOS-1D X Mark II е две стъпки пред другите модели EOS DSLR по отношение на конструкционните и тестовите стандарти. Затворът на EOS-1D X Mark II е с работна издръжливост от около 400 000 цикъла, а огледалото и съответните контроли са конструирани така, че да отговарят на изискванията за такова високо ниво на производителност.
Не само че вътрешните задвижващи механизми са конструирани и тествани за цялостна издръжливост на професионален модел, но дори бутоните и контролите, използвани от фотографа, са тествани за същото ниво на издръжливост.

CANON EOS 1DX MARK II BODYКонструкция от магнезиева сплав, изключителна устойчивост на атмосферни влияния

Като запазва традициите на предходните модели от серията EOS-1, EOS-1D X Mark II е предназначен за продължителна професионална употреба в сурови условия. Той използва същата прахоустойчива и водоустойчива конструкция както EOS-1D X, като разполага с общо 76 уплътнения около бутоните и връзките на корпуса, за да не допусне попадането на вода и прах във вътрешността на фотоапарата. Когато се използва с обективи EF от серията L на Canon и светкавица Speedlite 600EX-RT, защитата от атмосферни влияния се осъществява чрез гумени уплътнения около точките на свързване. Комбинацията от корпус от магнезиева сплав и усилена рама прави фотоапарата здрав, издръжлив и готов за професионална работа при тежки условия.

Разсейване на топлината

При продължителен запис на видео или заснемане на високоскоростна серия от снимки без почивка CMOS сензорът и двата "DIGIC 6+" процесора обработват огромно количество данни, което генерира значително количество топлина. Тази топлина се прехвърля от сензора и процесорите към горната част на гнездото за батерията и се разсейва чрез специална охладителна тръба, което гарантира, че фотоапаратът е винаги готов за употреба.
Системата за разсейване на топлината на EOS-1D X Mark II, заедно с мощните процесори, позволява непрекъснат запис на 4K видео до 29 min 59 s.

Приковете вниманието на аудиторията си със супервисока резолюция.
CANON EOS 1DX MARK II BODY

Dual Pixel CMOS AF

Dual Pixel CMOS AF е технология за базиран на сензор автофокус (AF) с разпознаване на фазова разлика, проектирана да предостави равномерно и високоефективно проследяване на фокуса при запис на видео и бързо автоматично фокусиране при заснемане на снимки в режим Live View. Тази технология, разработена от Canon, е идеална за създаване на професионални ефекти с "дърпане на фокуса" и прецизно фокусиране на обекти, които се движат към фотографа, докато фонът остава разфокусиран – отличителна характеристика на видеото, заснето с EOS.
Скоростта на фокусиране е удвоена от петте стъпки, с които разполага EOS 7D Mark II, на десет стъпки при EOS-1D X MARK II, което позволява по-бързи и по-равномерни преходи на фокуса. Сега технологията покрива приблиз. 80 процента от площта на сензора и работи с обективи EF при всички условия на снимане и при всички настройки за качеството и резолюция на видеото.

Невероятно 4K 60p видео с EOS

Традицията на Canon в областта на DSLR видеото достига най-високия си връх при EOS-1D X Mark II, давайки възможност на кинотворците и репортерите да заснемат историите си със зашеметяваща 4K разделителна способност и при най-разнообразни кадрови честоти. 4K видеото се записва вътрешно в стандарт DCI 4K при 4096 x 2160 (съотношение 17:9) с реалната разделителна способност на сензора за постигане на изключителна рязкост и качество.
Богатият избор от кадрови честоти – 23,98, 24, 25, 29,97, 50 или 59,94 fps, дава гъвкавост на 4K работния процес. Макар и да се твърди, че фокусирането в 4K е трудно, то става лесно и прецизно с EOS-1D X Mark II с Dual Pixel CMOS AF. Карта памет CFast 2.0™ се препоръчва за вътрешен запис, като EOS-1D X Mark II може да записва до 29 min 59 s непрекъснато 4K видео при всяка избрана кадрова честота.

Извличане на 8,8 MP кадър от 4K видео

Видео, записано във формат 4K, дори при 60 fps, може да бъде използвано за извличане на изображения с висока разделителна способност от 8,8 мегапиксела. Потребителят може да възпроизведе видеозаписа на дисплея на фотоапарата и да извлече желания кадър. Това е идеално при динамични обекти, които изискват запис с много висока кадрова честота, или за фотографите, които трябва да предоставят на клиентите както снимки, така и видео с висока разделителна способност.

Увеличете времето за снимане до максимум. Сведете до минимум всичко останало.
SuperSpeed USB 3.0 и Gigabit свързаност чрез Ethernet или WFT-E8 Wi-Fi адаптера осигурява превъзходна гъвкавост на работния процес от всяко място, докато вграденият GPS може автоматично да актуализира часа при смяна на часовата зона чрез свързване с глобална мрежа от GPS сателити. Функцията за изрязване и оразмеряване позволява изпращането на кадъра така, както искате да бъде видян, без да е необходим компютър.
 
CANON EOS 1DX MARK II BODY

Вграден GPS

CANON EOS 1DX MARK II BODYEOS-1D X Mark II предлага вградена свързаност със сателитните системи за глобално позициониране GPS (САЩ), GLONASS (Русия) и Quasi-Zenith Satellite Michibiki (Япония) за подобрена GPS точност и бързо получаване на сигнала. Фотоапаратът ще добавя геолокационна информация (географска дължина, географска ширина, надморска височина и координирано универсално време) към метаданните на изображението, което дава полезна допълнителна информация на агенции и фотографи, които желаят да обозначат автоматично кога и къде са заснети изображенията.


CANON EOS 1DX MARK II BODYВисокоскоростна свързаност

Портът SuperSpeed USB 3.0 позволява високоскоростно прехвърляне на изображенията към компютър. EOS-1D X Mark II, подобно на EOS-1D X, също предлага на фотографите възможност за трансфер на изображенията в мрежа чрез вграден Ethernet порт или чрез опционна безжична мрежова карта WFT-E8 или WFT-E6.

Изрежи и изпрати

Функции за изрязване и промяна на резолюцията след заснемането разширява още повече способностите на EOS-1D X Mark II. Тези две функции са добавени, за да удовлетворят изискванията на потребителите за прекомпозиране на изображенията след снимане и лесна промяна на резолюцията за незабавно споделяне. Фотографите могат да изрязват изображенията по начин, по който биха желали да ги видят публикувани, и бързо да ги изпращат на редакторски и фотографски отдели.

Save

светкавица Canon 600EX-RT II SPEEDLITE

Светкавицата Canon 600EX-RT II SPEEDLITE има усъвършенствана безжична комуникация и предлага впечатляваща мощност с водещо число 60 (m,ISO100), което я прави подходяща за осветяване на големи пространства. Speedlite 600EX-RT II работи с феноменална скорост - времето за презареждане е 0.1-5.5 сек., а възможността за персонални настройки и информативния дисплей  гарантират бърза и безупречна работа при всякакви условия.

Снимайте по-бързо и за по-дълго време

Speedlite 600EX II-RT гарантира безупречна работа, което я прави идеално допълнение към EOS-1D X Mark II. Заснемайте до 50% повече снимки в серия със светкавица в сравнение със Speedlite 600EX-RT и добавете батерията CP-E4N за още по-продължителни серии от снимки.

Надеждна работа като отдалечена и като монтирана към фотоапарата светкавица

Подобреният алгоритъм за управление на светкавицата предотвратява прегряването, а режимът за бързо задействане позволява на Speedlite 600EX II-RT да се задейства дори преди да е постигнат пълен заряд, за да не изпускате уникалните моменти. Подвижната глава с регулиране на ъгъла на разсейване се настройва към зрителния ъгъл на използвания обектив и позволява светкавицата да бъде отразявана от стени и тавани за по-естествен резултат. Speedlite 600EX II-RT има същото ниво на устойчивост на атмосферни влияния като EOS-1D X Mark II, така че можете да продължите да снимате дори и в тежки условия.

В комплекта е включен е адаптер за отразена светкавица за по-меко осветяване при снимане на портрети, както и прикрепящи се цветни филтри, които позволяват балансиране на светкавицата с околната светлина.

Творческо осветяване с отдалечена светкавица


Симулирайте светлина, идваща от произволна посока, чрез позициониране на Speedlite 600EX II-RT на разстояние от фотоапарата. Задействайте я от разстояние до 30 m чрез вграденото радио- или оптично управление и предавателя за светкавици ST-E3-RT (опция). Могат да бъдат използвани няколко светкавици Speedlite 600EX II-RT (поотделно или в групи) и да бъдат комбинирани с други светкавици на Canon, като например Speedlite 430EX III-RT.

Висока мощност с водещо число 60 (m, ISO100)


Speedlite 600EX II-RT предлага голяма мощност, така че никога няма да бъдете разочаровани. Идеална е за осветяване на големи пространства и за отразяване на светлина от стени и тавани за по-мек и по-естествен резултат. Включен е адаптер за отразена светкавица, който още повече омекотява светлината на светкавицата. Светкавицата се презарежда безшумно само за 3,3 s, а опционната батерия CP-E4N допълнително намалява това време.

Лесна употреба с интуитивни контроли и информативен дисплей


Персонализируем селектор позволява бързи настройки при напрегната работа, а на големия и осветен дисплей можете незабавно и лесно да видите съответната информация за снимането. Текущият заряд на всички безжични светкавици в групата се показва на дисплея на главната светкавица Speedlite 600EX II-RT.


Характеристики

фотоапарат Canon EOS 1DX Mark II

Общи характеристики
СензорЛайка формат (36 x 24mm) 21,5 мегапикселов RGB CMOS сензор
Ефективна резолюция20,2 мегапиксела
Цвят14-битов
Формат на изображениятаRAW: RAW, M-RAW, S-RAW (14 бита, Canon original RAW 2nd edition), Съвместим с Exif 2.30 и Design rule for Camera File system 2.0, Съвместим с Digital Print Order Format [DPOF] версия 1.1
Резолюция при запис на изображениятаJPEG: (L) 5472x3648, (M1) 4368x2912, (M2) 3648x2432, (S) 2736x1824RAW: (RAW) 5472x3648, (M-RAW) 4104x2736, (S-RAW) 2736x1824
Видео записMOV видео: 4K – Motion JPEG (само вътрешен запис), Full HD – MPEG4 AVC/H.264 променлива (средна) скорост на трансфер, Аудио: Линейна ИКМMP4 видео: Full HD – MPEG4 AVC/H.264, Аудио: AAC, 4K (17:9) – 4096 x 2160, Full HD (16:9) – 1920 x 1080,MOV видео: Full HD – 1920 x 1080 при 100fps или 119.9fps
БайонетEF
Увеличение на фокусното разстояние спрямо 35mm стандарт1.0x
Стабилизация на изображениетоДа (с Canon IS обективи)
ТипСистема за измерване на фазова разлика с отделен сензор за автофокус и използване на вторично TTL изображение, 61 точки/ макс. 41 AF точки от кръстовиден тип, вкл. 5 точки от двойно-кръстовиден тип при f/2,8 и 61 точки/21 AF точки от кръстовиден тип при f/8 (11)
Режими на работаAF при единичен кадър, Следящ AF (Следящ AF III+), Автоматичен избор: 61-точков AF (базиран на EOS iTR AF настройка), Ръчен избор: една AF точка (избираеми точки 61, 15, 9 или само точки от кръстовиден тип), Ръчен избор: една AF точка, Ръчен избор: разширяване на AF точка, 4 точки (горе, долу, ляво, дясно), Ръчен избор: разширяване на AF точка, околните 8 точки, Ръчен избор: Зонов AF (всички AF точки, разделени в 9 зони за фокусиране), Ръчен избор: Широка зона AF (всички AF точки, разделени в 3 зони за фокусиране), AF точките могат да бъдат избрани отделно за снимане с вертикална и хоризонтална ориентация
СветлочувствителностАвто 100–51200 (през 1/3-стъпка или цяла стъпка)Диапазонът на ISO светлочувствителност може да бъде разширен до L: 50, H1: 102 400, H2: 204 800, H3: 409 600
Вид на затвораЕлектронно управляван затвор във фокусната равнина
Скорост на затвора30-1/8000 s (през 1/2 или 1/3 стъпка), Неограничена експонация (Пълен диапазон на скоростта на затвора. Достъпният диапазон се различава в зависимост от режима на снимане.)
Заключване на огледалотоДа
СветломерRGB+IR измерващ сензор с 360 000 пиксела, 216 зони. EOS система за интелигентен анализ на обекта,Оценъчно мерене (във всички AF точки), Частично мерене (приблиз. 6,2% в центъра на визьора), Точково мерене: Точково мерене в центъра (приблиз. 1,5% в центъра на визьора), Точково мерене в AF точката, Многоточково мерене, Осреднено мерене с приоритет на центъра
Режими на експозицияПрограма AE, AE с приоритет на скорост, AE с приоритет на бленда, Ръчен (снимки и видео), Неограничена експонация, Потребителски (x3)
Баланс на бялото30-1/8000 s (през 1/2 или 1/3 стъпка), Неограничена експонация (Пълен диапазон на скоростта на затвора. Достъпният диапазон се различава в зависимост от режима на снимане.)
Вградена светкавицаНе
Ефективен обсег на светкавицата
Контакт за външна светкавицаДа
Контрол на външната светкавицаE-TTL II със Speedlite светкавици от серията EX, безжичен контрол на няколко светкавици
Максимална скорост за синхронизация с външна светкавица (Х-синхр.)1/250 s (само при светкавици Speedlite от серията EX)
Дисплей8,11 cm (3,2") Clear View LCD II, приблиз. 1620K пиксела
Серийни снимкиПриблиз. 14 кад./сек. с пълно AF/AE проследяване, скоростта се поддържа за неограничен брой JPEG или за 170 RAW изображения, с карта CFast 2.0™ (1) (2) (10)Макс. 16 кад./сек. в режим Live View с фиксирано огледало в горна позиция и експонация и фокус, фиксирани за първия кадър
СамоснимачкаСамоснимачка (2s+дистанционно, 10s+дистанционно)
Снимане през зададен интервалДа
ИнтерфейсиSuperSpeed USB 3,0, HDMI миниизход (Тип C, HDMI-CEC съвместим), порт за разширяване на системата (за WFT-E8 и WFT-E6), вход за външен микрофон/линеен вход (стерео минижак), гнездо за слушалки (стерео минижак), RJ-45 (Gigabit Еthernet), порт тип N3 (порт за дистанционно управление, GPS
Вградена паметНе
Съвместими памет носители1x CompactFlash тип I (съвместим с UDMA 7) (несъвместим с тип II и Microdrive),1x CFast 2.0™
БатерияАкумулаторна литиево-йонна батерия LP-E19, 1xCR2025 батерия за дата и настройки
Електрически адаптерЗарядно устройство LC-E19 (в комплекта), Захранващ адаптер AC-E19, DC съединител DC-E19, Захранващ адаптерен комплект ACK-E4
Дистанционно управлениеДистанционно управление с контакт тип N3, Безжичен контролер LC-5 и светкавица Speedlite 600EX-RT
Размери158 x 167,6 x 82, 6 mm
ТЕГЛОПриблиз. 1340 g
ДИСПЛЕЙ
ВизьорДа, Приблиз. 100%
Преглед на дълбочината на рязкостДа, с бутон за преглед на дълбочината на рязкост
Езицианглийски, немски, френски, холандски, датски, португалски, финландски, италиански, норвежки, шведски, испански, гръцки, руски, полски, чешки, унгарски, румънски, украински, турски, арабски, тайландски, опростен китайски, традиционен китайски, корейски и японски
ВъзпроизвежданеЕдинично изображение, Единично изображение с информация (2 нива – основна и детайлна), Информация за обектива и RGB хистограма, Баланс на бялото, Стил на снимката, Цветово пространство и редуциране на шума, Оптична корекция на обектива, GPS информация, Група от 4 изображения, Група от 9 изображения, Група от 36 изображения, Група от 100 изображения, Прескачане между изображенията (1, 10 или 100 изображения, дата, папка, видео, снимки, защитени изображения, категория), Редактиране на видео, Обработка на RAW, Категория

Съдържание на кутията

фотоапарат Canon EOS 1DX Mark II

Батерия LP-E6N Lithium-Ion Battery Pack (7.2V, 1865mAh)
Зарядно устройство LC-E6 Charger
Чашка за окуляр Eg
Капачка RF-3 Body Cap
IFC-150U II USB 3.0 Interface Cable
Cable Protector
Ремък Wide Neck Strap
Software CD-ROM

светкавица Canon 600EX-RT II SPEEDLITE

Актуално