Включи се!

Абонирай се за нашия бюлетин,

за да си сред първите, които ще получават най-интересните оферти!

 

книга Цифрова фотография с една светкавица - Тило Гокел

Код:135010029
 Цифрова фотография с една светкавица - Тило Гокел
  • Съвременното осветително оборудване - включително светкавици speedlight и други преносими светкавици - може да бъде малко, но е мощно... стига да знаете как да го използвате. В тази книга професионалният фотограф, работещ със светкавици, Тило Гокел обяснява тайните на улавянето на красиво осветени изображения чрез използване само на една светкавица!
  • Автор: Тило Гокел
  • Брой страници: 232
  • Година на издаване: 2016 г.
  • Издателство: АлексСофт
  • Корици: меки
  • Размери: 16 х 23 см.
Не можем да ти предложим този продукт в момента. - Виж други подобни продукти

Описание

 Съвременното осветително оборудване - включително светкавици speedlight и други преносими светкавици - може да бъде малко, но е мощно... стига да знаете как да го използвате. В тази книга професионалният фотограф, работещ със светкавици, Тило Гокел обяснява тайните на улавянето на красиво осветени изображения чрез използване само на една светкавица! В първата част на книгата има бърз курс по снимане със светкавица, който обхваща техники за осветяване, оборудване и разбиране на нюансите на светкавиците. После в поредица от 26 упражнения, обхващащи всичко от хора, предмети, храна и специални техники, Тило демонстрира как се правят нещата. Включени са примерни изображения, диаграми на осветителната техника, инструкции за подреди и дори съвети за обработка в последствие.

Тук ще научите как една светкавица може не само да осветява, но и да внася цвят и шарки в дадена сцена, и колко лесно е да превърнете една светкавица в множество светлинни източници, използвайки отражатели и огледала, за да умножите и пренасочите светлината ѝ. Ще научите и как да използвате светкавицата свалена от гнездото hot shoe на фотоапарата и как да я задействате многократно за специални ефекти. Практическият подход и ясни обяснения за технологията на Тило ще ви позволят бързо да започнете да работите със светкавици, за да постигате фантастични резултати.

Сред темите са:

Комбиниране на светкавица с налична светлина
Използване на дифузери, отражатели и огледала
Мощна техника за правене на композити със светкавици
Рисуване със светлина със стандартна светкавица speedlight
Симулиране на постоянна светлина със стробоскопична светкавица и моделираща светкавица
Използване на нескъпи не-TTL светкавици както и на TTL светкавици
Мощна домашно сглобена преносима светкавица, направена от две изменени светкавици speedlight