Включи се!

Абонирай се за нашия бюлетин,

за да си сред първите, които ще получават най-интересните оферти!

 

книга Теории на фотографията - Петер Гаймер

Код:135010022
 Теории на фотографията - Петер Гаймер
  • Поредицата от книги, посветени на теорията на фотографията, започва да излиза в подходящ момент. Изключителната популярност и подмамващата леснодостъпност в производството на фотографски образи поражда своеобразен смислов хаос. Масовостта и всекидневната (зло)употреба с това изобразително средство все по-настойчиво налагат усещането за празнота...
  • Година: 2011
  • Издателство: Изток - Запад
  • Корици: меки
  • Страници: 264
Не можем да ти предложим този продукт в момента. - Виж други подобни продукти

Описание

 Поредицата от книги, посветени на теорията на фотографията, започва да излиза в подходящ момент. Изключителната популярност и подмамващата леснодостъпност в производството на фотографски образи поражда своеобразен смислов хаос. Масовостта и всекидневната (зло)употреба с това изобразително средство все по-настойчиво налагат усещането за празнота. Излизащите в големи тиражи разнообразни наръчници и практически ръководства засищат желанието ни да узнаем „как“ да постигнем задоволителни практически резултати. Но това може да донесе само едно първоначално и повърхностно удовлетворение.

Всеки, който съвестно „обработва нивата си“, който усърдно задълбочава познанията си, рано или късно трябва да стигне до въпроса: „Що е това – фотографията?“ Този въпрос крие тайна, култура и истина. Размислите върху него имат история. Българският читател познава някои от най-важните текстове – тези на Ролан Барт, Сюзан Зонтаг, Валтер Бенямин, Вилем Флусер. Нашата амбиция е да продължим и обогатим тази редица с парадигмални произведения по теория и философия на фотографията, неиздавани досега на български език.

Надяваме се, че книгите от поредицата ще помогнат на читателя да осмисли личния свой отговор на въпроса „защо“ – въпрос, който предхожда всяко „как“ и който определя значимостта на всяко човешко начинание.
Не можем да ти предложим този продукт в момента. - Виж други подобни продукти